Terug naar overzicht
Mobility
Maak een afspraak

Mobility

Altijd en overal de juiste data en apps bij de hand

Vrijwel alle grote, middelgrote maar ook kleinere bedrijven kampen met dezelfde uitdaging: medewerkers onafhankelijk van plaats en tijd op een veilige manier toegang geven tot bedrijfsinformatie en actuele data. Werken overstijgt steeds meer de werkuren en de vaste werkplek op kantoor. Uiteraard komt de cloud dan in het vizier, maar mobiel werken gaat veel verder. Wat doet u met sociale media? Hoe integreert u de eigen toestellen van medewerkers in dit gegeven? EuroSys begeleidt u stap voor stap doorheen dit mobiele verhaal, en dit zowel op technologisch als beleidsvlak.  
 
Mobiel valt niet langer weg te denken in de bedrijfswereld. Uw medewerkers kunnen niet zonder mobiel internet, hun mails, de agenda,… op hun smartphone of tablet. Ze willen constant bereikbaar zijn, ongeacht het toestel dat ze gebruiken, waar ze zich bevinden en de aard van de verbinding.
 
Onze services voor ‘mobility’ omvat:

  • De afstemming van uw draadloos netwerk, internetaansluitingen en data-abonnementen op het groeiend gebruik van mobile devices 
  • Het ontwikkelen van een policy voor BYOD, wat staat voor ‘Bring you own device’
  • Beleidsontwikkeling rond mobile device management
  • Het gebruik van mobiele bedrijfsapps
  • Het uittekenen van een complete mobiele strategie

 
Bring your own device
Steeds meer bedrijven geven hun medewerkers de toelating om privétoestellen aan te sluiten op het bedrijfsnetwerk. Concreet spreken we dan over smartphones, tablets maar ook laptops. Deze toestellen krijgen dan een dubbel gebruik, zowel privé als voor het bedrijf. Wij werken samen met u de vereiste configuraties en regels uit zodat uw bedrijfskritische data op een veilige manier op deze privétoestellen gebruikt wordt.
 
Mobile device management
Hoe beheert en beveiligt u de smartphones, laptops en tablets die u uw medewerkers ter beschikking stelt of de privétoestellen die worden aangesloten worden op uw bedrijfsnetwerk? Mobile Device Management krijgt terecht steeds meer aandacht. Samen met u werkt EuroSys de nodige veiligheidsregels uit en zorgen we voor een centraal beheersysteem waarmee u de vastgelegde regels effectief afdwingt.
 
Mobiele apps
Ook binnen een bedrijfscontext bieden mobiele apps mogelijks heel wat meerwaarde. Samen onderzoeken we welke apps voor uw medewerkers handig zijn om te gebruiken via hun smartphone of tablet. Veel bedrijven kennen nog te weinig het bestaan van bedrijfs- en gebruiksspecifieke apps die de traditionele toepassingen van mail en agenda overstijgen. EuroSys demonstreert u bijvoorbeeld graag de talrijke mogelijkheden van Cloud en Unified Communication om uw interne communicatie te optimaliseren. 
 
Mobiele strategie
Mobility behoort tot dé ICT-uitdagingen voor bedrijven de komende jaren. Met EuroSys kiest u alvast voor een ervaren partner die samen met u de krijtlijnen van uw mobiele strategie uittekent.

 

EuroSys begeleidt u stap voor stap naar een mobiele strategie voor uw bedrijf, en dit zowel op technologisch als beleidsvlak.