Terug naar overzicht
Joris Claes - Konings
Maak een afspraak

Konings

Zorgeloos printen, en dat overal.

In Zonhoven bottelt Konings een veelvoud aan drankjes, maar zo’n verscheidenheid is net iets minder gewenst als het aankomt op hun printerpark. Daarom koos Konings voor EuroSys als partner om hen te ondersteunen bij het realiseren van een uniform printerpark, ook over de landsgrenzen heen. 

“Een lokale partner die op Europees vlak kan meedraaien, dat is wat we zochten voor Konings. Er prijkt niets voor niets ‘We think globally and act locally’ op onze website”, aldus Joris Claes, Group ICT Manager bij Konings. Na een ietwat stroeve samenwerking met een andere supplier, waren we op zoek naar een partner die niet alleen alles tijdig levert en goed oplost, maar ook eentje die zich in de buurt van Zonhoven bevond.” 
EuroSys was daarom een voor de hand liggende keuze, tijd voor een gesprek dus. “Al vanaf de eerste ontmoeting waren we ervan overtuigd dat we in EuroSys een nieuwe partner hadden gevonden. Samen zijn we dan tot het besluit gekomen om ons partnership rustig aan op te starten met enkele printers in hun beheer, al werden dat er snel heel wat meer”, vertelt Network System Engineer Erik Mannaerts. 

Van KMO naar (bekroonde) grote speler

Die opstart kwam zeker niet ongelegen, Konings kende de afgelopen jaren namelijk een enorme groei - CEO Joris Brams werd in 2020 zelfs bekroond tot ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’. Twee fabrieken werden er al snel zes die zich in België, Nederland, Frankrijk en Engeland bevinden. Al vormt dat zeker geen rem op hun ambitie om nog verder uit te breiden. Joris Claes merkt daarin een algemene trend op: “Konings was vroeger kleiner, een typische KMO. Dan hou je al snel alles in eigen beheer, maar als je bedrijf stilaan groeit wordt het steeds moeilijker om dat vol te houden.”
Een partner die je bedrijf daarin kan ondersteunen, valt dus niet te onderschatten. Zeker waneer er ook andere plants worden overgekocht. Zo vertelt Joris Claes dat “zulke plants op het moment van overname met een eigen leverancier en toestellen werken, maar het is natuurlijk veel interessanter als een bedrijf eenzelfde aanpak over de hele lijn kan hanteren. Als bedrijf heb je dan echt nood aan iemand die jou op alle locaties kan ondersteunen en het geheel op elkaar afstemt.” 
En het is net dat wat veel gemakkelijker gaat met een lokale partner. “De nabijheid van EuroSys betekent voor ons een gemakkelijk en vlot contact. Ons contactpersoon staat ook steeds voor ons klaar en als je een vraag stelt gaat ze er meteen mee aan de slag. Problemen worden opgelost, lopende zaken kort opgevolgd en eventuele fouten goed behandeld. Kortom: in EuroSys vonden we een partner die niet alleen klantvriendelijk en lokaal is, maar ook snel en efficiënt.”

Efficiënter printen

Naast een soepel beheer en efficiënt onderhoud, zijn er nog wel enkele interessante voordelen verbonden aan de samenwerking. “Dankzij EuroSys kunnen we een redelijke prijs afdwingen bij de grotere IT spelers zoals HP. Maar ook het printen zelf is een stuk goedkoper geworden.” Vroeger werkte Konings met een kost per pagina, terwijl ze nu overschakelden naar een fixed cost per toner. En dat blijkt een goede zet te zijn geweest. “Ons servicecontract wordt nu bepaald 
op basis van hoeveel toners we per jaar verbruiken, en niet meer op het aantal pagina’s. Op onze drukwerken staan er vaak maar een paar regels tekst, waardoor deze regeling ons veel beter ligt. Nu hebben we de nieuwste toestellen én een lagere printkost”, vertelt Erik Mannaerts.  
Al moeten die toners natuurlijk ook wel op de juiste plek geraken, zij het nu in Nederland, Frankrijk, België of Engeland. Maar ook daarvoor hadden we een efficiënte oplossing: “ Zodra een toner bijna leeg is, wordt dit automatisch doorgegeven aan HP. Zij zetten dan weer een nieuwe bestelling in die vervolgens bij de juiste plant terechtkomt.” Op deze toners kleeft ook een stickertje met alle nodige informatie over de specifieke printer, waardoor de medewerkers van die plant meteen weet met welke printer hij of zij aan de slag moet. “En zo werken we steeds verder aan die uniformiteit over de printerparken heen, we kijken intussen uit naar onze volgende stappen”, aldus een tevreden IT Manager. 

Security

“Welke volgende stap we dan al in ons hoofd hebben? Wel, nieuwe printers zijn niet alleen fijn en aangenaam om mee te werken, maar ze bieden ook een gevoel van veiligheid. En dat valt niet te onderschatten. Je hoort zo vaak van leaks en andere cyberdreigingen, dat je al snel aanvoelt dat je je bedrijf maar beter goed beveiligt.” Het kan inderdaad al snel misgaan, maar met de juiste aanpak ben je goed geweerd tegen zulke dreigingen, denk hierbij bijvoorbeeld maar aan encryptie. “Met die volgende stap zouden we dus graag de troeven van de nieuwe HP printers ten volle uitspelen op vlak van security”, verklapt Joris Claes. 

Over Konings

Konings is dé partner voor co-packing en private label productie van sappen, ciders, frisdranken, bieren, wijnen en gedistilleerde producten. Service, flexibiliteit en lange termijn betrokkenheid bij het vinden van oplossingen voor partners is hun belangrijkste doelstelling.
www.konings.be