Terug naar overzicht

Op zoek naar minder downtime en minder dataverlies? Veeam is dé back-up oplossing dankzij datacenterbeschikbaarheid met ultrasnel herstel en dataverliespreventie.

Veeam Back-up

Iedereen die al eens data verloren heeft, weet hoe belangrijk back-ups zijn. Het is een zegen als je verloren data eenvoudig terug kan plaatsen en kan verder werken alsof er niets gebeurd is. Gelukkig kan het maken van een back-up tegenwoordig ook heel eenvoudig zijn. EuroSys koos daarom voor de oplossing van Veeam, koploper op het gebied van gegevensbeveiliging.

Veeam Backup & Replication

Veeam Backup & Replication is een eenvoudige, flexibele en betrouwbare oplossing die zorgt voor de bescherming en beschikbaarheid van al jouw virtuele, fysieke en cloudgebaseerde workloads. Beveilig jouw gegevens, of deze nu lokaal staan of in de cloud. Via een gebruiksvriendelijke beheerconsole kan je back-up, herstel en replicatie van al jouw applicaties en data op een snelle en betrouwbare manier uitvoeren.

Veeam Backup is een image-based back-upoplossing. Dit wil zeggen dat er tijdens het back-upproces een snapshot (momentopname) gemaakt wordt van de virtuele servers, en deze vervolgens veilig wordt bewaard volgens de 3-2-1-regel op disk, tape of cloud storage. Volgens deze 3-2-1-regel moet je drie kopieën van jouw gegevens bewaren op twee typen opslag, waarbij één kopie offsite wordt bewaard.

Back-up naar Azure met Veeam

De enorme hoeveelheden data van bedrijven vormen een goudmijn voor cybercriminelen. Het is dan ook belangrijk de juiste keuzes te maken rond databescherming en het maken van back-ups. Zoek je een eenvoudig te gebruiken én ook betaalbare oplossing? Dan heb je deze nu gevonden dankzij de Veeam Scale-out Backup Repository.

Profiteer van oneindige schaalbaarheid naar de Cloud. Maak een keuze tussen lokale doelen met hogere prestaties, de zogenaamde Performance Tier of langdurige objectopslag in een Capacity Tier zoals die van Microsoft Azure Blob storage, om aan je herstel- en kostendoelstellingen te voldoen. Zo kan je de kosten van lange termijn data archivering in de Cloud sterk reduceren, alsook je back-up data steeds snel herstellen bij een mogelijke cyberaanval. Door middel van strikte controles op verschillende niveaus, vermijd je bovendien dat er data aangepast of verwijderd wordt. Je data is in de juiste vorm én voor lange termijn eenvoudig te bereiken.

Spoor gevaren op met Veeam ONE

Het nauwkeurig monitoren van je bedrijfsomgeving is cruciaal om ransomware dreigingen op te sporen. Dankzij Veeam ONE is het mogelijk om zowel je virtuele als fysieke omgeving grondig te analyseren en eender welke verdachte of abnormale activiteit op te sporen. De analyses zijn gebaseerd op onder andere het CPU verbruik van je computer, datastore write rate en network transmit rate. Veeam ONE bepaalt dan of er op een bepaald apparaat hogere activiteit geregistreerd wordt dan normaal, en zal een alarmmelding geven wanneer extra aandacht vereist is. Indien je zulke melding verkrijgt is het aangeraden volgende stappen te ondernemen om na te gaan waar het probleem juist zit en of bijvoorbeeld ransomware een mogelijke oorzaak kan zijn.

Garantie op ransomware-vrije back-ups

Virussen kunnen zich al bevinden in je huidige bedrijfssystemen, zonder dat je al problemen opgemerkt hebt. Uiteraard wil je je organisatie hiertegen beschermen en voorkomen dat zulke dreigingen ook effectief hun slag slaan. Dankzij Veeam SureBackup garandeer je ransomware-vrije back-ups van je data. Door middel van deze tool kan je je back-up scannen op eventuele ransomware, zodat je gegevens veilig opgeslagen worden en je deze ook veilig kan herstellen wanneer nodig. Bij een onopgemerkte ransomware dreiging, ontvang je onmiddellijk een melding dat je systeem niet herstelbaar is. Op deze manier vermijd je het maken van back-ups waar ransomware achter zit.

Eén licentie oplossing voor al jouw workloads

Om zo kostenefficiënt mogelijk te werk te gaan, kan je bij Veeam terecht voor de VUL licentie. Deze Veeam Universal License (VUL) bevat alle functionaliteiten van Veeam in één handig pakket van 5 of 10 licenties. Het voordeel is dat VUL universeel overdraagbaar is naar verschillende servers en locaties. Ongeacht of het nu gaat om virtuele machines, fysieke servers, workstations, hybride of multi-cloud omgevingen. Veeam biedt zo de mogelijkheid je back-ups eenvoudig te beschermen en herstellen, voor eender welke server of locatie.

Voor meer informatie of een offerte op maat kan je ons contacteren via het contactformulier aan de rechterzijde. 

Veeam propartner gold reseller