Afspraakschema’s toevoegen in je Google agenda

Aanvaard marketing-cookies om deze video te bekijken.

Je kan gebruik maken van deze toepassing in de Google agenda als je een Google Workplace Business Starter, Business Standard of Business Plus licentie hebt.

Aan de hand van tijdsblokken, die je aanmaakt in jouw agenda, kunnen anderen een afspraak inplannen. De geboekte afspraken komen in jouw agenda tevoorschijn. Zo weet je wie de reservatie heeft gemaakt en voor welk tijdstip. Hoe doe je dit precies?

  1. Open jouw Google Agenda
  2. Klik op afspraakschema’s via een lege ruimte in het agendaraster
  3. Selecteer de juiste agenda
  4. Voeg een titel toe en kies de periode
  5. Kies het aantal afspraakschema’s
  6. Kies de duur van elke afspraak
  7. Optioneel kan je via de meer optie-knop extra gegevens toevoegen
  8. Sla het schema op

online afspraak maken via Google Calender

Via een koppeling naar jouw afsprakenpagina kunnen klanten een gewenst moment reserveren. Deze koppeling kan je gemakkelijk op jouw website of social media plaatsen, zodat al jouw klanten op de hoogte zijn van de reservatietool. Klanten kunnen hun geboekte afspraak ook zelf annuleren.  

online afspraak Google Calender

Deze reserveringstool is dus gemakkelijk op te zetten en eenvoudig in gebruik voor jou en jouw klanten. Er zijn tevens geen extra kosten aan verbonden, doordat deze applicatie in jouw licentie aangeboden wordt. Kortom, het is een simpele oplossing voor het maken van online afspraken en reservaties. Begin er vandaag mee en service jouw klanten op de best mogelijke manier tijdens deze coronacrisis. Ook na deze periode van strenge maatregelen rond het Coronavirus biedt deze applicatie een oplossing en brengt ze verlichting in jouw dagdagelijkse werkroutines.

Heb je hulp nodig bij het instellen of het gebruik van dit voorgestelde online afsprakenplatform? Aarzel niet en contacteer ons. Wij helpen jou graag verder.

Business Productivity Team

EuroSys