Terug naar overzicht
Maak een afspraak

Besttools

Professionele IT verhoogt productiviteit

Professionele IT-infrastructuur bevordert samenwerking en verhoogt productiviteit bij Besttools

Door de sterke groei van Besttools, onder meer wegens de oprichting van enkele nieuwe bedrijven en de verhuis naar een nieuwe locatie, had het bedrijf een meer betrouwbare en professionele IT-omgeving nodig. De bestaande server voldeed niet langer aan de behoeften van de groeiende KMO uit Lummen. IT-partner EuroSys zette een hybride IT-omgeving op poten, zodat het bedrijf klaar is voor de toekomst.

Elke werknemer bij Besttools deed op IT-vlak zo'n beetje zijn eigen ding, wat de samenwerking binnen het bedrijf niet altijd bevorderde. Een ware IT-revolutie binnen het bedrijf drong zich stilaan op. De bestaande server deed eerder dienst als centrale computer dan als volwaardige server. IT-partner EuroSys configureerde de bestaande machine als een beter beveiligde domeinserver, verplaatste de apparatuur en zorgde voor geüpdatete software. De IT-experts van EuroSys installeerden een solide firewall, betrouwbare antivirussoftware en een stabiel wifi-netwerk. “Samen met de verhuis van het e-mailsysteem naar de cloud zorgde dat voor een betrouwbare, hybride IT-omgeving”, vertelt Nadia Kesters, administratief medewerkster bij Besttools.

Professionele IT-omgeving voor meer efficiëntie
“We wilden een IT-infrastructuur uitbouwen die onze bedrijfsprocessen optimaal kon ondersteunen”, aldus Kesters. “We hebben zelf geen IT-specialisten in huis, daarom hebben we een partner onder de arm genomen met veel ervaring in uiteenlopende IT-domeinen. Onze belangrijkste doelstellingen waren de implementatie van een flexibel e-mailsysteem die agenda’s delen mogelijk maakte en een geïntegreerd ERP-systeem dat onze logistieke activiteiten stroomlijnt. We wilden dat allemaal gecentraliseerd op een centraal punt.”

IT-partner EuroSys slaagde erin om de repetitieve taken binnen het bedrijf te digitaliseren. “Post-its zijn zo goed als verdwenen in ons kantoor, ook de werklast is merkbaar gedaald”, gaat Nadia Kesters verder. “Overbodige telefoons, verloren e-mails of vergeten afspraken komen niet meer voor. We merken dat er een enorme evolutie heeft plaatsgevonden sinds we samenwerken met EuroSys. Er is veel meer structuur en IT helpt ons de efficiëntie van onze bedrijfsvoering te verhogen.”

Centraal beheer verhoogt productiviteit
"Met onze oude infrastructuur was het moeilijk om bijvoorbeeld nieuwe werknemers toe te voegen in het systeem. Mails bleven vaak hangen, we hadden geen zicht op elkaars agenda. Nu hebben we van overal toegang tot onze mailbox, hebben we een goed zicht op de agenda van iedere medewerker en kunnen we snel nieuwe medewerkers toevoegen. Dat heeft een positieve invloed op de planning."

"Vroeger werkten we vaak met papieren documenten, nu is het grootste gedeelte gedigitaliseerd. Papier is vervangen door het werken met laptops en tablets. Verslagen worden in Microsoft OneNote of Word Online verwerkt, ook werffoto’s hangen nu aan de juiste documenten. Een veel efficiëntere werkwijze”, zegt Nadia. 

Geïntegreerd ERP-pakket stroomlijnt logistieke activiteiten
EuroSys verhuisde het ERP-systeem naar een andere locatie en digitaliseerde het grootste deel van de logistieke activiteiten. Nadia Kesters: "Zo integreerde onze IT-partner de kassasystemen en digitaliseerde ze het beheer van onze voorraden. In het oude systeem werkten we met losse entiteiten, vandaag is alle info gecentraliseerd op onze server."

"Die centralisatie heeft verschillende voordelen. Onze zaakvoerder vertoeft vaak in het buitenland. Hij kan nu zonder problemen inloggen in het systeem en heeft altijd toegang tot zijn mailsysteem. Medewerkers die vaak werven bezoeken, kunnen ter plaatse belangrijke documenten opzoeken en meteen communiceren met de collega’s op kantoor. We kunnen niet enkel intern beter samenwerken, maar ook met onze klanten."

Full service onderhoud zorgt voor gemoedsrust
Nadia Kesters besluit: "Dankzij de goede verstandhouding met de experten bij EuroSys, hebben we een mooi resultaat gehaald. Onze IT-kennis is beperkt, daarom is het gemakkelijk dat we een betrouwbare partner hebben die samen met ons gewerkt heeft aan een veilige en professionele IT-basis. EuroSys staat nu in voor het volledige beheer van onze infrastructuur en wij werken veel vlotter dan vroeger." 

Over Besttools
Best Tools, specialist in alle gereedschappen, power tools, bevestigingsmaterialen en toebehoren voor tuin, bouw en industrie.