Terug naar overzicht
ransomware
Maak een afspraak

Bescherming tegen ransomware

Ransomware of gijzelsoftware betekent een streep door de rekening van uw organisatie of bedrijf. Letterlijk. En de omvang van het probleem stijgt. Tijd om actie te ondernemen en de nodige voorzorgen te nemen. Laat u niet gijzelen door cybercriminelen.

Kreeg u al te maken met gijzelsoftware? De kans bestaat, want uit cijfers blijkt dat almaar meer organisaties en bedrijven er slachtoffer van worden. Niet alleen grote bedrijven maar ook KMO’s en kleine organisaties. De gevolgen zijn groot, op korte én lange termijn. En zoals zo vaak geldt dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Gelukkig bestaan er oplossingen en kunt u voorzorgen nemen.

Wat is ransomware nu eigenlijk?

Ransomware of gijzelsoftware geraakt via phishing e-mails of malafide websites en dito downloads op uw pc. Eenmaal op uw pc versleutelt het uw bestanden en heeft u geen toegang meer tot uw gegevens. Via een boodschap op uw scherm vragen de cybercriminelen losgeld.

Wil u meer weten over wat ransomware precies is, welke schade het aanricht en hoe u het voorkomt? Download dan hier onze whitepaper en u komt er alles over te weten.

ransomware whitepaper

Bescherm uw pc en gegevens tegen ransomware

Wilt u zich beter tegen deze gevaren beschermen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij bieden u een oplossing op maat. Zo zijn wij er dankzij de combinatie van de firewall met Total Security van WatchGuard en een aanpassing van ons eigen beheersysteem ivITa in geslaagd om het aantal aanvallen met Cryptolocker (een variant van ransomware) spectaculair te laten dalen. Lees hier het nieuwsbericht.

Ransomware betekent een streep door de rekening van uw organisatie of bedrijf. Laat u niet gijzelen door cybercriminelen, tijd om actie te ondernemen!