Terug naar overzicht
09-02-2021

Een poll lanceren tijdens een Teams-meeting

Ben jij een organisator of presentator van een Teams-meeting? Dan kan je Microsoft Forms gebruiken om een poll te maken voor de meeting. Deze poll kan je dan tijdens de meeting lanceren zodat de deelnemers deze kunnen zien en beantwoorden.  Je kan de poll ook voor de meeting naar de deelnemers sturen en de informatie op voorhand al verzamelen.

Hoe kan je een poll creëren?

  1. Open in Teams via Calender de meeting waarin je een poll wil toevoegen.
  2. Selecteer 'Chat with participants' en daarna 'Add a tab +'. Uit de mogelijkheden die je dan krijgt, kies je 'Forms'. Klik op 'Save' en het nieuwe tabblad Forms wordt toegevoegd aan de meeting.
  3. Daarna selecteer je '+ Create New Poll'. Voeg hier je vraag en de mogelijke antwoorden toe.
  4. Afhankelijk van je voorkeur selecteer je 'Share results automatically after voting' en/of 'Keep responses anonymous'.
  5. Klik op 'Save'. Je poll is nu opgeslagen als draft tot je de poll lanceert tijdens de meeting. Dat kan je zien aan het woord DRAFT dat in het groen gemarkeerd staat in de linkerbovenhoek van de poll.
  6. Je kan altijd meer polls creëren voor je meeting. Klik gewoon opnieuw op '+ Create New'.

polls in microsoft teams meeting

Hoe kan je een poll lanceren?

  • Klik in de Polls tab op 'Launch' bij de poll die je wil lanceren. Dit kan trouwens voor, tijdens of na de meeting.
  • Je kan ook in de meeting op het Polls icoon klikken. Je krijgt nu al je polls voor die meeting te zien. Klik op Launch bij de poll die je op dat momenteel wil gebruiken.

Wanneer je de poll lanceert, verschijnt deze als melding in het meetingscherm en ook in het chatvenster van de meeting. De deelnemers kiezen hun antwoord en klikken op 'Submit'. Jij kan dan hun keuze meteen zien in de polls tab. Bij de polls die je gelanceerd hebt, staat nu LIVE in het rood gemarkeerd.

De deelnemers zijn niet verplicht om te antwoorden. Ze kunnen de pop-up ook gewoon sluiten zonder te antwoorden.

Let op: Mensen die via hun smartphone deelnemen aan de meeting, of mensen van buiten jouw organisatie die deelnemen, krijgen geen pop-up. Zij kunnen de poll wel beantwoorden die de Chat. Als je als organisator Teams gebruikt via je smartphone kan je voorlopig ook nog geen polls creëren en lanceren.

Je kan een poll ook sluiten, verwijderen of de resultaten downloaden. Dan kan door de drop-down lijst naast 'View results' te selecteren en hier te klikken op 'Close poll', 'Delete Poll' of 'Export results'. Je kan een poll trouwens altijd nog opnieuw openen door op 'Reopen Poll' te klikken.

Heb je nog vragen of wens je graag meer info? Neem dan contact op met ons team.