Terug naar overzicht
17-03-2020

Coronacrisis: hoe gaan wij hiermee om?

Naar aanleiding van de coronacrisis zijn er strenge maatregelen genomen, waardoor verschillende ondernemingen hard getroffen worden. Wellicht ben jij ook gedwongen tot onvoorziene acties, waarvan je zowel privé als professioneel de impact voelt.

Sinds begin vorige week werken we zoveel mogelijk op afstand. Dat was bij ons voor velen al ingeburgerd, waardoor dit praktisch snel door te voeren was. Gesprekken met klanten en IT-onderhoud doen we zo veel mogelijk remote en we beperken het aantal on site interventies tot een minimum. Nieuwe laptops prepareren we hier op kantoor en sturen we met de post tot bij de klant. Onze planningsdienst contacteert elke klant om hierover te overleggen.

Kan een interventie toch echt niet remote gebeuren en moet onze technieker ter plaatse komen? Dan vragen we aan onze klant om een apart lokaal voor hem te voorzien. Dit om toch de sociale afstand te kunnen bewaren.
Daarnaast hebben we ook onze maandelijkse meeting voor het hele team op afstand gedaan via Microsoft Teams. Op deze meeting hebben we kenbaar gemaakt dat we als bedrijf het nodige gedaan hebben om de continuïteit te waarborgen, voor onze mensen én voor onze klanten. Wij garanderen support waar nodig, ook in deze periode, zodat de impact van deze crisis zo beperkt mogelijk blijft. We willen er verder voor zorgen dat jouw organisatie kan blijven draaien en dat jouw personeel ook van thuis uit kan werken en efficiënt kan blijven communiceren. Contacteer ons als je hiervoor ondersteuning nodig hebt.

Tijdens onze maandelijkse meeting merkte ik duidelijk dat communicatie in deze tijden 'key' is. Het is als bedrijf uitdagend om met deze situatie om te gaan, maar hetgeen je beslist duidelijk communiceren en hetgeen je niet weet durven benoemen, schept vertrouwen en creëert een band.

We hebben deze meeting trouwens afgesloten met een oproep om solidair te zijn, niet enkel binnen EuroSys, maar ook hierbuiten. Deze omstandigheden zijn voor ieder van ons ongekend. Laten we elkaar helpen waar kan, dan komt dit de samenleving op termijn misschien nog wel ten goede.

Heb je nog vragen? Wij staan steeds voor je klaar!

Verder wens ik iedereen nog veel gezond verstand en burgerzin toe.

Groeten,

Mark Aerts
Commercieel Directeur - Bestuurder
Gsm. +32 474 96 36 00