Terug naar overzicht

Telenet Business maakt het met direct routing mogelijk om via Microsoft Teams te bellen naar vaste lijnen of mobiele nummers.

Telenet teams

Nu we meer en meer vanop afstand werken, hebben we meer nood aan een samenwerkingsplatform dat alle communicatie binnen het bedrijf kan samenbrengen. Microsoft Teams is daar de ideale tool voor. Zeker nu je via Teams ook extern kan bellen.

Wat zijn de mogelijkheden van telefoneren met Microsoft Teams?

  • Je kan bellen binnen je organisatie of naar de buitenwereld, naar vaste lijnen of mobiele nummers.
  • Je kan meerdere samenwerkingstools groeperen: bel + chat + meet + documenten delen.
  • Je geniet van de standaard PBX-functionaliteiten: wachtrijen, doorschakelen, voicemail, nummerherkenning...
  • Je kan gebruik maken van verschillende beheerfuncties: gebruikersinstellingen en onderhoud, telefoonnummers toewijzen aan gebruikers, belgroepen, Interactive Voice Response.

Hoe doe je dat nu precies?

Om te bellen via Teams heb je twee mogelijkheden.

  1. Je kan kiezen voor het calling plan van Microsoft. Je betaalt dan een vaste kost per maand voor een licentie. Het voordeel hiervan is dat het eenvoudig op te zetten is, maar aan de andere kant is deze oplossing duurder en niet flexibel aan te passen.
  2. De andere optie is direct routing. Hierbij wordt er beroep gedaan op de klassieke telecomprovider om via Teams te bellen. De provider maakt het via SIP Trunk-kanalen mogelijk om extern te bellen. Deze Sip Trunk-kanalen zorgen ervoor dat je spraakverbindingen via het internet kan maken. Direct routing heeft meer mogelijkheden en is heel betrouwbaar. Bovendien zitten alle nummers en kosten bij de provider, waardoor je de kosten flink kan drukken.

Hoe werkt direct routing?

Bij direct routing wordt de PBX in de Microsoft cloud geplaatst. Wanneer een medewerker via Teams naar een extern nummer wil bellen, maakt Teams connectie via direct routing met de SBC (Session Border Controller). Deze wordt gehost door de telecomoperator.

microsoft teams direct routing telenet

Voor direct routing via Teams werkt EuroSys samen met Telenet Business. Samen bieden we een compleet aanbod aan.

Wat doet EuroSys?

Wij zorgen voor alles wat te maken heeft met Microsoft 365: de licenties, de apparaten en de configuratie. Ook geven wij advies en zorgen wij voor de toewijzing van de nummers aan de gebruikers.

Wat doet Telenet Business?

Telenet Business zorgt voor de activatie van de direct routing en het management van de SBC. Daarnaast stellen ze de gesprekskanalen ter beschikking met bijhorende tariefplannen.

Direct routing is dus een eenvoudige manier voor jou om Microsoft Teams als telefooncentrale te gebruiken. Telenet Business zorgt, in samenwerking met EuroSys, voor de volledige configuratie van het systeem.

Belangrijke info: er worden geen extra kosten aangerekend voor de SBC. Je betaalt alleen voor de SIP Trunk-kanalen en de tariefplannen. Bovendien is het ook niet verplicht om internet van Telenet Business te hebben om van dit aanbod gebruik te kunnen maken.

Voor meer info, contacteer ons via het formulier rechts op deze pagina.