Terug naar overzicht
21-12-2016

EuroSys draagt CIG De Zeshoek een warm hart toe!

Een duwtje in de rug voor CIG De Zeshoek vzw.

De afgelopen twee weken ben ik flink in de weer geweest met een inzamelactie van in eerste instantie nieuw speelgoed. Wat is er nu beter dan een glimlach te kunnen toveren op de gezichten van kinderen en ouders in moeilijkheden, zeker met het oog op de naderende feestdagen?

Het begon met een post in ons intern communicatiesysteem en direct ontving ik hier heel enthousiaste reacties op en heel wat collega’s vonden het een prachtig initiatief. Iedereen denkt wel eens: “Ik zou iets willen doen...” maar vaak blijft dat bij een gedacht en ontgaat het je. Echter, door de schouders eronder te zetten, kunnen zulke ideeën uitgroeien tot iets prachtigs... Zo blijkt, want wat begon met een het inzamelen van nieuw speelgoed, is uitgegroeid tot een actie waarbij ook geld gestort werd. EuroSys vond het zo’n mooi initiatief dat ze het door de werknemers ingezamelde bedrag nog eens verdubbelde. Uiteindelijk hebben we een hele koffer vol speelgoed en een waardebon van €1100  kunnen overhandigen aan Centrum voor Integrale Gezinszorg De Zeshoek.

Na heel wat zoekwerk en veel telefoontjes naar verschillende organisaties, was er één die er duidelijk bovenuit stak: CIG De Zeshoek.

Deze organisatie biedt opvang en begeleiding aan (aanstaande) gezinnen waarvan het functioneren zo diepgaand problematisch is, dat er een serieuze dreiging tot uiteenvalling van het gezin bestaat. CIG De Zeshoek helpt deze gezinnen hun leven terug in handen te nemen. Ter plaatse verblijven tien gezinnen en daarnaast staan ze ook in voor thuisbegeleiding aan negen gezinnen in de regio rond Lommel. Ze bieden ondersteuning op alle levensdomeinen (opvoeding, financieel, sociaal, persoonlijk welzijn, huisvesting…) maar zijn gespecialiseerd in de begeleiding van opvoedingsproblemen en het herstellen en versterken van de ouder-kindrelatie.

Het was zo hartverwarmend voor mij om te zien hoe heel Eurosys hieraan heeft meegewerkt en hoe we de mensen van CIG De Zeshoek hiermee gelukkig hebben kunnen maken.

Hopelijk kunnen wij hiermee ook andere bedrijven en organisaties inspireren om hetzelfde te doen.

Vrolijk Kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar!