Terug naar overzicht
07-07-2020

EuroSys introduceert toetsenborden en computermuizen die in de vaatwasser mogen

Toetsenborden en muizen kunnen, volgens studies, een haard van besmetting zijn. EuroSys komt daarom met een hygiënische oplossing voor dit probleem: toetsenborden en computermuizen die je gewoon in de vaatwasser mag reinigen.

Studies toonden aan dat op toetsenborden tot 400 keer meer bacteriën kunnen zitten dan op de gemiddelde toiletbril en ze behoren in een kantooromgeving tot de meest vervuilde apparatuur. Maar wie nu zijn of haar toetsenbord of muis wil ‘ontsmetten’ door ze bijvoorbeeld af te wassen riskeert de apparaten onherroepelijk stuk te maken.

Daarom introduceert EuroSys een gamma van afwasbare en dus waterbestendige toetsenborden en muizen. M.a.w randapparatuur die in de vaatwasser mag gezet worden. Het hele gamma kan je vinden op de webshop van EuroSys.

Zeker bij bedrijven waar werkplekken worden gedeeld met verschillende collega’s, zorgen deze toetsenborden en muizen voor een betere hygiëne. Een collega plaatst op het einde van zijn werkdag het toetsenbord en de muis in de vaatwasser en zijn collega kan een paar uurtjes later of ‘s ochtends de propere hardware terug gebruiken. De toetsenborden en muizen zijn eenvoudig terug in te pluggen en meteen klaar voor gebruik in alle veiligheid.

Mark Aerts, Commercieel Directeur bij EuroSys: “We zijn bij EuroSys erg begaan met de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers. Voor onze mensen hadden we al beslist om van ‘thuiswerk’ de norm te maken ipv ‘kantoorwerk’ om zo iedereen de mogelijkheid te geven om veilig en gezond te kunnen werken. Maar we beseffen dat ‘de duivel soms in de details’ zit. Gedeelde toetsenborden en muizen op kantoor, thuis, scholen of bij openbare instellingen zijn ook een mogelijke bron van besmetting. Dus vonden we dat we ook daar een bijdrage konden leveren wat ‘hygiëne’ betreft.”