Terug naar overzicht
07-05-2020

7 manieren om Enplug in te zetten in deze crisis

Nu de meeste bedrijven terug opstarten, is het delen van nuttige informatie met jouw klanten, werknemers of patiënten een goede manier om vertrouwen in jouw bedrijf op te bouwen. Een handige tool om snel informatie te delen is natuurlijk digital signage. Dankzij Enplug toon je eenvoudig relevante informatie op jouw digitale schermen.  

Deze relevante  informatie bevat nu uiteraard vooral gezondheidsnieuws en veiligheidstips. Houd er wel rekening mee dat de (medische) informatie die je deelt afkomstig is van een betrouwbare bron en dat deze informatie altijd actueel is.  

Om je op weg te helpen delen we graag enkele apps binnen Enplug met jou die nu handig zijn om te gebruiken  

1. Enplug COVID-19 Safety App

Deze app biedt informatie over preventie, hygiënetips en andere belangrijke gezondheidsgerelateerde inhoud. De inhoud wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe tips over onderwerpen als handen wassen en ontsmetting van de werkplek, allemaal ontworpen om uw team en klanten te beschermen. 

Enplug COVID-19 safety app

 

2. Posters met tips van gezondheidsorganisaties 

In de Enplug COVID-19 Safety App vind je ook posters/borden met tips van gezondheidsorganisaties zoals de WHO. Deze borden kan je ook downloaden en uploaden naar de grafische en video-app van Enplug. Posters tonen via een digitaal scherm in plaats van een fysieke poster verlaagt natuurlijk ook het besmettingsrisico. 

3. Twitter 

Gezondheidsnieuws verandert voortdurend, dus het is geen verrassing dat Twitter een van de beste plekken is om de laatste updates te ontdekken. Als je geverifieerde accounts kiest van gezondheids- en medische experts, kan je er ook zeker van zijn dat de informatie die je deelt nauwkeurig en correct is.  

In de Twitter-app van Enplug kan je maximaal 5 accounts toevoegen. Heb je zelf een account waar je relevante info op post? Zet deze er dan zeker tussen. Denk voor de andere accounts aan accounts van bekende en betrouwbare organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (@WHO), de FOD Volksgezondheid (@be_gezondheid) en het Belgisch Crisiscentrum (@CrisiscenterBE). 

In deze app raden we je wel nog de volgende instellingen aan:  

  • Schakel na het toevoegen van Twitter-accounts aan jouw feed "Show Account Tweets" in en schakel "Show Account Mentions" uit. Dit zorgt ervoor dat je alleen inhoud weergeeft van de bronnen die je hebt gekozen. 
  • Selecteer in het vak Afbeeldingsopmaak de optie "Twitter-pictogram weergeven" zodat de bron van jouw inhoud wordt weergegeven. 
  • Uitsluiten van berichten ouder dan 2 dagen om alleen de meest up-to-date informatie te tonen. 

4. Youtube 

Ook Youtube kan een relevante bron van informatie zijn, als je voor betrouwbare bronnen kiest, zoals het Youtube-kanaal van de WHO. 

5. Enplug Coronavirus News App 

Enplug heeft ook een eigen News App die constant het laatste nieuws over het Coronavirus toont. Dit nieuws is afkomstig van Reuters, één van ’s wereld meest betrouwbare nieuwsbronnen. Houd er wel rekening mee dat dit een Amerikaanse bron is en er dus nieuws van over de hele wereld getoond wordt. 

6. Gezondheidsnieuws op maat via RSS-feeds 

Via de Enplug News App kan je zelf een feed maken met kanalen die je wil volgen. 

7. Enplug Daily Health Tips App

Tijdens een gezondheidscrisis is het belangrijk om te focussen op welzijn. Dit doe je door niet alleen informatie over COVID-19 te tonen, maar ook andere gezondheidsinformatie zoals tips over lichaamsbeweging en voeding. Daarvoor kan je eenvoudig de Enplug Daily Health App toevoegen aan uw dashboard. Deze app laat een waaier aan tips zien die het belang van gezondheid en het welzijn van jouw werknemers en klanten benadrukken.  

 Enplug Daily Health Tips app

Deze tekst verscheen eerst op enplug.com.