Terug naar overzicht
30-04-2019

Een duurzamer bedrijf dankzij HP

De dag van vandaag staan thema’s als het milieu en duurzaamheid centraal. Groen is hot en als bedrijf kan u ook altijd uw steentje bijdragen. HP heeft daarom een recycling/trade-in programma om de oude printers en multifunctionals te recycleren. Als klant van HP ontvangt u zelfs geld om uw oude printer te vervangen door een energiezuinigere printer/MFP. Zonder veel moeite draagt u dus ook uw steentje bij aan een beter milieu. 

eurosys hp duurzaam recycle

Wat doet HP voor het milieu?

Een groener imago als bedrijf is immers hot en we willen allemaal dat de milieu-impact van onze bedrijfsactiviteiten beperkt is. Ook HP hecht hier veel belang aan. Onlangs heb ik gelezen dat HP sinds 2000 meer dan 90 miljoen kilo gerecycleerd plastic heeft gebruikt bij het maken van nieuwe HP inkt- en tonercartridges, waardoor bijna 5000 vrachtwagenladingen met kunststof niet op de afvalberg of in de oceaan terechtgekomen zijn. Daarnaast is HP ook pionier met de Page Wide printtechnologie zowel op A4 als A3. Aangezien deze Page Wide technologie veel zuiniger is en het energieverbruik veel lager is dan bij een laser toestel, hebben zij ook via deze weg een impact op het milieu. Vanaf mei 2019 wordt er ook een nieuw HP gamma gelanceerd dat het Blue Angel Certificaat draagt. Deze producten worden erkend als kwaliteitsproduct met een lange levensduur, laag energieverbruik en minimale invloed op de binnenluchtkwaliteit. Recyclagemethoden worden in acht genomen bij de te gebruiken productiemethoden.

Wat kan u dankzij HP doen voor het milieu?

Met het HP Planet Partners retour- en recyclingprogramma zorgt u, samen met HP, ervoor dat uw toners niet op de vuilnisbelt geraken. Originele HP cartridges worden op een eenvoudige en praktische manier gerecycleerd. Zie hier een filmpje hoe HP dit aanpakt.

U kunt HP cartridges gemakkelijk kosteloos voor recycleren retourneren aan HP Planet Partners. Als u een aanvraag doet ontvangt u afhankelijk hoeveel toners u wenst te recycleren een envelop of verzamelcontainer. Zo kan uw bedrijf ook een steentje bijdragen aan het milieu en kost het u als bedrijf niets.  Via volgende link kan u een simpele aanvraag doen: Recycling.

eurosys HP recyclage inkt cartridges

Wilt u graag dat de productiviteit van uw organisatie kan toenemen, de kosten verlagen en uw impact op het milieu vermindert? Vernieuw dan uw bestaand printerpark naar een nieuwe energiezuinige HP DesignJet, LaserJet printer, multifunctionele printer of scanner.
HP biedt u een recyclage vergoeding aan als u bepaalde energiezuinige toestellen aankoopt. HP zorgt ervoor dat elk onderdeel van uw printer of scanner wordt hergebruikt of gerecycled zodat grondstoffen worden verwerkt. Dit is een win-win situatie voor uw bedrijf, HP en het milieu.    
Via volgende link kan u kijken welke toestellen hiervoor in aanmerking komen: HP Trade in.
 
Jongeren zijn bezorgd om de toekomst van de planeet, maar met onze inspanning oogst de toekomst groen!

Onze printing consultants staan u graag bij als u interesse heeft in deze aanbiedingen of als u meer informatie wenst. Neem hier contact met hen op.

 

Fabia Roman
Internal Printing Consultant
T. +32 11 24 69 12