
Beschermt jouw huidige beveiligingsoplossing jouw bedrijfsnetwerk voldoende tegen cyberaanvallen?
Elk bedrijf of organisatie, vooral die met meerdere netwerkgebruikers en werknemers, moet zijn bedrijfsnetwerk beschermen. Dat doet je natuurlijk al, met firewalls en anti-malware, maar biedt dit voldoende bescherming?
Helaas is het antwoord nee. Reguliere beveiligingssystemen zijn gewoon niet snel genoeg in het vinden van de nieuwste bedreigingen. Daardoor blijft jouw bedrijf onbeschermd tegen bedreigingen die deze software nog niet heeft ontdekt.
Eén van de cruciale elementen in een volledig veilig netwerk zijn beveiligde DNS-verbindingen. Wat ze zijn en waarom het beveiligen ervan bovenaan jouw to-do lijst moet staan, vertellen we je hieronder.
Waarom cyberbeveiliging van cruciaal belang is voor organisaties
Wereldwijd blijft de hoeveelheid cybercriminaliteit toenemen. Een gemiddelde malware-aanval kost organisaties ongeveer $2750 (bron: Accenture Security Report 2019), dat is een jaar-op-jaar stijging van 11%. Phishing- en ransomware-aanvallen nemen steeds toe. In deze gevallen wordt malware gebruikt om gebruikersgegevens te stelen.
Maar er is ook goed nieuws: aangezien meer dan 91% van alle malware DNS-verbindingen gebruikt voor cyberaanvallen, phishing en diefstal van gebruikersgegevens, elimineer je het merendeel van de beveiligingsproblemen als je die verbindingen beveiligt.
Als je er niet in slaagt die verbindingen te beveiligen, kan dat leiden tot ernstige schade door downtime, waarbij de kosten hoog kunnen oplopen, of nog erger: aanzienlijke gegevenslekken.
Of je nu wel of niet investeert in betrouwbare cyberbeveiliging, zou geen vraag moeten zijn. Het zou een gegeven moeten zijn. Aangezien de meeste cyberbedreigingen verborgen zitten in of achter legitieme documenten, e-mails, applicaties of websites, is de veiligheid van jouw bedrijfsnetwerk volledig zoek zonder effectieve IT-beveiliging.
Waarom firewalls en anti-malware niet voldoende zijn om jouw netwerk te beschermen
De kans is groot dat je de beveiliging van jouw netwerk volledig in handen legt van een firewall en traditionele anti-malware software. Dat is een begin, maar deze traditionele leveranciers missen ten minste twee cruciale functies:
- Traditionele anti-malware blokkeert niet pro-actief nieuw geregistreerde domeinen, ook al wordt meer dan 22% van al deze domeinen gebruikt voor cybercrime.
- Reguliere anti-malware vertrouwt op zijn eigen informatiekanalen en vangt niet automatisch lokale informatie op over kwaadaardige domeinen.
Secutec SecureDNS heeft deze twee zorgen gedekt, en nog veel meer.
“Secutec SecureDNS Werkt zeer eenvoudig, het geeft een extra beschermlaag bovenop onze huidige antivirusbescherming.”
– Pieter Verheyden, VAB
Secutec SecureDNS blokkeert meer bedreigingen in een vroeger stadium
Omdat bijna een vierde van de nieuw geregistreerde domeinen uitsluitend voor cybercrime is opgezet, richt Secutec SecureDNS zich onder meer op het opruimen van die recente domeinen. Ze blokkeren ze automatisch gedurende 24 uur, waarin ze ze goed analyseren en je informeren of een domein kwaadaardig is of niet.
Daarnaast beveiligen ze DNS-verbindingen door verbindingsverzoeken eerst door te sturen naar hun eigen Secure DNS-server, voordat ze ze groen licht geven.
Hoe werkt dat precies?
Een Domain Name Server (DNS) koppelt de URL (de hostnaam in die URL) die jouw gebruikers in hun webbrowser invoeren, aan het IP-adres van die opgevraagde website. Het DNS-verzoek wordt behandeld en gecontroleerd door hun beveiligde DNS-server voordat de verbinding met de gevraagde URL tot stand wordt gebracht. Door corrupte verbindingen op dit niveau te blokkeren, voorkomen ze webverkeer naar kwaadaardige websites.