Terug naar overzicht
Maak een afspraak

Galva Power

Efficiënter en sneller met nieuw datacenter

Het centrale datacenter van Galva Power, dat deel uitmaakt van de internationale ZINQ Groep, levert belangrijke cloud services aan de 35 vestigingen van de ZINQ Groep in België, Nederland, Duitsland en Polen. Samen met EuroSys vernieuwde Galva Power alle servers en storage, inclusief de back-up en een disaster recovery-plan. Daardoor beschikt de organisatie nu over een meer performante, betrouwbare en beter te beheren infrastructuur die makkelijk kan meegroeien met de toekomstplannen.

“Na bijna zes jaar was ons datacenter echt aan vervanging toe”, vertelt Marc Vanhees, ICT Manager bij Galva Power. “We keken dus uit naar nieuwe en betere technologie.”

Alle servers gevirtualiseerd
Het eigen datacenter van Galva Power omvat ook een back-up datacenter op een andere locatie. De hele infrastructuur wordt gebruikt door de 35 vestigingen van de ZINQ Groep in België, Nederland, Duitsland en Polen, samen goed voor zo’n 1700 medewerkers. Vanuit het centrale
datacenter in België worden verschillende diensten geleverd en ook bedrijfsspecifieke clouddiensten en toepassingen gehost voor de hele ZINQ Groep. Galva Power begon tien jaar geleden al met de geleidelijke virtualisatie van de servers. De bedoeling was nu om het nieuwe datacenter volledig te virtualiseren. “We wilden een datacenter dat niet alleen maximaal beschikbaar is maar ook veilig, betrouwbaar, performant en flexibel”, legt Marc Vanhees uit.

Op zoek naar een partnership
Galva Power ging spreken met drie mogelijke leveranciers en vroeg hen welke oplossing ze zouden voorstellen. Marc Vanhees: “Dell stelde ons EuroSys voor als mogelijke partner voor dit project. We hadden eerder al met hen samengewerkt voor de levering van desktop pc’s en notebooks. EuroSys
heeft heel goed naar onze wensen geluisterd en kwam met een creatieve en juist gedimensioneerde oplossing. Daarnaast waren de redenen om voor een partnership met hen te kiezen ook de prijs en het feit dat ze voldoende capaciteit hebben om alles te implementeren. Ten slotte was het voor ons
belangrijk dat ze niet alleen eenmalig iets zouden komen installeren maar dat ze ons ook daarna zouden blijven begeleiden.”

Galva Power koos ervoor om het project van bij de start aan te pakken als teamwork van de eigen IT-mensen met de specialisten van EuroSys. “Een erg sterk punt van EuroSys is dat zij zelf mooie ideeën aandroegen en ook openstonden voor de ideeën die door ons eigen team werden voorgesteld”, aldus Marc Vanhees. “Daardoor groeide als vanzelf de oplossing die voor ons optimaal was. Daarbij kreeg EuroSys ook nog de steun van Dell als technologiepartner.”

datacenter dell

 

Intensieve samenwerking tussen IT-afdeling en externe specialisten
Samen met het interne IT-team van Galva Power werd een realistische planning opgemaakt, verdeelde men de taken en werd de implementatie doorgevoerd. “De aanpak van EuroSys was daarbij zeer pragmatisch en efficiënt”, zegt Marc Vanhees. “Mooi om te zien hoe goed het klikte tussen beide teams en hoe alles netjes binnen budget en op tijd werd afgerond. Door de intensieve samenwerking tussen de twee teams verliep ook de kennisoverdracht zeer vlot. We wilden namelijk na de implementatie zelf het beheer in handen nemen. EuroSys heeft daarom alles goed gedocumenteerd.”

Vlotte migratie naar nieuwe technologie
EuroSys zorgde voor een heel vlotte migratie naar de nieuwe infrastructuur, installeerde Veeam als back-up oplossing en werkte een uitgekiend DRP-scenario uit. Marc Vanhees: “De Veeam beheersoftware is heel flexibel en gebruiksvriendelijk. Zo beschikken we nu ook over een aantal monitoring tools die ons IT-beheer sterk vereenvoudigen en die ons een veel beter zicht geven op onze IT-infrastructuur. We waren nog niet vertrouwd met Veeam dus we waren blij dat EuroSys alle kennis en ervaring in huis had. Wat de beveiliging betreft, was het mooi meegenomen dat EuroSys ‘platinum partner’ is voor een van onze belangrijkste security oplossingen waarvoor we in een eerder stadium al hadden gekozen.”

Hogere performantie en optimale beschikbaarheid van bedrijfsapplicaties
De performantie van het nieuwe datacenter was een cruciaal punt, aangezien alle belangrijke bedrijfsapplicaties zoals de door Galva Power zelf ontwikkelde software voor het aansturen van de productieprocessen (MES), het centrale ERP-systeem en de LIMS software (laboratory information management system) op de centrale servers in België draaien en gebruikt worden voor alle ZINQ-vestigingen. “Een optimale beschikbaarheid is om diezelfde reden essentieel”, voegt Marc Vanhees toe. “Daarom bevat het DRP-plan van EuroSys zowel recovery scenario’s met een interne oplossing in ons eigen datacenter als een uitgebreid uitwijkscenario naar ons back-up datacenter in Gelsenkirchen.”

gebouw galva power

Duidelijk meetbare resultaten: sneller en efficiënter
De nieuwe opstelling blijkt inderdaad een pak krachtiger en efficiënter dan de oude. Dat merkt Galva Power aan de duidelijke meetbare resultaten. “Dankzij de doorgedreven virtualisatie en de nieuwe servers is ons stroomverbruik met tientallen procenten gedaald”, verduidelijkt Marc Vanhees. “Daarnaast is het beheer nu veel efficiënter dankzij onze nieuwe monitoring tools: we zien heel duidelijk en in veel groter detail welke servers te krap of te ruim bemeten zijn of waar de bottlenecks zitten – een gigantische verbetering in vergelijking met vroeger. Wat de performantie betreft: de zwaardere transacties in SAP gaan nu 20 tot 40 procent sneller dankzij de nieuwe processoren.”

Flexibele integratiemogelijkheden
Het datacenterproject was rond in maart 2017 en de tevredenheid bij Galva Power was zo groot dat er meteen een aantal nieuwe projecten volgden, waaronder de verdere uitwerking van het DRP-scenario, de jaarlijkse vervanging van de desktops en het uitbouwen van de security.

“We hebben nu een mooi partnership met EuroSys. Onze nieuwe IT- infrastructuur is voldoende flexibel om later nog allerlei nieuwe en toekomstige mogelijkheden in te integreren, zoals hybride cloud en industrie 4.0”, besluit Marc Vanhees.

gebouw Galva Power

Over Galva Power
Galva Power maakt deel uit van de internationale ZINQ Groep die 35 vestigingen omvat met samen ruim 1700 medewerkers. De groep is gespecialiseerd in thermisch verzinken en duplex systemen. Jaarlijks behandelt ze 500.000 ton staal. Galva Power heeft zijn hoofdkantoor in het Belgische Houthalen en is met 10 vestigingen in België, Nederland en Polen een belangrijke business unit binnen de ZINQ Groep.
www.galvapower.com

Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat via: T. 011 60 90 10 of [email protected].