Terug naar overzicht
Carrefour

Toegepaste oplossingen

Maak een afspraak

Carrefour Market Houthalen

Professionele uitstraling dankzij Enplug

Carrefour Market Houthalen werkte samen met EuroSys voor de installatie van grote digitale schermen in de winkel. Daarop worden onder meer de promoties van de week getoond. De zaakvoerder kan de getoonde promoties en andere meldingen nu zelf heel makkelijk en snel aanpassen.

“Ik win hiermee uren tijd per week”, zegt de zaakvoerder van Carrefour Market Houthalen. “Vroeger moest ik eerst iets uitwerken in PowerPoint dat daarna via een pc werd afgespeeld op het scherm: zeer omslachtig. Nu werken we met Enplug, heel gebruiksvriendelijke software waarmee ik in een kwartier de content van alle schermen kan aanpassen. Het resultaat oogt bovendien heel wat professioneler dan vroeger en is een mooie toevoeging voor de uitstraling van onze supermarkt.”

digital signage in carrefout houthalen eurosys

Gebruiksvriendelijke beheersoftware

EuroSys installeerde bij Carrefour Market Houthalen vier grote Samsung-schermen, zorgde voor de bedrading en de digital signage oplossing van Enplug, waarmee de schermen worden aangestuurd en beheerd. Daarvoor hangt achter elk scherm een kleine mediaspeler. “De Enplug software draait in de cloud, zodat we altijd werken met de nieuwste versie en ons geen zorgen hoeven te maken over updates, opslag of beheer”, verklaart de zaakvoerder. “Ik laad de nieuwe content momenteel op via een pc, maar het kan ook via mijn smartphone met een app, op eender welke locatie. In enkele muisklikken zijn de wekelijkse promoties aangepast – het is een kwestie van inloggen, foto’s aanvinken en uploaden. Ook de lay-out is heel eenvoudig te veranderen. Naast de promoties kan ik andere boodschappen laten zien, bijvoorbeeld wanneer er een markt is in de buurt en we daardoor parkeerproblemen verwachten. Bovendien hebben we RSS-feeds die automatisch het actuele weerbericht en nieuws tonen. Zo krijgen we een voldoende lange ‘loop’ en hebben de klanten nooit het gevoel dat ze op elk scherm hetzelfde zien wanneer ze door de winkel lopen. Er hangt een scherm aan de ingang, twee aan de charcuterie-afdeling en een aan de uitgang, bij de kassa. We merken dat klanten de informatie op de schermen echt opmerken, want ze stellen soms vragen over de lopende promoties.”

enplug in carrefour houthalen eurosys

Snel en eenvoudig content aanpassen

Voor Carrefour Market Houthalen is Enplug alvast het ideale systeem om de digitale schermen te beheren: “Het is veel gemakkelijker, sneller en budgetvriendelijker dan wanneer we zouden moeten samenwerken met een partner die de content voor ons beheert”, legt de zaakvoerder uit. Ook over de samenwerking met EuroSys heeft hij niets dan lof. “De kwaliteit van hun service en de combinatie met het kostenplaatje zijn erg aantrekkelijk”.

“EuroSys is erkend verdeler van Enplug en is heel goed op de hoogte van de mogelijkheden die de technologie biedt”, vertelt de zaakvoerder. “Voor ons volstond het standaardpakket, maar indien nodig kan EuroSys voor ons ook aanpassingen doorvoeren.”

De voordelen van een vaste IT-partner

Behalve de kennis van Enplug weet de zaakvoerder nog een heel aantal voordelen te noemen over EuroSys als IT-partner: “Hun locatie is dichtbij ons, wat we handig vinden, en ze zijn een groot en betrouwbaar bedrijf. Maar het grootste voordeel is dat ze zorgen voor alle aspecten van onze IT – en dat ze daarvoor ook alle knowhow hebben. Zelf hebben we geen IT-kennis in huis dus we hangen daarvoor af van externe dienstenleveranciers. Als je dan met verschillende partners samenwerkt, krijg je vaak discussies over verantwoordelijkheden en problemen met de compatibiliteit. Daarom beheert EuroSys voor ons alles van a tot z. Ze hebben bijvoorbeeld ook het Wifi-netwerk in onze winkel geïnstalleerd, en ze leveren onze software, pc’s en andere hardware. Als Carrefour-winkel zijn we voor een aantal IT-aspecten - zoals het interne bedrijfsnetwerk en de kassasystemen - afhankelijk van ons moederbedrijf, maar we kunnen over heel wat IT-projecten zelf beslissen. Voor ons geeft de beslissing om te werken met EuroSys als vaste IT-partner alleen voordelen. Ze zijn ons enige aanspreekpunt en hun helpdesk is altijd bereikbaar. De meeste problemen kunnen ze voorkomen of oplossen door op afstand in onze systemen in te loggen, zodat we er helemaal geen omkijken naar hebben.”

Over Carrefour

Carrefour België maakt deel uit van de Groupe Carrefour, de 2de grootste supermarktketen ter wereld met 380.000 medewerkers. De groep is met meer dan 12.200 winkels aanwezig in 35 landen. In België heeft Carrefour 45 Hypermarkten, meer dan 430 Markets, een tiental Easy’s, ongeveer 280 Express-winkels en meer dan 130 Carrefour drive afhaalpunten.

Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.

Meer info over digital signage vindt u ook in onze brochure.