Terug naar overzicht
16-06-2016

EuroSys op de WatchGuard Partner Conference 2016 in Londen

Network Security-specialist WatchGuard nodigt zijn partners elk jaar uit voor een roundup van het voorbije jaar en een blik op de toekomst. Afgelopen jaar was een speciaal jaar, want het bedrijf werkt 20 jaar aan network security. Voor die gelegenheid werden de grootste partners uit de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk uitgenodigd in het nationale rugbystadion in Twickenham in Londen. EuroSys als Gold Partner mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Rode draad in de conferentie? De app Evenium ConnexMe met relevante info (programma, contactgegevens, ...) én realtime interactie. Bijvoorbeeld een live feed via messaging, het delen van de presentaties en rondvragen met stemming. Mooie manier om betrokken te blijven.

Rondvragen: reëel gevaar ransomware en noodzaak aan cyber security
Een van de rondvragen luidde: “Hoe staan jullie als KMO-klant tegenover cyber security?” Uit de antwoorden blijkt dat 70% van de KMO’s zichzelf te klein vindt om een doelwit te worden.
Een andere vraag was: “Stellen jullie klanten vragen over ransomware ?” Verrassend resultaat, want 40% van de prospecten en 64% van de klanten werd al slachtoffer.

Conclusie uit beide rondvragen? Eindgebruikers houden zich niet bezig met security maar hebben er wel dagelijks last van.

Roundup laatste jaar
WatchGuard heeft de voorbije tijd niet stil gezeten. Met de release van heel wat nieuwe producten: de “M” reeks Fireboxen (M200, M300, M400 en M500) voor de middelgrote ondernemingen en de tabletop “T” reeks (T30 & T50) voor de kleinere organisaties.  De veiligheidsspecialist zet zo andermaal in op hoge beveiliging zonder aan performantie in te leveren. Dimension moet zichtbaarheid creëren in het bos van log-gegevens. Dimension Command maakt het mogelijk om vanuit de rapportering meteen in te grijpen op de configuratie.

Afgelopen jaar nam het fenomeen ransomware flink toe. De Cryptolocker in al zijn varianten bezorgt almaar meer bedrijven kopzorgen en maakt meteen ook duidelijk dat niet alleen de grote bedrijven in het vizier van hackers en criminelen komen. Gerichte aanvallen op kleine kmo’s om relatief kleine sommen bitcoins af te troggelen, zijn schering en inslag. Ook op dat vlak paste WatchGuard zijn security-lagen aan. De APT Blocker detecteert supersnel nieuwe varianten van aanvallen en de Botnet-detectie blokkeert automatisch miljoenen zombie-pc’s.

Er wordt continu hard gewerkt om de beveiliging verder op te schroeven, bijvoorbeeld met Mobile Security policies en network visibility.

WatchGuard klaar voor de toekomst
WatchGuard koestert vast en zeker de ambitie om te groeien. In de pijplijn zitten nieuwe producten zoals Firebox as a Service waarbij de grote cloud providers AWS en Azure zeker een rol gaan spelen.
De huidige integratie met andere partijen zal nog verder uitbreiden. Op dit moment zijn er al heel wat integraties beschikbaar (Ofice365, Citrix, … ) en hun aantal zal alleen maar toenemen. De volledige lijst is hier beschikbaar: http://www.watchguard.com/wgrd-partners/technology-partners 

WatchGuard bereidt zich met de nieuwe tools voor op toekomstige ontwikkelingen. Voorbeeld? Internet of Things (IoT), waarbij een enorm aantal toestellen informatie via het internet verzamelt en deelt. Samen met WatchGuard zijn wij klaar voor deze uitdaging!

Foto’s evenement:

https://watchguardevents.com/partner-conference-uk-picture-gallery/

Joris Knuts
B2B Account Manager

linkedin
T. +32 11 24 69 28 | G. +32 474 96 36 26 
[email protected]