Terug naar overzicht
19-10-2018

Apps aanbevolen door Mark Lens: Slack

Apps aanbevolen door Mark Lens, oprichter EuroSys en bestuurder van diverse technologiebedrijven

Uw tijd efficiënt gebruiken is niet altijd even gemakkelijk. De berg werk die op u wacht moet immers weggewerkt worden. Omdat ook ik mijn tijd nuttig wil besteden, ben ik op zoek gegaan naar apps die mij kunnen helpen om efficiënter en productiever te werken. Ik heb ondertussen al ontelbare apps uitgetest en vertel u graag welke de moeite waard zijn. De eerste waar ik u meer over wil vertellen is Slack. In de volgende blogposts bespreek ik nog verschillende andere apps. Houd dus zeker onze blog in de gaten.  

Slack

Slack is een zeer eenvoudige communicatietool om samen te werken met collega’s, maar ook met klanten, relaties, etc… Het maakt de interne communicatie makkelijker en overzichtelijker. In Slack kan u verschillende kanalen aanmaken waardoor teams onderling kunnen communiceren. Ik heb aparte kanalen per onderwerp en kanalen per team, maar u kiest zelf wat het gemakkelijkste is om het overzicht te houden. Verder voeren we bij EuroSys ook veel  één-op-één gesprekken. Deze gesprekken zijn ook eenvoudig te beheren. Communiceren en samenwerken was nog nooit zo eenvoudig. En het blijft niet bij communiceren tussen de collega’s alleen. Slack werkt ook over bedrijven heen, wat voor mij zeer handig is aangezien ik meerdere bedrijven bestuur.

Kortom Slack brengt weer orde in de communicatiechaos.

app slack aanbevolen Mark Lens EuroSys

Tegen inbox vervuiling

Vroeger kreeg ik zoveel mails dat ik het overzicht verloor. Of geraakte ik de draad kwijt door de verschillende communicatie kanalen die we gebruiken (mails, skype, whatapp, messenger, …).

Klinkt dat u bekend in de oren? Dan is Slack de oplossing. Sinds wij bij EuroSys Slack gebruiken, is het mailverkeer met meer dan 70% gedaald. Ikzelf ontvang zelfs helemaal geen mails meer van werknemers. Alle communicatie in mijn richting gaat via Slack.

Vooruitstrevend, eenvoudig, digitaal communicatie platform

Slack is veel meer dan alleen een tool voor berichten. Slack is één centraal platform dat gebruikt kan worden voor verschillende dashboards en om metingen van externe applicaties naar één punt te brengen. Externe communicatie (vb. van servers) breng ik naar Slack over zodat ik op één plaats alle communicatie gebundeld heb. Om niet overdonderd te worden door de grote hoeveelheid aan communicatie die daar samenkomt, stel ik alarmen in. Zo beslis ik zelf wat ik wanneer lees.

Voor projecten worden er kanalen aangemaakt, waarbij de klant, de accountmanager en engineer, en eventuele derde partijen worden toegevoegd, zodat communicatie m.b.t dat project op een gestructureerde manier verloopt en zodat iedereen op de hoogte is.

Slack maakt het u ook heel eenvoudig en houdt bij waar u de laatste keer gestopt bent met lezen, zodat u efficiënt de draad weer kan oppikken.

Betere service door Integraties met ontelbare apps en via oa. zapier 

Verder is het ook mogelijk om verschillende andere apps aan Slack te koppelen. Denk hierbij aan Bonusly, dropbox, apps voor salesrapportering, de recruteringstool Recrutee of een app over de gezondheid van uw netwerk. Door verschillende productivity tools te koppelen haalt u het beste uit Slack. Nog een voordeel: als eigenaar heb ik alle informatie bij de hand, zonder dat ik aan medewerkers of het management feedback moet vragen.

slack eurosys app aanbevolen

Up to date Archief

Alle berichten verschijnen in de juiste groep en komen overzichtelijk onder elkaar. Op deze manier is het makkelijker om de conversaties op te volgens dan het heen en weer gemail. In de betalende versie heb je de mogelijkheid om zeer snel in het archief te zoeken.

Kernwaarden

Een van onze kernwaarden is goede balans tussen werk en privé. Gezond leven - Gezonde voeding - Gezonde geest. We nemen met Eurosys hierin allerlei initiatieven. Dit wordt door heel de groep gedragen en ook de communicatie omtrent oa. dit project voeren we in Slack. 

Naast de aankondiging van initiatieven die hieromtrent genomen worden, geven de medewerkers oa. tips en ideeën om gezonder te leven en sessies die ze initiëren tijdens de middag zoals yoga, boksen, wandelen, lopen, etc..

app slack aanbevolen mark lens eurosys

Slack en sociale media

We integreren de communicatie die we voeren op sociale media via slack, zodat iedereen binnen het bedrijf op de hoogte is van de post die gebeuren. Maar ook tweets van bepaalde klanten, leveranciers, concullega’s etc.. zou u kunnen laten binnenkomen op Slack.

Op welke apparaten werkt deze app?

Slack is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android.

Wat kost het?

Slack heeft een gratis versie voor kleinere bedrijven. Deze versie is uiteraard beperkter, maar kan zeker voldoen, afhankelijk van uw wensen. Voor de uitgebreidere versies betaalt u €6,25 of €11,75 per actieve gebruiker per maand. Kijk voor meer informatie over deze prijzen even op hun website.

 
Ik wens u veel plezier in het gebruik van deze app. De communicatie binnen uw bedrijf zal zeker vlotter verlopen.
Gebruikt u Slack al? Dan ben ik zeer benieuwd naar uw bevindingen.
 
Heeft u zelf apps die u gebruikt en die u wil delen met onze lezers? Laat het mij dan zeker weten!

mark lens eurosys

 

 

Mark Lens
Oprichter en CEO EuroSys

linkedin