Terug naar overzicht

EuroSys helpt je verder met Network Security en Multi-Factor Authentication.

WatchGuard Platinum Partner

"DOE NU DE GRATIS ONLINE SECURITY CHECK en wij sturen een uitgebreid rapport met daarin de kwetsbaarheden over jouw bedrijf die een hacker in de eerste fase ook zou ontdekken!"

Waar een firewall vroeger enkel de internettoegang regelde tot één of meerdere servers binnen het netwerk, zijn de verwachtingen vandaag zoveel hoger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan antivirus en spam-blocking, maar ook aan user awareness. EuroSys speelt in op deze verwachtingen door gebruik te maken van de geavanceerde diensten van WatchGuard. De firewalls van WatchGuard zijn al jarenlang uitgerust met extra beveiligingslagen, zoals intrusion prevention, webfiltering, application control, APT-blocking, data loss prevention en reputatiecontrole. Bijkomend werd deze beveiliging nog verder uitgebreid met bescherming op DNS niveau om gebruikers (zelfs als ze buiten het bedrijfsnetwerk werken) te beschermen, antivirus met behulp van Artificiële Intelligentie en  bescherming door middel van correlatie van verschillende gebeurtenissen in het netwerk. 

Op deze manier biedt EuroSys je de zekerheid dat al het ongewenste verkeer gefilterd wordt, vooraleer het jouw bedrijfsnetwerk kan bereiken. Steeds meer wordt er van thuis (of een andere plaats) gewerkt en steeds meer data wordt in de cloud opgeslagen. De bescherming van het bedrijfsnetwerk door middel van een firewall alleen is niet meer voldoende. Op deze manier kunnen dezelfde internetpolicies van het bedrijf ook doorgevoerd worden als de gebruikers buitenshuis zijn. 

watchguard firewall eurosys

WatchGuard AuthPoint, multi-factor authenticatie

Ruim 61 procent van de IT-managers met minder dan 1.000 werknemers gelooft dat MFA-diensten zijn ontworpen voor grotere organisaties dan die van hen. De nieuwe Cloud-enabled AuthPoint-oplossing van WatchGuard biedt eenvoudig te beheren, kostenvriendelijke multi-factor authenticatie.

AuthPoint is een flexibele clouddienst waarvoor geen speciale hardware nodig is. Gebruikers identificeren zichzelf via de AuthPoint-app van WatchGuard.

De belangrijkste functies zijn:

AuthPoint-App – De AuthPoint-app voor mobiele telefoons geeft de gebruiker een overzicht van alle inlogpogingen. De app maakt gebruik van pushmeldingen, eenmalige wachtwoorden of QR-codes voor degenen zonder internetverbinding. Bovendien ondersteunt de app oplossingen van derden, zoals Google Authenticator, Facebook- en Dropbox-toegang en meer.

Mobile Device DNA – WatchGuard hanteert een innovatieve benadering van gebruikersauthenticatie die Mobile Device DNA heet. Mobile Device DNA onderscheidt gekloonde inlogpogingen van legitieme. De AuthPoint-app maakt gepersonaliseerde ‘DNA-handtekeningen’ voor de apparaten van gebruikers en voegt deze toe aan het authenticatieproces. Authenticatieberichten die niet afkomstig zijn van een telefoon van een legitieme gebruiker worden geweigerd.

Cloudgebaseerd beheer – De AuthPoint-service is een cloudgebaseerde oplossing met een handige, intuïtieve interface waarmee bedrijven rapporten en waarschuwingen kunnen bekijken en implementaties kunnen configureren en beheren. AuthPoint werkt volledig vanuit de cloud en vereist geen apparatuur op locatie. Dit bespaart op dure implementatie- en beheeractiviteiten.

Integraties van derden – Het ecosysteem van WatchGuard omvat tientallen integraties van derden met AuthPoint. Op die manier kunnen organisaties het authenticatieproces inzetten voor allerlei gevoelige cloudapplicaties, VPN’s en netwerken. Bovendien ondersteunt AuthPoint de SAML-standaard, waardoor gebruikers met een enkele inlogprocedure toegang krijgen tot een breed scala aan applicaties en services.

Klantenverhalen

Toen hun IT-manager het bedrijf verliet, moest Vlinvesta op zoek naar een oplossing om de dagdagelijkse IT-uitdagingen op te lossen. Die oplossing vonden ze bij EuroSys.

WatchGuard Passport - Permanente bescherming die meereist met de gebruiker

Bedrijven moeten in staat zijn om de beveiligingsmogelijkheden uit te breiden naar gebruikers en apparaten, ongeacht waar ze zich bevinden. Werknemers, aannemers, bezoekers en hun apparaten komen regelmatig jouw netwerk binnen en verlaten het terwijl ze hun taken op en buiten het bedrijf uitvoeren. Tegelijkertijd kan één enkel geïnfecteerd eindpunt of gestolen wachtwoord de deuren openen voor een aanvaller. WatchGuard's Passport is een bundel van gebruikersgerichte beveiligingsservices die met jouw gebruikers meereizen.

Waaruit bestaat Passport?

Multi-Factor Authenticatie
Met de opkomst van malware voor het stelen van referenties en het dagelijks blootleggen van nieuwe gegevensinbreuken op gebruikersnamen en wachtwoorden is de behoefte aan sterke authenticatie nog nooit zo groot geweest. WatchGuard AuthPoint verlicht de belasting voor jou en jouw klanten. AuthPoint maakt gebruik van pushberichten, QR-codes of eenmalige wachtwoorden (OTP's), in combinatie met het DNA van het mobiele apparaat van elke gebruiker om gebruikers te identificeren en te authenticeren. 

DNS-bescherming 
Als gebruikers buiten het netwerk reizen, kan het zicht op hun internetactiviteit verloren gaan, waardoor een belangrijke blinde vlek in de beveiliging ontstaat en ze kwetsbaar worden voor phishing en malware-aanvallen. Met DNSWatchGO krijg je geconsolideerd zicht op beschermde apparaten, ongeacht hun locatie. Wanneer een gebruiker buiten het netwerk werkt, controleert en correleert de software uitgaande DNS-verzoeken met een geaggregeerde lijst van kwaadaardige domeinen. Pogingen om te communiceren met een van deze domeinen worden geblokkeerd terwijl het verkeer naar DNSWatchGO Cloud wordt gerouteerd voor verder onderzoek.

Beveiliging van endpoints
Vertrouwen op antivirusprogramma's op basis van alleen handtekeningen om je te beschermen tegen malware is een verloren zaak. DNSWatchGO detecteert en blokkeert de communicatiekanalen die hackers gebruiken om hun malware te leveren en te controleren. Endpoint Detection & Response beheert endpoints met ransomwarebescherming, apparaatisolatie, bedreigingscorrelatie en traditionele antivirusbescherming op basis van handtekeningen. De combinatie van deze mogelijkheden zorgt ervoor dat jouw gebruikers worden beschermd tegen alle bekende en onbekende bedreigingen.

WGONE_Platinum_Logo.jpeg

Wens je meer informatie over de beveiligingsoplossingen die WatchGuard te bieden heeft voor jouw netwerk? Neem dan zeker contact op met onze specialisten.