Terug naar overzicht
25-04-2018

Back-up uw Office 365 omgeving met Veeam

Veel organisaties maken vandaag gebruik van een eigen Exchange server, een Office 365 omgeving of een hybride Exchange. Ondanks de verschillende oplossingen hechten deze organisaties wel evenveel belang aan het behoud van gegevens en het altijd beschikbaar zijn. Bedrijven willen zeggenschap over hun gegevens, waar ze zich ook bevinden.
 
Het behoud van deze gegevens mag u niet zomaar aan Microsoft overlaten. Microsoft mag dan wel de Office 365 infrastructuur onderhouden, het blijft de verantwoordelijkheid van de organisaties om back-ups te maken van hun gegevens. Hiervoor springt Veeam ter hulp. Veeam helpt organisaties om recovery time en point objectives (RTPO) van minder dan 15 minuten te realiseren voor elke app, alle data en elke cloud-omgeving. Veel bedrijven vertrouwen al op deze Availability-expert voor hun back-up strategie, maar Veeam gaat nu nog verder met de Veeam Backup voor Microsoft 365.
 
Met de Veeam Backup voor Microsoft Office 365 kan u zich beschermen tegen scenario’s van gegevensverlies die niet door Microsoft worden gedekt. Met een back-up van Office 365 wordt het mogelijk om de gegevens te bewaren zolang de regelgeving en voorschriften dit vereisen, ook als dit “voor eeuwig” is.

Veeam backup voor Microsoft office 365

Veeam Backup voor Microsoft Office 365

Steeds meer bedrijven maken gebruik van Cloud-diensten zoals Office 365. Hiermee stijgt ook de behoefte om controle te blijven houden over deze data. Voor het bewaren van e-mails gelden immers vaak vergelijkbare regels als voor de data die op de eigen servers wordt bewaard.
 
Met Veeam Backup voor Office 365 is het mogelijk om Exchange Online mailboxen en openbare mappen te back-uppen naar hetzelfde formaat dat Microsoft Exchange oorspronkelijk gebruikt. Herstellen kan granulair. Dat wil zeggen dat elk postvak-item afzonderlijk kan hersteld worden. Dat herstel kan rechtstreeks naar een Office 365-postvak of naar een on-premise Exchange postvak, maar kan ook als bestand worden opgeslagen, als bijlage worden gemaild of naar een PST-bestand worden geëxporteerd. Met geavanceerde zoekfuncties is het mogelijk om precies dat te herstellen wat nodig is en ook niet meer dan dat.
 
De Veeam Backup voor Office 365 kan trouwens ook een hulp zijn bij migraties tussen een on-premise Exchange en Office 365 en dat in beide richtingen.

Op dit moment ondersteunt Veeam enkel het back-uppen van de mailbox, de kalender en de contactpersonen. Veeam werkt echter aan de volgende versie, die het ook zal mogelijk maken om back-ups te maken van de andere gegevens zoals SharePoint Online en OneDrive for Business. Deze versie komt vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2018 op de markt. Van zodra deze versie beschikbaar is, krijgt u meer informatie van ons.

Veeam backup voor microsoft office 365

EuroSys en Veeam

Voor een back-upoplossing van Veeam bent u bij EuroSys aan het juiste adres. EuroSys is een Veeam Cloud Connect Service Provider. Dat betekent dat EuroSys Veeam Back-up en Herstel kan aanbieden as-a-service. Als Gold partner van Veeam voorziet EuroSys deze oplossing zonder dat organisaties moeten investeren in complexe off-site infrastructuur en beheer. Back-ups kunnen opgeslagen worden in het EuroSys datacenter of de publieke cloud.
 
Voor meer informatie hierover kan u terecht bij onze account managers.
 
En nog even dit:

Een goede back-up strategie: de 3-2-1 regel

De 3-2-1 back-up regel is een vuistregel om een goede strategie te bepalen om back-ups te maken. Om deze regel te onthouden, helpt het om de deze vragen te beantwoorden: Hoeveel back-up bestanden moet ik hebben en waar moet ik ze bewaren?

  • Zorg altijd voor minimaal 3 kopieën van uw data
    Voorbeelden hiervan zijn: De “live” versie, de versie van gisteren, de versie van vorige week en de versie van vorige maand. Hoe meer kopieën u heeft, hoe beter. Bekijk hoe u volgens de wet uw gegevens moet bewaren en bespreek wat wenselijk is voor uw organisatie. Budgetteer daarna de hoeveelheid en het type opslag dat er nodig is om te voldoen aan deze eisen.
  • Bewaar deze data op minimaal 2 verschillende media
    Voorbeelden hiervan zijn: lokale schijven, usb-schijven, tapes, cloud-opslag, … Op korte termijn kan een media-lezer defect gaan. De gegevens verspreiden over verschillende types media voorkomt dat u onverwacht lange tijd nodig hebt om data te herstellen. De verschillende media hebben elk hun eigen verwachtte levensduur en dit geldt vaak nog meer voor de media-lezer. Evalueer en test op regelmatige tijdstippen of de oude media nog leesbaar zijn. Overweeg om op het einde van de verwachte levensduur de data over te zetten naar nieuwe media.
  • Bewaar minstens 1 kopie op een andere plaats:
    Voorbeelden hiervan zijn: op een tape buitenshuis (eventueel in een kluis), in de cloud, in een 2de datacenter, … Vermijdt hiermee dat bij een diefstal of brand de back-ups verloren gaan.

 Vraagt u zich af of u wel de juiste strategie toepast? Dat is belangrijk, want het gaat hier tenslotte om uw gegevens. Contacteer onze account managers en zij bekijken graag samen met u wat er beter kan en wat de mogelijkheden zijn.

 

Joris Knuts
B2B Account Manager

linkedin
T. +32 11 24 69 28 | G. +32 474 96 36 26 
[email protected]