
Een niet–beveiligde printer of MFP maakt uw hele bedrijf onveilig
Ga voor de sterkste, de meeste uitgebreide afdrukbeveiliging in de industrie!
We staan er misschien te weinig bij stil, maar cybercrime, interne schendingen en inbreuken op de naleving van de wetgeving (GDPR) kunnen uw bedrijf flinke schade toebrengen. Naast dure boetes en rechtszaken kan een inbreuk op de beveiliging zorgen voor een beschadigde reputatie en verlies van inkomsten. Door de toenemende complexiteit en het doorzettingsvermogen van cybercriminelen, blijkt dat netwerkfirewalls en antivirusprogramma’s onvoldoende beveiligingsmaatregelen zijn. Ook de end points achter de firewall moeten versterkt worden.
Belangrijk hierbij is om ook zeker de netwerkprinters te beveiligen. Maar afdrukbeveiliging kan gecompliceerd zijn. Multifunctionele printers (MFP's) op bedrijfsniveau hebben meer dan 250 beveiligingsinstellingen. Dit vereist gespecialiseerde kennis. Bovendien kunnen deze instellingen tijdrovend zijn en een grote impact hebben. Er kunnen zich namelijk op verschillende punten in uw omgeving kritieke beveiligingslekken voordoen. Welke punten zijn dit precies?
- Capture: MFP's kunnen eenvoudig een document flow vastleggen en deze naar verschillende bestemmingen zenden, en zo gevoelige gegevens blootstellen.
- Cloud-based acces: Onbeveiligde cloud connectiviteit kan gegevens blootgeven aan onbevoegde gebruikers.
- Control panel: Een onbeveiligd bedieningspaneel is ook een belangrijke beveiligingslek. Gebruikers kunnen via imaging de apparaatinstellingen afdrukken en er zelfs voor zorgen dat ze vanop afstand het apparaat kunnen uitschakelen.
- Ports and protocols: Via onbeveiligde USB- of netwerkpoorten of via een onbeveiligd protocol (zoals FTP) kunnen ongeautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot het apparaat.
- Input tray: Er kan geknoeid worden met speciale media voor afdrukken zoals cheques, recepten en andere gevoelige documenten. Deze documenten kunnen ook gestolen worden vanuit een onbeveiligde lade.
- Network: Afdruk- en beeldbewerkingstaken van of naar de printer kunnen op het netwerk worden onderschept.
- Management: Zonder adequate monitoring, blijven security blind spots over uw printerpark onopgemerkt en verhogen zo kostbare gegevensrisico's.
- Mobile printing: Medewerkers die zomaar alles afdrukken, kunnen per ongeluk gegevens blootleggen of onbeveiligd achterlaten.
- Output tray: De uitvoerlade is de plaats waar alle geprinte documenten samenkomen. Gevoelige documenten kunnen hier gemakkelijk in verkeerde handen vallen.
- Bios and firmware: Als de firmware tijdens het opstarten of tijdens de werking gecompromitteerd wordt, dan kan een apparaat opengesteld worden voor netwerkaanvallen.
- Storage media: Beeldvormings- en afdrukapparaten slaan gevoelige informatie op interne schijven en of harde schijven. Deze zijn zonder beveiliging ook gemakkelijk toegankelijk.
U ziet het, een printer beveiligen is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig is er dan HP. HP ontwikkelde de HP Secure Managed Print Services die u helpt om uw apparatuur te beveiligen met de krachtigste printbeveiliging in de industrie.
Wat hebben ’s werelds meest veilige printers van HP te bieden?
HP printers hebben de sterkste beveiliging in de industrie, met vier belangrijke technologieën die altijd op hun hoede zijn, voortdurend bedreigingen detecteren en stoppen en zich aanpassen aan nieuwe bedreigingen. Alleen HP Enterprise-printers herstellen zichzelf automatisch van een aanval of anomalie door een reboot te starten zonder enige handmatige interventiebehoeften van uw IT-afdeling of melding aan uw IT-afdeling.
Hoe werkt het?
De ingesloten beveiligingsfuncties richten zich op 4 primaire stappen in de cyclus van het HP-apparaat. In geval van een aanval, kunnen HP Enterprise-apparaten opnieuw opstarten en zichzelf herstellen. HP JetAdvice Security Manager voltooit de controle cyclus.
Welke zijn deze 4 stappen en bijhorende beveiligingsfuncties?
- Check BIOS / Boot-code: HP SureStart
HP SureStart voorkomt de uitvoering van kwaadaardige codes tijdens het opstarten. De door HP ondertekende echte code wordt opgeladen.
- Controleert de firmware: HP Whitelisting
Deze functie zorgt ervoor dat alleen de authentieke, goede firmware kan worden opgeladen.
- Controleert de instellingen: HP Runtime Intrusion Detection
HP Intrusion Detection controleert de instellingen en start de printer indien nodig opnieuw op. Na deze herstart controleert HP JetAdvantage Security Manager de getroffen beveiligingsinstellingen en repareert het deze.
- Constante monitoring: HP Runtime Connection Inspector
Deze functie van HP stopt aanvallen terwijl het apparaat werkt. Het inspecteert uitgaande netwerkverbindingen om verdachte verzoeken en of acties te stoppen (alleen Enterprise).
Extra beveiligingsfunctie: HP JetAdvantage Security Manager
Deze stelt eenvoudig het beveiligingsconfiguratiebeleid in en valideert automatisch de instellingen voor elke HP-printer en MFP in uw printerpark. Optioneel biedt HP JetAdvantage Security Manager een effectieve beleidsgerichte aanpak.
Met HP Secure Managed Print Services (MPS) bent u veiliger op elk niveau. Laat HP Secure MPS de beveiliging beheren voor u, zodat u zich op de kerntaken van uw bedrijf kunt concentreren. U kunt op HP MPS rekenen om uw risico's te beoordelen en uw printerpark te beveiligen en te beheren. HP behoudt de naleving van de printerbeveiliging en houdt alles up-to-date met de nieuwste beveiligingen.
Bovendien kan u ook een end-to-end beveiliging bijstand krijgen. Voeg HP Print Security Professional Services toe aan uw Secure MPS-contract om een nog meer gelaagde bescherming te krijgen. Onze gecertificeerde techniekers helpen u graag bij uw afdrukbeveiliging met uw printerpark.
Beveilig uw netwerk met printers die altijd waakzaam zijn.
Alleen HP printers kunnen een aanval afweren zodra deze plaatsvindt en alleen HP enterprisemodellen herstellen zichzelf, dankzij hun unieke beveiligingskenmerken.
Voor meer informatie staan onze printing adviseurs graag voor u klaar.
Patrick Temmerman
Account Manager Printing
T. +32 11 24 69 12
[email protected]