Terug naar overzicht
07-11-2016

Artificiële intelligentie helpt ons tijd winnen

Op de EuroSys Businessday liet Google ons al verstaan dat artificiële intelligentie meer en meer een hoofdrol zal gaan spelen in G Suite. Vandaag zijn er al enkele toepassingen uitgerold die ons allemaal tijdswinst kunnen opleveren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat we gemiddeld drie dagen per week spenderen aan vergaderen, informatie opzoeken, e-mails beantwoorden... Er blijven dus maar twee dagen per week over om met de kerntaken bezig te zijn. Repetitieve, mechanische taken zullen meer en meer door computers overgenomen worden. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Slimmere opslag

Snelle toegang op Drive on Android zorgt ervoor dat de relevantste info, over onderwerpen waaraan je werkt, het eerst getoond wordt.

Quick Access in Drive on Android

 

Slimmer plannen

Google Calendar zal machine learning gebruiken om een geschikt tijdstip te vinden voor de deelnemers en suggereert meteen een vrije vergaderzaal, gebaseerd op eerdere geboekte zalen.

 

Slimme Spreadsheets, Documents en Slides

Zowel Google Spreadsheets, Google Docs en Google Slides zijn voorzien van een Explore knop rechts onderaan.
In Google Spreadsheets krijg je niet alleen suggesties voor het analyseren van jouw data. Je kan voortaan ook door middel van vragen op zoek gaan naar de juiste formule, ook al ken je zelf niet veel van formules.

Smart spreadsheets

Explore in Google Docs zal naast gerelateerde content ook gerelateerde afbeeldingen suggereren. Bovendien zal Docs Explore je informeren over gerelateerde Drive Content.

Smart Google Docs

Explore in Google Slides presenteert je layout suggesties gebaseerd op de inhoud op jouw slides. Gedaan dus met urenlang prutsen en prullen aan de layout, laat de computer dat werk voortaan maar doen!

Smarter Google Slides

 

Bron: Google

Wens je de basics van G Suite onder de knie te krijgen of wil je alle details? Wij bieden diverse trainingen, gaande van een open aanbod tot een opleiding volledig op maat van uw bedrijf. 
Contacteer ons voor meer informatie.