Terug naar overzicht

Endpoint en E-mail Protection, verder gaan dan een gewone antivirusbescherming

bitdefender antivirus en antispam

Goed nadenken over welke websites je bezoekt, welke programma’s je installeert en welke e-mails legitiem zijn, voorkomt een heleboel ellende. Maar naast gezond verstand, is ook een degelijke antivirusoplossing onmisbaar.

Hackers en virusverspreiders maken steeds vaker gebruik van nieuwe geavanceerde technieken, zoals “Zero-day exploits”, “Fileless Attacks” en “Scripted Attacks”. 

DOE NU ONZE GRATIS ONLINE SECURITY SCAN en wij sturen een uitgebreid rapport met daarin de kwetsbaarheden over jouw bedrijf die een hacker in de eerste fase ook zou ontdekken!

Beveiligingslekken in het besturingssysteem en andere softwarepakketten worden door regelmatige updates van Microsoft Windows gedicht. Virussen kunnen gestopt worden door een antivirus te ontwikkelen.
Er is echter een periode tussen het ontdekken van een lek of een virus, en de oplossing die een ‘security patch’ van Windows of een klassieke antivirus biedt. Tegen geavanceerde aanvallen waarbij geen bestanden worden gebruikt, maar scripts en commando’s, zijn deze oplossingen al helemaal niet opgewassen.

Wat kan je doen om zo veilig mogelijk te zijn?

  • Wees alert. Kijk uit naar welke websites je surft, denk na voor je software installeert, en let op welke mails je opent.
  • Zorg dat je besturingssysteem en softwarepakketten up-to-date zijn.
  • Zorg dat ook je antivirusoplossing altijd van de laatste updates is voorzien.
  • Kies voor een antivirusoplossing die ook beschermt tegen de nieuwste, geavanceerde aanvalstechnieken.  
  • Zorg voor een uniform, centraal beheer en opvolging van jouw infrastructuur, bij voorkeur door specialisten met kennis van zake.
  • Maak gebruik van een e-mail security oplossing die ook je mails checkt op kwaadaardige inhoud, en deze blokkeert.

Eurosys biedt, met de combinatie Bitdefender en ivITa een oplossing die én veilig én centraal beheerbaar is én e-mails kan filteren.

Bitdefender GravityZone Endpoint Protection

Om te beschermen tegen gekende en ongekende, klassieke en nieuwe aanvalstechnieken gebruikt Bitdefender een combinatie van talloze technologieën. Naast het schrijven van ‘klassieke’ antivirus definities, maakt Bitdefender gebruik van Machine Learning algoritmes, beter bekend als Artificiële Intelligentie.

Deze gepatenteerde algoritmes gaan op zoek naar gebruikte technieken om beveiligingslekken uit te buiten en stoppen de aanval. Ze monitoren constant gedragingen van bestanden, processen en acties op een machine, en ontdekken zo ‘vreemde, afwijkende’ gedragingen. Dit stelt Bitdefender in staat om virussen en andere malware te stoppen van zodra ze actief worden.
Bitdefender dicht met deze Machine Learning de tijdspanne tussen het ontdekken van een lek of een virus en de oplossing die klassieke methodes bieden.

Vandaag gaat Bitdefender zelfs nog een stap verder: hun nieuwste, intelligente technologie gaat met zeer ver gevorderde leermodellen op zoek naar abnormale en verdachte gedragingen nog voor deze worden uitgevoerd op een computer.

Advanced Threat Security (ATS), is een unieke bescherming op de markt die op zoek gaat naar wat zou kunnen gebeuren als een bestand, een process, een script, een commando of een website zou uitgevoerd worden. 

Met de toevoeging van ATS aan de reeds gevorderde beveiliging die Bitdefender GravityZone biedt, beschermt u zich tegen alle mogelijke, gekende en ongekende malware en aanvallen nog voor ze actief kunnen worden op uw computer.

Bitdefender GravityZone Email Security

E-mails zijn onmisbaar in elke onderneming of organisatie en net daarom zijn ze gevoelig voor kwaadaardige aanvallen zoals virussen, spam en phishing. Bitdefender GravityZone Email Security beschermt jouw mailbox  door ongewenste e-mails te filteren en gebruikers te beveiligen tegen gerichte aanvallen. 
Deze service bevindt zich extern in de cloud en is een essentiële tussenlaag naar je Office365 e-mail of naar je G-Suite mail. Het stopt e-mail fraude alvorens deze je mailbox bereikt.

Met Bitdefender GravityZone Email Security genieten bedrijven van de volledige bescherming van hun zakelijke e-mails. Deze bescherming gaat verder dan malware en andere traditionele bedreigingen zoals spam, virussen, grootschalige phishingaanvallen en verdachte URL’s. 
Het beschermt je, door het gebruik van Artificële Intelligentie, ook tegen moderne, gerichte en gesofisticeerde e-mailbedreigingen zoals Business Email Compromise (BEC) of CEO-fraude.

Door de combinatie van Bitdefender GravityZone Endpoint Protection en Email Security, beheerd en opgevolgd door de specialisten van Eurosys met behulp van ivITA, geniet uw IT-infrastructuur van het hoogste beveiligingsnivau.