Terug naar overzicht
22-08-2019

Duurzaamheidscoach voor EuroSys

Een duurzame toekomst is de enige toekomst. Hier bij EuroSys is duurzaamheid geen hol trendwoord, maar een noodzaak waar we ons hard voor inzetten. Om een versnelling hoger te kunnen schakelen, hebben we besloten om een duurzaamheidscoach aan te nemen. Iemand die met zijn kennis en enthousiasme EuroSys verder kan helpen groeien naar een volledig duurzaam bedrijf.

Daarom stellen we u graag onze duurzaamheidscoach voor: Danny Verdonk. Danny is al verschillende jaren bezig met duurzaamheid en duurzame strategieën ontwikkelen. Hij is Ambassadeur Our New Economy in Nederland en runt daarnaast o.a. nog zijn eigen bedrijf 10th Man.

Danny Verdonk duurzaamheidscoach eurosys

Danny gaat ons assisteren om onze focus nog meer op duurzaamheid te leggen en hij heeft daarvoor alvast een visie klaar over duurzame ICT. Danny: “De overgang naar duurzame ICT is een omvangrijke uitdaging, waarbij alle facetten van het bedrijf worden aangeraakt en waarbij we veel dingen bijna volledig opnieuw uit moeten vinden. Let wel, we hebben het hier over verregaande duurzaamheid. Dit gaat niet meer enkel om groene stroom of het aanbieden van de laptop met het laagste stroomverbruik. Er zijn veel meer factoren waarin duurzaamheid een belangrijke factor kan spelen en waarin wij vooral ook onze klanten kunnen ondersteunen met stappen naar duurzame bedrijfsvoering”.

Een duurzame toekomst

Samen met Danny werken we aan een duurzaamheidsprogramma om doelen voor de komende jaren rond onze duurzame waarden vast te stellen. Deze duurzaamheid willen we terug laten komen in alles dat we doen. In onze interne organisatie, onze producten en onze relaties, zowel met onze klanten als onze leveranciers.

Danny licht al een tipje van de sluier over hoe hij de duurzame toekomst ziet: “Ik verwacht dat we over een paar jaar volledig nieuwe producten en vooral diensten aan zullen bieden. We zullen steeds meer gaan kijken naar concepten die gebaseerd zijn op circulaire ontwerpstrategieën, zowel in onze producten als onze diensten. Dit aangevuld met duurzame businessmodellen die zowel zorgen voor continuïteit voor de klanten en voor Eurosys, maar die niet ten koste gaan van onze planeet en de mensen die daarop wonen. We moeten ons opmaken voor een grote verschuiving, van producten naar diensten. Dat er voor die diensten wellicht nog producten nodig zijn is dan bijzaak. Op dat moment kunnen we kiezen voor de meest duurzame oplossing qua product. We zullen steeds meer gaan van laptops en desktops naar Device As A Service (DAAS) en servicecontracten en onderhoudscontracten voor het behoud van de huidige apparatuur in plaats van altijd maar nieuw aan te schaffen.”

duurzaamheidscoach Danny Verdonk EuroSys

Stap voor Stap

Onze Afgevaardigd Bestuurder Mark Lens is opgetogen met de aanstelling van Danny en verwoordt mooi hoe wij duurzaamheid zien binnen EuroSys: “We hebben de afgelopen jaren mooie stappen gezet en hebben ons als bedrijf toegelegd op duurzaam ondernemen. Nu is het tijd voor het vervolg en willen we onze leidende positie in duurzaamheid uitbouwen. Danny heeft een verregaande visie op duurzaamheid en neemt onze medewerkers daar ook in mee. Het wordt niet opgelegd, maar we dragen dit samen uit en werken samen aan nieuwe oplossingen, met iedereen. Samen met onze klanten, leveranciers en medewerkers maken we werk van deze transitie. Dat dit niet van de een op de andere dag gerealiseerd is begrijpen we goed, maar we willen later niet terugkijken en bedenken dat we hier iets aan hadden kunnen doen. We zijn het gewoon gaan doen en de ervaring die we opdoen die gaan we delen, zodat onze impact nog groter wordt.”

We beseffen dat we niet als enige duurzaam kunnen zijn. Om echt een impact te hebben moeten we samenwerken. Daarom is het voor ons belangrijk dat we zowel een leidende positie als een lerende instelling innemen. Leidend als in voorop lopen, maar ook in mensen meenemen op onze reis. De ervaring en kennis die we opbouwen gaan we delen, zodat we samen vooruit komen.

Veel van deze ervaring en kennis moeten we natuurlijk nog opbouwen, maar we willen de basis van waaruit we vertrekken toch al met u delen. Daarom presenteren we binnenkort een aantal blogs die samen een stappenplan naar duurzaamheid vormen. Nadat we het hele stappenplan uit de doeken hebben gedaan, laten we u zien hoe wij deze stappen ingevuld hebben en wat u zelf kan doen. Houd onze blogs dus goed in de gaten en dan gaan we samen voor een duurzame toekomst.