Terug naar overzicht
Sleurs

Toegepaste oplossingen

Maak een afspraak

Group Sleurs

50.000 euro besparen op vijf jaar tijd!

EuroSys hertekent printerconfiguratie van Group Sleurs uit Bocholt

De komende vijf jaar bespaart Group Sleurs uit Bocholt dankzij EuroSys maar liefst 50.000 euro. “Alle printerkosten zaten bij ons verdoken over verschillende posten in de boekhouding”, vertelt IT-manager Kristof Steensels. “EuroSys bewees zwart op wit dat we met onze printers op het slechte pad zaten en stelde een andere aanpak voor. De resultaten mogen er meer dan zijn: 50.000 euro minder printkosten op vijf jaar tijd.” 

Group Sleurs uit Bocholt produceert badkamermeubels voor verdelers, handelaars en sanitaire winkels. Het bedrijf onderhoudt al een jarenlange samenwerking met EuroSys voor het beheer van de netwerkinfrastructuur en met zusterbedrijf IT Solutions voor het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV. 

Vijf printers
Kristof Steensels: “Tijdens een bezoek in december 2013 zag accountmanager Patrick Temmerman onze vijf printers op een rij staan. Hij vroeg waarvoor deze dienden.” Kristof deed het verhaal. “Elke printer had een andere functie. Zo rollen uit ons ERP-systeem verschillende stickers met de nodige informatie om de productie aan te sturen. Zonder stickers ligt onze productie al snel stil. Daarnaast hadden we een gewone printer, een copier en een oud toestel.” 

Te lichte toestellen
Voor accountmanager Patrick Temmerman was het meteen duidelijk dat dit zeer divers printerpark totaal niet in verhouding stond tot de effectieve printbehoeftes. Kristof Steensels: “Vier van de vijf toestellen waren amper twee jaar oud. Toch hadden we geregeld problemen met onderhoud en moesten we voortdurend de toners vervangen. De andere computerwinkel waar we gingen had ons gewoon veel te lichte toestellen verkocht, zonder rekening te houden met onze werkelijke behoeftes.”

Kosten in kaart
Tijdens een vrijblijvende analyse bracht EuroSys de werkelijke kosten van het printergebeuren in kaart. Kristof Steensels: “We kregen een helder overzicht met een finaal kostenplaatje van 81.000 euro voor de komende vijf jaar. We stonden allemaal perplex. Al deze kosten zaten verspreid over talloze kleine aankopen voor toners, cartridges, onderhoudskosten en dergelijke. We stonden er nooit bij stil dat dit zoveel kostte.” 

53.000 euro besparen
EuroSys kwam ook met een verrassend besparingsvoorstel voor de dag. “In het plan dat Patrick presenteerde, zouden we onze vijf printers en fax vervangen door één multifunctional. Deze nam probleemloos alle verschillende functies over en had een veel grotere capaciteit. Met een gelijkaardig printvolume kwamen we voor de komende vijf jaar uit op een totale kost van 28.000 euro, maar liefst 53.000 euro minder dan met onze oude toestellen. De keuze was snel gemaakt.”

Eén heldere factuur
De overstap die op amper een week tijd was geklaard, bracht nog andere voordelen. “Ik verlies geen tijd meer met het manueel bestellen van verschillende toners en cartridges. Het toestel bestelt voor zichzelf per e-mail een nieuwe toner wanneer het nodig is. Ik ontvang bovendien trimestrieel één heldere factuur voor het volledige printergebeuren, gebaseerd op ons werkelijk verbruik. Ik kan alles perfect opvolgen. Bij technische problemen komt de leverancier binnen de 24 uur ter plaatse. Een heel verschil met vroeger: toen moest ik bij een defect het zware toestel eigenhandig inladen en transporteren” zegt Kristof Steensels.

Alleen maar winnen
Samen met de komst van één centrale multifunctional kregen de medewerkers van Group Sleurs ook gerichte besparingstips. “Een kleurenprint kost tot drie keer meer. Een bestand, bijvoorbeeld een e-mail, dat één klein onderdeel in kleur heeft, telt bij de meeste printers als een volledige kleurenprint. Ons toestel is zo ingesteld dat we standaard in zwart-wit printen. Daarnaast gelden er bij kleurenprints gradaties in de kostprijs, afhankelijk van het percentage kleur op een pagina. Ook hierdoor realiseren we een mooie besparing. Ik kan elk bedrijf alleen maar aanraden om de verdoken kost van het printen boven water te halen en een vrijblijvende deskundige analyse te laten uitvoeren door de mensen van EuroSys. Je kan er alleen maar bij winnen” besluit Kristof Steensels.