Terug naar overzicht
28-04-2021

Cloudsign in Teamleader

Een digitale handtekening op je offerte en nog veel meer.

Offerte en business

Het opmaken van een professioneel ogende offerte is cruciaal, maar ook het verzenden en het presenteren van je offerte is een belangrijke stap in het gehele verkoopproces. Je krijgt maar één keer de kans om met jouw offerte, en de nodige communicatie die erbij hoort, een onvergetelijke indruk te maken. Cloudsign helpt je hierbij.

Wat is Cloudsign?

Cloudsign is een online platform van Teamleader. Door middel van deze gebruiksvriendelijke tool kan je jouw offertes online delen met jouw klant. De klant kan de offerte online goedkeuren en ondertekenen, alsook feedback geven en de offerte downloaden.

Dit online platform zorgt voor een vlotte en digitale administratie van jouw verkoopproces. Eveneens ontvang je in jouw Teamleader-account een melding als de klant de offerte heeft geopend of getekend. Bij ondertekening springt bovendien de deal bij de offerte in Teamleader automatisch op ‘Gewonnen’. Je hebt dus alles eenvoudig onder controle en je kan snel verdere actie ondernemen. Kortom, een sneller offerteproces kost minder tijd en geld.

En nog veel meer …

Cloudsign was al in gebruik als online platform in de Teamleader-applicatie. Teamleader heeft nu een aantal interessante nieuwigheden toegevoegd:

  • Gemakkelijk in te stellen. In Teamleader vind je gemakkelijker de instellingen voor het cloudplatform terug. De instelmogelijkheden zijn in een overzichtelijke weergave gegoten.
  • Professioneel en met je eigen huisstijl. Cloudsign als het uithangbord van je organisatie. Je kan vanaf nu je eigen bedrijfslogo inladen op de pagina van Cloudsign alsook de kleuren van je eigen huisstijl toepassen. Op die manier creëer je een vlotte en moderne look. Deze toepassing is ook beschikbaar per bedrijfsentiteit.
  • Wettelijk bindend. Het online tekenen van de offerte was al 100% legaal bindend. Nu bevat de handtekening ook het IP-adres en een tijdstempel. Dit alles is in lijn met de privacy uiteraard.
  • Gebruiksvriendelijker voor de klant. Het gebruik van Cloudsign voor de klant is nu nog eenvoudiger, voor zowel het tekenen als het downloaden van de offerte en het geven van feedback.
  • Mobiel gebruik. Vlot gebruik voor jouw klanten op elk mobiel toestel: PC, tablet of smartphone.

cloudsign Teamleader crm

Uit onderzoek, gevoerd door Teamleader zelf, blijkt de nieuwe Cloudsign, of Cloudsign 2.0, tal van voordelen te bieden. Ten eerste is het gebruiksgemak voor de klanten sterk verbeterd. De mogelijke interacties via het cloudplatform kunnen gemakkelijk en snel uitgevoerd worden, waardoor het downloaden, aanvaarden en tekenen van een offerte probleemloos verloopt. Ten tweede wordt er via de nieuwe Cloudsign dubbel zoveel feedback gegeven door klanten. Dit komt doordat deze optieknop duidelijker wordt weergegeven en gebruiksvriendelijker werkt. Als derde voordeel stijgt het aantal getekende offertes met maar liefst 28%. CloudSign neemt de mogelijkheid tot twijfel bij de klanten weg, waardoor ze sneller tot akkoord overgaan. Ten laatste heeft de nieuwe Cloudsign fors effect op de duur van het verkoopproces. Offertes gemaakt en verstuurd met Teamleader worden dubbel zo snel getekend in vergelijking met offertes per e-mail. Het gebruik van Cloudsign vermijdt het onnodige op-en-neer ge-e-mail of gebel. De klant kan op éénzelfde plaats online acties uitvoeren op je offerte. Hierdoor halveert de verkoopcyclus.

Wil jij jouw verkoopproces ook naar een hoger niveau tillen? Neem vrijblijvend contact op met ons. In een demo laten we jou zien wat Teamleader voor jou en jouw bedrijf kan betekenen.

Business Productivity Team
EuroSys Business