Terug naar overzicht

Moderne en bewezen bescherming voor kritieke gegevens tegen ransomware en vernietigende cyberaanvallen

De uitdaging: Bedrijven beschermen tegen cyberaanvallen

Data zijn extreem belangrijk in onze interneteconomie. Daarom moeten ze beschermd worden, vertrouwelijk gehouden worden en op elk moment beschikbaar zijn. De voortdurende stroom van gegevens over onderling verbonden netwerken is een aantrekkelijk en lucratief doelwit voor cybercriminelen. Cybercriminaliteit wordt wel de grootste overdracht van rijkdom in de geschiedenis genoemd, en het draait allemaal om de gegevens.

Ongeacht de bedrijfstak of de omvang van de organisatie worden bedrijven en overheden constant geconfronteerd met gecompromitteerde gegevens, inkomstenverlies door uitvaltijd, reputatieschade en dure regelgevingsboetes. En dat allemaal door cyberaanvallen.

Het hebben van een cyberherstelstrategie is een must geworden voor bedrijven en overheden, maar toch hebben veel organisaties geen vertrouwen in hun oplossingen voor gegevensbescherming. De Global Data Protection Index meldt dat 67% van de IT-besluitvormers er niet erg zeker van is dat alle bedrijfskritische gegevens kunnen worden hersteld in het geval van een vernietigende cyberaanval.

De oplossing: PowerProtect Cyber Recovery

PowerProtect Cyber Recovery visuele voorstelling

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery biedt bewezen, moderne en intelligente bescherming om kritieke gegevens te isoleren, verdachte activiteiten te identificeren en gegevensherstel te versnellen, zodat je snel jouw normale bedrijfsactiviteiten kunt hervatten.

 • Cyber Recovery vault: De PowerProtect Cyber Recovery-kluis biedt meerdere beschermingslagen om weerstand te bieden tegen cyberaanvallen, zelfs als die van binnenuit komen. Kritieke gegevens worden weggeleid van het aanvalsoppervlak en fysiek geïsoleerd binnen een beschermd deel van het datacenter. Voor toegang zijn aparte beveiligingsreferenties en mulit-factor verificatie vereist.

  De kluis biedt ook aanvullende beveiligingen zoals een geautomatiseerde operationele air gap, die zorgt voor de isolatie van het netwerk en de eliminatie van beheerinterfaces die gecompromitteerd zouden kunnen worden. PowerProtect Cyber Recovery automatiseert de synchronisatie van gegevens tussen productiesystemen en de vault, waarbij onveranderlijke kopieën met vergrendeld bewaarbeleid worden gemaakt. In het geval van een cyberaanval kan je snel een schone gegevenskopie identificeren, jouw kritieke systemen herstellen en jouw bedrijf weer op gang brengen.
   

 • CyberSense: PowerProtect Cyber Recovery is de eerste oplossing waarin CyberSense volledig is geïntegreerd. CyberSense voegt een intelligente beschermingslaag toe om gegevenscorruptie te helpen opsporen wanneer een aanval het datacenter binnendringt. Deze innovatieve aanpak biedt volledige content-indexering en maakt gebruik van machine learning (ML) om meer dan 100 content-gebaseerde statistieken te analyseren en tekenen van corruptie als gevolg van ransomware te detecteren. CyberSense vindt corruptie met een betrouwbaarheid tot 99,5% en helpt je bedreigingen te identificeren en aanvalsvectoren te onderscheiden. En dat terwijl jouw bedrijfskritische inhoud wordt beschermd. Allemaal binnen de beveiliging van de kluis.
   
 • Recovery & Remediation: PowerProtect Cyber Recovery biedt geautomatiseerde herstelprocedures om bedrijfskritische systemen snel en met vertrouwen weer online te brengen. Als onderdeel van PowerProtect Data Manager en voor klanten die Dell EMC NetWorker gebruiken, maakt Cyber Recovery geautomatiseerd herstel vanuit de vault mogelijk. Dell EMC en zijn ecosysteempartners bieden een uitgebreide methodologie voor het beschermen van gegevens en het uitvoeren van schadebeoordelingen en forensisch onderzoek om jouw systemen te herstellen of de schadelijke malware te herstellen en te verwijderen.
   
 • Solution Planning & Design: De optionele Dell EMC Advisory Services helpen jou te bepalen welke bedrijfskritische systemen je moet beschermen en kunnen afhankelijkheidsoverzichten maken voor de bijbehorende toepassingen en services, evenals de infrastructuur die nodig is om deze te herstellen. De service genereert ook herstelvereisten en ontwerpalternatieven en identificeert de technologieën waarmee jouw gegevens kunnen worden geanalyseerd, gehost en beschermd, samen met een business case en tijdlijn voor de implementatie.

  Om jouw belangrijke gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen zijn bewezen en moderne oplossingen nodig. PowerProtect Cyber Recovery kan jou helpen snel de goede gegevens te identificeren en te herstellen zodat je je normale bedrijfsactiviteiten kunt hervatten na een cyberaanval.

Waarom Cyber Recovery?

Cyberaanvallen zijn bedoeld om jouw waardevolle gegevens - inclusief jouw back-ups - te vernietigen, te stelen of op een andere manier in gevaar te brengen. Het beschermen van jouw kritieke gegevens en het herstellen ervan is essentieel voor het hervatten van de normale bedrijfsactiviteiten na een aanval. Kan jouw bedrijf dit overleven? Hier zijn vijf componenten van een bewezen en moderne oplossing voor cyberherstel:

 • Data Isolation & Governance
   Een geïsoleerde datacenteromgeving die is losgekoppeld van bedrijfs- en back-upnetwerken en die alleen toegankelijk is voor gebruikers met de juiste autorisatie.
 • Automated Data Copy & Air Gap
  Het creëren van onveranderlijke gegevenskopieën in een beveiligde digitale kluis en processen die een operationele air gap creëren tussen de productie-/back-upomgeving en de kluis.
 • Intelligent Analytics & Tools
  Machine learning en indexering van de volledige inhoud met krachtige analyses binnen de veiligheid van de kluis. Geautomatiseerde integriteitscontroles om te bepalen of gegevens zijn aangetast door malware en tools ter ondersteuning van herstel indien nodig.
 • Recovery & Remediation
  Workflows en tools voor herstel na een incident met behulp van dynamische herstelprocessen en uw bestaande DR-procedures.
 • Solution Planning & Design
  Deskundige begeleiding bij het selecteren van kritieke gegevenssets, toepassingen en andere essentiële bedrijfsmiddelen om RTO's en RPO's te bepalen en herstel te stroomlijnen.

Voor meer info verwijzen we je graag naar deze interactieve pagina.

Benieuwd hoe goed jouw bedrijf zich beschermt tegen een cyberaanval? Vul dan even de Cyber Resiliency Assessment van Dell Technologies in. Naast de stand van zaken voor jouw bedrijf ontvang je ook aanbevelingen over hoe je een aanval kan detecteren, hoe je erop kan reageren en hoe je ervan kan herstellen.

Voor vragen mag je ons ook altijd contacteren.