Terug naar overzicht
29-05-2017

EuroSys op de WatchGuard Partner Conference 2017 in Londen

CEO WatchGuard

Net als vorig jaar was EuroSys ook dit jaar aanwezig op de Partner Conference in Londen. Als nieuwe WatchGuardOne Platinum Partner (enige in de Benelux!) werden we al een dagje vroeger uitgenodigd voor een exclusieve meeting met het management. Rond de tafel in het Aqua Shard zaten onder andere Michelle Welch (SVP Marketing), Julian Mattossian (Sr, PM for Threat Detection and Response), Ryan Orsi (Dir. PM for Secure Wireless Solutions) en CEO Prakash Panjwani. Zij wilden van ons weten wat de drijfveren van onze klanten zijn en hoe WatchGuard daarbij kan helpen. Het viel ons op hoezeer WatchGuard geïnteresseerd is in onze mening en in die van onze klanten.

De volgende dag kwam dat ook terug in een 2de besloten meeting. Tijdens deze Partner Advisory Council kregen we de kans om samen met enkele andere Platinum partners uit het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Scandinavië ideeën uit te wisselen. Ook hier was WatchGuard weer goed vertegenwoordigd door onder andere Brendan Patterson (Director of Product Management) en Andrew Young (SVP Product Management). Tijdens deze meeting vielen we nog in de prijzen. EuroSys werd verkozen tot best groeiende partner van 2017, een mooie bekroning voor onze 17-jarige samenwerking!

 
De rode draad van de conferentie dit jaar was “Break Away”; om uit de rest van het pak te breken. De laatste jaren is WatchGuard een consistent groeiend bedrijf en de investeringen gaan in een record tempo. Een van de voorbeelden waarmee WatchGuard beter is dan de rest, is de Thread Detection and Respond service. Dat is een dienst die de kennis van de firewall gaat samenvoegen met informatie van andere firewall’s (via de cloud) en de endpoints (de toestellen van de eindgebruikers) om zo tot een betere beveiliging te komen. Hierbij is het mogelijk om nog beter te reageren op alle soorten van bedreigingen.
 
De belangrijkste thema’s die tijdens de seminaries aan bod kwamen waren:
•    Security-as-a-Service
Meer en meer bedrijven vragen naar beveiliging als een dienst, niet als een product. WatchGuard zorgt voor dagdagelijkse opvolging en bijsturing, flexibele licenties en weinig of geen investering om te kunnen starten.

•    Core Security Services & Ecosystem
WatchGuard steunt op een ecosysteem waarbij de beveiliging in lagen werkt en elke security service alle andere services kan aanvullen.

•    Thread Intelligence & Correlation
Het succes van de nieuwe service Threat Detection and Respons is dé doelstelling van 2017. De informatie en het gedrag van de processen van de pc van een eindgebruiker wordt door de firewall gebruikt om beveiliging op punt te stellen en in te grijpen waar nodig. 

•    Customer and Partner Experience
WatchGuard luistert naar zijn partners en zijn klanten. Dit werd duidelijk bij elk gesprek met de medewerkers. Daarnaast blijft WatchGuard achter zijn strategie staan om enterprise-grade security ook aan te bieden aan de kleinere organisaties.

 Award WatchGuard

Ransomware en toekomstvisie
Ransomware is in al zijn varianten vandaag duidelijk aanwezig. In 2016 is deze vorm van afpersing met maar liefst 6000% gestegen. De voorspelling van vorig jaar dat de eerste ransomworm zou verschijnen, is werkelijkheid geworden met de recente uitbraak van WannaCry. WatchGuard blijft hard werken om de beveiliging maximum te houden. De antivirus bescherming van de firewall werd vorig jaar al uitgebreid met APT-Blocker (bescherming tegen nog niet ontdekte virussen). Begin dit jaar werd daar Thread Detection and Response (TDR) aan toegevoegd. In de komende tijd wil WatchGuard nog enkele nieuwigheden voorstellen. Op de roadmap staan onder andere de Multi-Factor authenticatie, Clientless SSL VPN en de uitbreiding van Firebox Cloud. De Firebox Cloud is al beschikbaar in Amazon public cloud (AWS) en komt binnenkort naar Azure.

Marc Aerts en Joris Knuts in Londen

Geïnteresseerd in een WatchGuard oplossing voor uw bedrijf? Neem zeker contact met ons op, wij werken een deskunding advies voor u uit!

Joris Knuts
B2B Account Manager

linkedin
T. +32 11 24 69 28 | G. +32 474 96 36 26 
[email protected]