Terug naar overzicht
Maak een afspraak

Ready2Improve

Boeiende opleiding Google Workspace

Ready2Improve, een bedrijf gespecialiseerd in coaching in motivatie, gezondheid en beweging, werkte al een tijd met Google, maar had nood aan meer functionaliteiten en een beter beheer. Toen de knoop werd doorgehakt dat ze zouden upgraden naar een hogere versie van Google Workspace, besloten ze het meteen goed aan te pakken door ook een opleiding te volgen bij EuroSys.

Wouter Goris, zaakvoerder Ready2Improve: “Wij hadden een gewone omgeving van Google met een e-mailadres en de basisfunctionaliteiten. Maar er werd eigenlijk niet goed over nagedacht. Als een medewerker het bedrijf verliet, of we gaven iemand toegang tot onze Google-omgeving, dan stonden we er niet bij stil om de toegang van die persoon terug in te trekken. We dachten er niet goed over na hoe je zoiets eigenlijk organiseert. We hebben deze vraag eens neergelegd bij EuroSys en zij hebben dat goed opgepikt. Het was meer een terloopse vraag van ons, maar zij zijn na een tijdje naar ons toegestapt om de status hiervan te vragen en om mee te denken met ons probleem. Dat meedenken was wel leuk. En zo hebben we dan de overstap gemaakt naar de professionele omgeving waarin je gaat nadenken over wie waar toegang toe heeft.”

Lange zoektocht, goede begeleiding

De keuze om over te stappen naar een hogere editie van Google Workspace ging niet over één nacht ijs. Wouter Goris legt uit hoe dat kwam: “Ik heb altijd heel graag met Google gewerkt, maar er was bij een aantal medewerkers een groot voorbehoud voor Google. We zijn dan een traject gestart om te kijken of we bij Google zouden blijven of zouden overstappen naar Microsoft. En dat was niet evident.”

Bij het traject dat de collega’s bij Ready2Improve hebben doorlopen, konden ze altijd rekenen op de steun en het advies van de Business Productivity Consultant van EuroSys. “Onze contactpersoon bij EuroSys heeft objectief en met veel geduld de verschillen tussen Google en Microsoft verduidelijkt. Daar ben ik haar zeer dankbaar voor,” vertelt de zaakvoerder.

Opleiding in stappen

Toen Ready2Improve besloot om met Google Workspace verder te gaan, vonden ze dat het tijd was om afspraken te maken en om iedereen te leren werken met Google. Daarom planden ze een opleiding in bij EuroSys. Wouter Goris: “Aan die opleiding ging een ongelooflijke flexibiliteit van de Business Productivity Consultant vooraf. En ook tijdens de opleiding heeft ze dat met zeer veel geduld en enthousiasme aangepakt. De opleiding was eerst alleen voor de leidinggevenden over de adminconsole,over hoe je alles moet opzetten. Daarna volgde er een algemene opleiding voor het hele team over wat er allemaal kan. Iedereen reageerde daar trouwens heel positief op. Ze vonden het fijn om ondersteuning te krijgen in het werken met die tools. We hebben veel jonge mensen en ik verbaas me er dagelijks over hoe snel ze met nieuwe platformen weg zijn, om dat uit te zoeken en hun weg daarin te vinden.”

De sfeer van een teambuilding

“De opleiding zelf is ook heel goed verlopen. Aangezien we deze kregen in volle coronatijd, volgden we de training online. En online opleiding volgen met het hele team had ook een beetje een teambuilding aspect. Het gebeurt niet vaak dat je samen een opleiding aan het volgen bent. De communicatie is sowieso al wat specialer. De training verliep in onze gemoedelijke sfeer. Soms gingen er wel lichtelijk chaotisch vragen heen en weer. Maar de lesgeefster had een rode draad in de opleiding en legde duidelijk uit wat er allemaal mogelijk is en hoe je dat kan doen. En wij stelden dan ook vragen van zaken waar wij tegenaan liepen. Dat werkte wel goed,” vertelt Wouter Goris.

Het team van Ready2Improve was zo enthousiast over de opleiding dat ze overwegen om nog extra opleidingen bij EuroSys te volgen. Wouter: “Een opleiding die een stukje opfrist en daar dan op verder bouwt, zien we zeker zitten. Ik denk dat we nu vooral de basis gezien hebben van hoe Google Drive en de hele Google-omgeving werkt. En hoe, niet onbelangrijk, die omgeving kan helpen je te ondersteunen in het speciale werken van vandaag de dag. Er is altijd honger en interesse naar meer. Want Google kan veel en het meer advanced gebruik ervan is een goede stap die we nog kunnen zetten.”

Partner wordt klant

Het verhaal van EuroSys en Ready2Improve begon iets anders dan bij de andere klanten. EuroSys koos namelijk eerst voor Ready2Improve om een gezondheidsbeleid op poten te zetten binnen het bedrijf. Wouter glimlacht bij de gedachte aan hoe het allemaal begon: “We hebben elkaar leren kennen bij de eerste editie van Het Fitste Bedrijf. Dat was een schot in de roos en sindsdien hebben we elkaar niet meer losgelaten. Wat ik heel fijn vind aan EuroSys is dat je altijd dingen kan bespreken. Ze hebben een zeer menselijke aanpak. Dat vind ik ook van de manier waarop de Business Productivity Consultant dat heeft aangepakt. Ze rammelt niet gewoon een lijstje af. We hebben op voorhand alles goed besproken en gekeken hoe we dat gingen aanpakken. Ze speelt ook in op onze manier van werken. En dat heb ik graag.”

“Als organisatie ben je bij EuroSys in goede handen. Er is altijd ruimte om mee te denken in de processen van hoe EuroSys je als organisatie kan helpen groeien. Zo ervaar ik de samenwerking ook. Er kan altijd gebabbeld worden,” besluit een tevreden zaakvoerder.

Over Ready2Improve

Ready2Improve is een coachingbedrijf gespecialiseerd in motivatie, gezondheid en beweging. Hun bestaansreden is om mensen te inspireren om duurzaam en gezonder te leven. Zo proberen ze de wereld een stukje gezonder te maken. Het bedrijf bestaat uit 5 medewerkers en 2 freelancers en is gegroeid vanuit B2C, maar werkt nu zo goed als uitsluitend B2B. Bij veel bedrijven zijn ze bezig om de eerste stappen te zetten om hun gezondheidsbeleid vorm te geven. Ready2Improve is bekend van Het Fitste Bedrijf en heeft daarnaast nu ook Het Veerkrachtigste Bedrijf in het leven geroepen. Bij dit initiatief gaan ze vergelijken hoe mensen binnen een bedrijf in de loop van 6 weken vooruitgang boeken op het vlak van veerkracht.

www.ready2improve.be