Terug naar overzicht

Wil je weten wat jouw IT-infrastructuur nog nodig heeft of welke aanpassingen, investeringen en beslissingen je best kan maken? Of welke juist niet? Maak dan gebruik van de gratis Live Optics scan en je komt het allemaal te weten.

live optics

Wat is Live Optics?

Live Optics is een gratis tool van Dell EMC waarmee je real-time nauwkeurige gegevens over jouw IT-omgeving kan verzamelen, visualiseren en delen. Deze informatie stelt je in staat om je bestaande IT-infrastructuur beter te begrijpen en om betere IT-investeringen te kunnen doen.

Welke data verzamelt Live Optics precies?

De Live Optics scan verzamelt automatisch real-time gegevens van individuele opslag, gegevensbescherming, server- en bestandssystemen en geeft dit allemaal op één plek weer via een intuïtief dashboard met gemakkelijk leesbare afbeeldingen, grafieken en berekeningen. Denk bij deze gegevens bijvoorbeeld aan gebruikte (maar ook benodigde of eventueel tekort aan) capaciteit, geheugen en prestaties van de servers.

Als je al verschillende tools hebt, waarom zou je IT-afdeling Live Optics dan nog nodig hebben?

Omdat Live Optics de enige tool op de markt is die een duidelijk en uitgebreid beeld geeft van de volledige IT-omgeving, onafhankelijke van het gebruikte hardware- of softwareplatform. Dankzij deze scan heb je alle informatie die je nodig hebt om correcte beslissingen te kunnen nemen in de soms complexe materie. Zonder Live Optics zijn IT-professionals vaak niet in staat om al deze gegevens handmatig samen te stellen of wordt er veel tijd en geld aan verspild. Het resultaat is dat deze taak vaak vermeden of onnauwkeurig uitgevoerd wordt. Live Optics verzamelt de gegevens automatisch, geeft deze weer in een intuïtief dashboard en genereert informatieve rapporten die je veilig met anderen kunt delen. Zo kan je toekomstige IT-investeringen nauwkeuriger plannen en correct dimensioneren.

Verzamelt Live Optics alleen gegevens van Dell-producten?

Neen, Live Optics verzamelt wel degelijk alle informatie, ongeacht de hardware, het besturingssysteem of het platform. Zo is het een handig hulpmiddel voor bedrijven die afhankelijk zijn van meerdere leveranciers voor hun IT-infrastructuurbehoeften.

Extra tip: Live Optics biedt ook een gemakkelijke manier om prijzen van openbare cloud oplossingen (Microsoft Azure, Google Cloud, Amazon) te vergelijken en een inschatting te maken wat het zou kosten om bepaalde workloads te verhuizen naar een degelijke cloud oplossing.

Welke soort rapporten zijn er mogelijk in Live Optics?

Vanuit Live Optics kan je gegevens exporteren naar Microsoft Excel of PDF- en Powerpoint-rapporten genereren. Deze informatie kan je dan veilig delen met interne en externe gebruikers.

Voor meer info over de scan van Live Optics of om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken, mag je altijd contact opnemen met onze accountmanagers.

Ben je een IT-professional en heb je graag wat meer technische uitleg? Dan kan je op deze pagina terecht.