Terug naar overzicht
28-11-2019

De Sint kan zijn ogen niet geloven?! 4 auto's boordevol met speelgoed

SPEELGOEDINZAMELACTIE VOOR KINDEREN IN ARMOEDE IN HOUTHALEN
(Sint-Vincentius)

De afgelopen weken zamelde EuroSys speelgoed in ten voordele van de armenorganisatie Sint-Vincentius. Heel wat mensen waaronder klanten, leveranciers en EuroSys-medewerkers, gaven gehoor aan de actie en brachten hun speelgoed binnen bij EuroSys. 

De afgelopen maanden verschenen er heel wat berichten over de armoedecijfers in onze gemeente. Ondanks de vele inspanningen en initiatieven van het gemeentebestuur en het OCMW leven nog heel wat mensen in Houthalen in armoede. Onder hen ook kinderen. Zo blijkt dat 15% van de kinderen in onze gemeente Houthalen nog altijd worden geboren in armoede. “Cijfers die iedereen raken”, zegt EuroSys-oprichter Mark Lens. “Het thema laat ons dan ook absoluut niet los.” 

EuroSys wil meer doen dan informeren en organiseerde daarom een speelgoedinzamelactie. EuroSys schenkt het ingezamelde speelgoed aan de armenorganisatie, Sint-Vincentius. Bij deze vzw kunnen kansarme gezinnen onder meer terecht voor aankoop van tweedehandskleding, huishoudartikelen en de bedeling van voedselpakketten.

“Met deze speelgoedactie willen we de vele mooie initiatieven die vandaag al bestaan verder ondersteunen”, zegt Lens. “Zo zorgen ook wij ervoor dat kinderen uit kansarme  gezinnen in onze gemeente een leuk Sinterklaascadeautje in hun schoen krijgen. Het speelgoed, dat in perfecte staat is maar niet meer gebruikt wordt, krijgt nu een nieuw leven.”

EuroSys is heel tevreden met het resultaat van deze actie. Heel wat bedrijven, zowel klanten als leveranciers, en EuroSys medewerkers brachten midden november speelgoed binnen in het EuroSys Business Center in Houthalen. “Het is fijn te zien dat onze oproep heel wat respons kreeg”, aldus Mark Lens. “En dat mensen hun speelgoed met veel plezier hebben geschonken aan deze actie.” Commercieel directeur EuroSys, Mark Aerts, beaamt: “Het is duidelijk dat deze problematiek iedereen raakt en dat we zelfs met kleinere acties als deze voor én de ouders én de kinderen een écht verschil kunnen maken.”

De Sint wil iedereen bedanken voor zijn bijdrage maar in het bijzonder volgende bedrijven:  #EuroSys #Reynders nv #Vasco Group nv #HP #Hoogmartens wegenbouw nv #Tech Data #Profiel Reclamebureau #Hamelers Palletten bvba #Auva

Met EuroSys nv hebben we beslist om structureel jaarlijks een gedeelte van onze winst te doneren aan goede doelen. Tevens hebben we dit jaar beslist om het volledige bedrag 12.500 euro dat we jaarlijks voorzien voor eindejaarscadeaus voor onze klanten te doneren aan WZC Sint Vincentius vzw te houthalen.
#eurosys #samenvooreenwarmeresamenleving