Terug naar overzicht

De DD-serie stelt organisaties in staat om gegevens in hun uiteenlopende omgevingen op schaal te beschermen, te beheren en te herstellen. De DD-serie is de volgende generatie Dell EMC Data Domain-appliances, die nu de lat leggen voor gegevensbescherming van edge tot core tot cloud.

Dell PowerProtect

De ultieme protection storage appliance

De DD-serie biedt de ecosysteemondersteuning, efficiëntie, krachtige gegevensbescherming en cloud-gebaseerde mogelijkheden die klanten van Data Domain gewend zijn, en tilt deze naar een hoger niveau.

Het DD-besturingssysteem (DDOS) is de intelligentie die de DD-serie aandrijft. Het biedt de flexibiliteit, beveiliging en betrouwbaarheid waarmee de DD-serie snelle, schaalbare en toonaangevende multi-cloud beschermingsopslag voor back-up, archivering en disaster recovery kan leveren. DDOS integreert naadloos met bestaande infrastructuren, maakt gebruiksgemak met toonaangevende back-up- en archiveringstoepassingen mogelijk en biedt superieure prestaties in combinatie met Dell EMC PowerProtect Data Manager en Data Protection Suite. Bij aanschaf van een nieuwe DD-serie appliance kan je DDOS nu als abonnement afnemen. Dit biedt flexibiliteit bij de implementatie en minimaliseert de aanloopkosten.

Snelle, veilige en efficiënte gegevensbescherming

DD-serie beperkt het risico op gegevensverlies tot een minimum en benut de waarde van beschermde gegevens, terwijl tegelijkertijd aan steeds veeleisender SLA's wordt voldaan en de ROI toeneemt. DDOS zorgt ervoor dat DD-serie tot 38% snellere back-ups en tot 45% snellere restores levert bij hogere compressieniveaus. Dit verbeterde niveau van compressie-efficiëntie verhoogt de logische capaciteit doorgaans met 30% per TB.

DD-series kunnen nu worden opgeschaald tot een fysieke capaciteit van 1,5 PB in één rack, waarbij minimaal vloeroppervlak wordt gebruikt en het stroom- en koelverbruik met maximaal 41% wordt verlaagd. Door gebruik te maken van schijven met een hogere dichtheid heeft de DD-serie de vereiste rackruimte met maximaal 39% teruggebracht.

De DD-serie biedt tot 3PB extra cloudcapaciteit voor langetermijnbewaring met Dell EMC Cloud Tier.

De DD-serie ondersteunt hoge beschikbaarheid binnen een enkel rack. Zo kan de DD-serie de totale eigendomskosten verder verlagen door de downtime te beperken in het onwaarschijnlijke geval van een hardwarestoring. De DD-serie biedt snelle netwerkconnectiviteit met ondersteuning voor 25GbE en 100GbE netwerkadapters.

Onmiddellijke toegang en onmiddellijk herstel

Instant access en instant restore leveren hoge prestaties van VM's met maximaal 100K IOPS met de mogelijkheid om tot 64 VM's tegelijk te benaderen.

Met instant access en instant restore bespaar je tijd en minimaliseer je de gemiddelde hersteltijd (MTTR), doordat gegevens onmiddellijk toegankelijk zijn vanuit de back-upimage op de meegeleverde SSD-schijven uit de DD-serie. Het bespaart ook primaire opslagruimte door de mogelijkheid om gegevens op het apparaat zelf te beheren en verlaagt de kosten door beter gebruik te maken van de fysieke bronnen in zowel de gegevensbeschermings- als de productieomgeving.

In het geval van een storing of disaster recovery in een gevirtualiseerde omgeving, kan de DD-serie productiegerichte VM's onmiddellijk binnen de appliance zelf opstarten. Hierdoor kan je je dagelijkse routine voortzetten zonder enige downtime, terwijl de uitgevallen VM's worden hersteld in de productieomgeving.

Data Invulnerability Architecture

De DD-serie is ontworpen als het laatste redmiddel voor opslag, zodat je erop kunt vertrouwen dat je jouw gegevens altijd op betrouwbare wijze kunt herstellen. De Data Invulnerability Architecture is ingebouwd in de DDOS- en DD-serie om de beste verdediging tegen gegevensverlies te bieden die de sector te bieden heeft. Inline schrijf- en leesverificatie beschermt tegen en herstelt automatisch van integriteitsproblemen met gegevens tijdens het opnemen en ophalen van gegevens, terwijl RAID-6 en hot spares bescherming bieden tegen schijfuitval.

Door I/O-fouten tijdens het back-upproces inline vast te leggen en te corrigeren, hoeven back-uptaken niet te worden herhaald, zodat back-ups op tijd worden voltooid. In tegenstelling tot andere bedrijfsarrays of bestandssystemen zorgen continue foutdetectie en zelfherstel er bovendien voor dat gegevens gedurende de hele levenscyclus op de DD-serie herstelbaar blijven.

End-to-end data verification

End-to-end gegevensverificatie leest gegevens nadat ze zijn geschreven en vergelijkt ze met wat naar de schijf is gestuurd, wat bewijst dat ze via het bestandssysteem naar de schijf kunnen en dat de gegevens niet corrupt zijn. Wanneer DDOS een schrijfverzoek ontvangt van de back-upsoftware, berekent het een controlesom over de gegevens. Nadat de gegevens op redundantie zijn geanalyseerd, slaat het de nieuwe gegevenssegmenten en alle controlesommen op. Nadat alle gegevens naar de schijf zijn geschreven, controleert DDOS of hij het hele bestand van de schijf en via PowerProtect DD kan lezen, en of de controlesommen van de teruggelezen gegevens overeenkomen met de controlesommen van de geschreven gegevens. Dit bevestigt dat de gegevens correct zijn en op elk niveau van het systeem kunnen worden hersteld.

Belangrijkste voordelen

Snelle, veilige, efficiënte gegevensbescherming

 • 1,5 PB bruikbare capaciteit in één rack
 • Tot 3PB capaciteit voor langetermijnbewaring
 • Verbeterde logische capaciteit van doorgaans 30% per TB
 • Onmiddellijke toegang tot en onmiddellijk herstel van maximaal 64 VM's en 100k IOPS
 • Netwerkconnectiviteit met hoge snelheid - 10GbE, 25GbE en 100GbE
 • Naadloze integratie en superieure prestaties met PowerProtect Data Manager en Data Protection Suite
 • Ondersteunt toonaangevende bedrijfsapplicaties voor back-up en archivering

Toonaangevende multi-cloud bescherming

 • Software-gedefinieerde beveiligingsopslag op locatie en in de cloud met PowerProtect DD Virtual Edition (DDVE)
 • DDVE schaalt tot 256 TB in-cloud (AWS, Azure en Google Cloud)
 • Verbetert de in-cloud herstelprestaties tot 3x met single stream restores
 • Dell EMC Cloud Tier biedt eenvoudige en efficiënte retentie op lange termijn naar een publieke, private of hybride cloud
 • Voordelig disaster recovery naar de cloud

Operationele eenvoud

 • Verbeterde DD System Manager biedt volledig overzicht over het chassis
 • Lagere administratieve kosten
 • Eén beheerpunt voor alle DD-series door PowerProtect DD Management Center

Vergelijking DD series