Terug naar overzicht
17-12-2018

EuroSys loopt 100km voor Kom op tegen Kanker

Dankzij onze wandeling van Houthalen naar Leuven ten voordele van Bednet, kreeg onze directie de smaak te pakken. Nog maar twee weken later hadden ze al een nieuwe uitdaging gevonden om op een sportieve manier een goed doel te steunen. Vol enthousiasme stelden ze hun idee aan ons voor. Of we wilden meedoen met de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. De woorden “100 en “kilometer” in de 100km-run weerhielden de meesten ervan om zich meteen vol enthousiasme op te geven als deelnemer. “100km? Gaan we een dodentocht lopen?” Nee hoor, een marathon is voldoende.
 
Even verduidelijken: wat houdt de 100km-run voor Kom op tegen Kanker precies in? Het is de bedoeling dat je een team vormt van vier deelnemers. De eerste deelnemer start met de wedstrijd. Als hij 10km gelopen heeft, begint de tweede deelnemer met hem mee te lopen. 10km verder valt de derde loper in en nog eens 10km later loopt ook de vierde deelnemer mee. Samen lopen ze nog 10km. De eerste deelnemer heeft er dus op het einde van de wedstrijd 40km opzitten, de tweede 30km, de derde 20km en de laatste 10km. Samen hebben ze zo 100km gelopen.

Veel geëngageerde collega’s

Om ons engagement in de verf te zetten, zou onze directie graag 2 teams van EuroSys aan de start van deze wedstrijd zien staan, op 24 maart 2019. Dat wil dus zeggen dat we acht collega’s nodig hebben die bereid zijn om mee te lopen. Om het extra moeilijk te maken, moeten deze collega’s aan hetzelfde tempo lopen. De lopers moeten namelijk samen over de meet lopen.
 
Omdat de meesten onder ons hiervoor nog wel een beetje training kunnen gebruiken, riepen we de hulp in van onze vitality coach van Ready2improve. Hij zou fitheidsmetingen afnemen van de collega’s die zich wilden engageren om mee te lopen. Wat bleek? Maar liefst 23 collega’s schreven zich hiervoor in. Dat is meer dan 1/3e van het hele bedrijf! Dat zoveel collega’s zich sportief willen inzetten voor het goede doel, overtrof niet alleen onze stoutste verwachtingen, het versterkt ook ons groepsgevoel en zorgt voor een warm gevoel in het bedrijf.

10km run kom op tegen kanker eurosys

 
Voor elke loopafstand hadden we voldoende geïnteresseerden, dus de trainingen konden starten. Iedereen kreeg van onze coach een aangepast trainingsschema, dat met het nodige enthousiasme gevolgd wordt.

Niet alleen een sportieve, maar ook een financiële bijdrage

Maar de 100km-run van Kom op tegen Kanker is meer dan alleen veel kilometers lopen. Er moet ook een geldsom betaald worden om te mogen starten. Per team is dat €2500. We moeten dus een mooie €5000 bijeensprokkelen voor we zelfs maar aan de start mogen verschijnen.
 
Naast onze beentjes moeten we dus ook onze hersenpan in beweging zetten, op zoek naar creatieve acties om geld in te zamelen. Onder de collega’s zijn we alvast in gang geschoten. In ruil voor een kleine bijdrage konden we snoepen van zelfgemaakte cupcakes, taarten en brood. Ook onze directie draagt zijn steentje bij. Zij gaan tegen betaling de auto’s van onze collega’s wassen.
 
Verder hebben we ons ook ingeschreven voor de Warmathon van Studio Brussel in Genk. Het inschrijvingsgeld hiervoor schenken we ook aan Kom op tegen Kanker, maar dat staat los van de 100km-run. Wel sponsoren onze collega’s een bepaald bedrag per rondje dat ze gaan lopen/wandelen. Het totaalbedrag van deze actie wordt verdubbeld en draagt bij aan de som voor de wedstrijd.
 
We beseffen dat het nog een hele uitdaging wordt om het geld te verzamelen, maar daar laten we ons niet door stoppen. Binnenkort zal u op onze sociale media ongetwijfeld nog meer acties zien voorbij komen.
 
Wilt u onze voortgang volgen? Bezoek dan zeker onze pagina op de website van de 100km-run.

100km run kom op tegen kanker

Waarom Kom op tegen Kanker?

Waarom we ons vol overgave inzetten voor Kom op tegen Kanker, hoeft niet veel uitleg te krijgen, denken we zo. Iedereen kent wel iemand die met kanker te maken kreeg. Een ver familielid, een goede vriend… deze vreselijke ziekte houdt geen rekening met leeftijd, afkomst of overtuiging. Hoewel er al veel mensen genezen zijn, ligt het sterftecijfer nog veel te hoog. De ziekte moet echt de wereld uit. Als wij daarmee kunnen helpen door een paar uurtjes te lopen en geld bijeen te zamelen, dan twijfelen wij daar zelfs niet over. Samen strijden we tegen deze vreselijke ziekte, stapje voor stapje. We hopen dat u ons hierbij steunt. Al was het maar door even stil te staan bij de mensen die onder deze ziekte geleden hebben.
 
Wilt u ons graag een duwtje in de rug geven? Dat kan via onze pagina op de website van de 100km-run. Zo sluit u ook het jaar af met een warm gevoel.

In de running voor de run

Nog even trainen, nog even ons goed hart laten zien en dan hopen we dat we klaar zijn om op 24 maart 2019 in Boom uit de startblokken te schieten. Moedigt u ons aan?

100km run kom op tegen kanker eurosys