Terug naar overzicht
01-09-2020

5 redenen om te kiezen voor wifi van Cisco Meraki

Voor de aanschaf van een wifi-netwerk ga je best niet over één nacht ijs. Er zijn veel vendoren op de markt, elk met hun eigen kwaliteiten, maar ook beperkingen. Ben je op zoek naar een degelijk en betrouwbaar wifi-netwerk? Overweeg dan zeker ook Cisco Meraki. We geven je graag enkele redenen waarom wij voor Cisco Meraki kozen: 

1. De schaalbaarheid en beheerbaarheid van de acces points 

Het aantal access points is geen limiterende factor, zowel kleine als grote wifi netwerken komen in aanmerking. De access points hoeven trouwens niet stuk voor stuk geconfigureerd te worden. De configuratie van access point 1 kan over een deel van de access points of zelfs over alle access points doorgetrokken worden. 

Ook qua beheerbaarheid vanuit het Dashboard zit er geen maximale limiet aan het aantal access points. Verschillende vestigingen worden bijvoorbeeld makkelijk in één omgeving beheert. Daar er ook geen hardware matige controller nodig is, kan een access point om het even waar in het netwerk worden bijgeplaatst. De configuratie in het access point bepaalt welk dashboard en welke instellingen gebruikt moeten worden. Hierdoor kan over alle vestigingen heen één wifi netwerk gemaakt worden met dezelfde inloggegevens en beveiliging. 

De schaalbaarheid van Cisco Meraki, de makkelijke configuratie en het beheer van de omgeving… daar zit de kracht van de oplossing. 

2. De controle op de toegang voor gasten 

Ook de toegang voor de gasten kan goed beheerd worden via Cisco Meraki. Via een landingspagina kan de gast zich kenbaar maken en voor bepaalde tijd toegang krijgen, steeds zichtbaar en beheerbaar voor de IT-administrator. Dankzij een sterke analyse van de netwerkactiviteiten kan het netwerk steeds geoptimaliseerd en bijgestuurd worden door bijvoorbeeld streaming te beperken. 

3. Levenslange garantie 

We gaan eerlijk zijn: de apparatuur van Cisco Meraki is duurder in aankoop dan veel andere vendoren. Dat komt omdat er bij Meraki licenties bijgekocht moeten worden. Maar deze licenties zijn wel gekoppeld aan levenslange garanties, waar je bij andere vendoren vaak maar een heel gelimiteerde garantie hebt. Mocht er iets defect gaan van het materiaal van Meraki, dan staat er binnen 1 à 2 werkdagen GRATIS vervangende apparatuur voor de deur. Vooral op dit punt besparen Meraki klanten over de looptijd van het netwerk vaak veel kosten uit. Bovendien hebben ze geen last van de ongemakken die komen kijken bij het dagenlang zonder netwerk zitten bij defecten. 

Bijkomend voordeel is dat apparatuur die na bestelling niet bevalt, altijd binnen 30 dagen kosteloos geretourneerd kan worden. 

4. 24x7 telefonische en online support 

Cisco Meraki verzorgt 24x7 telefonsiche en online support voor haar klanten. Geen portal/forum waarop gebruikers elkaar advies kunnen geven, je self-help guides kan downloaden, je mail support kan aanvragen etc. Neen, bij Cisco Meraki wordt je meteen en professioneel verder geholpen. 

Cisco Meraki biedt als Enterprise oplossing een grote zekerheid en snelheid tot het vinden van een oplossing, indien je ooit in de problemen komt met het netwerk. Verder geeft het Meraki dashboard veel meer inzichten. Zeker als je ook de Meraki switchen toevoegt, heb je één overzicht van je volledig netwerk. Met de fout opsporingen in het dashboard maak je het jezelf makkelijk om tot de kern van een probleem te komen. 

5. GDPR compliant 

Cisco Meraki is bovendien GDPR compliant en de data-informatie die zich over het netwerk verplaatst loopt niet door de cloud. De automatische beveiligingsupdates worden naar de access points gepusht zodat je draadloos netwerk steeds up-to-date is. Enkel het beheer van het netwerk is via de cloud. De volledige configuratie zit in het access point. Dankzij een sterke analyse van de netwerkactiviteiten kan het netwerk geoptimaliseerd worden door bijvoorbeeld streaming te beperken. 

Voila, nu weet je waarom wij Cisco Meraki verkiezen. En we kunnen zelfs nog meer doen: we kunnen je laten zien hoe het werkt. In deze video krijg je alle info en een mooi beeld van het dashboard van Cisco Meraki. 

 

Sven Croymans
Account Manager & Sales Storage

linkedin
T. +32 11 24 69 39 | G. +32 495 27 72 07 
[email protected]