Terug naar overzicht
20-06-2019

EuroSys realiseert eerste CO2-neutrale IT-project bij Jaga

Jaga Climate Designers gaat met EuroSys in zee als partner voor hun volledige IT. De producent van innovatieve radiatoren koos voor het Limburgse IT-bedrijf omwille van hun betrouwbaarheid en service, maar ook omdat EuroSys net als Jaga veel belang hecht aan duurzaamheid. EuroSys beloonde het vertrouwen door het project bij Jaga als eerste volledig CO2-neutraal te maken. Dat doen ze door voor dit project 10.000 bomen te planten.

Toen de externe IT-medewerkers van Jaga wegvielen, had het bedrijf nood aan zowel hulp voor de dagdagelijkse helpdesk als ondersteuning voor de serverinfrastructuur en toekomstige projecten. Na veel overleg viel de keuze voor de nieuwe partner op EuroSys. Zij zullen Jaga voorzien van alle IT van A tot Z. Om er zeker van te zijn dat Jaga het meeste uit zijn IT haalt heeft EuroSys zelfs een IT-Buddy/IT-Manager-as-a-service voorzien. Als kers op de taart wordt al deze IT dus CO2-neutraal gemaakt door het aanplanten van 10.000 bomen via de Promobutler Infinity Foundation. Deze vzw werd opgericht door de eigenaar van EuroSys, Mark Lens, en is gericht op het aanplanten van bomen in Senegal. Deze bomen geven de mensen daar niet alleen voedsel, maar ook een inkomen, eenheid, leiderschap en onderwijs. Deze bomen redden levens.

Verder kocht Jaga via EuroSys ook remanufactured laptops aan van Circular Computing. Deze laptops zijn door hun herfabricageproces al CO2-neutraal.

Het is duidelijk dat beide partners elkaar gevonden hebben. Jan Kriekels, CEO van Jaga Climate Designers: “Jaga Climate designers staan voor maximaal comfort in ieder seizoen met een minimale impact op onze aarde. Wij zijn dan ook heel bij met EuroSys als onze nieuwe partner voor onze IT-services daar ook zij duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel dragen. EuroSys zal bij Jaga vanaf deze zomer de volledige IT-begeleiding op zich nemen. Samen werken we aan een duurzame relatie en toekomst.“

Ook Mark Lens is opgetogen met deze samenwerking. "Voor alle bedrijven waar ik aandeelhouder of bestuurder ben zal ik ernaar streven om de volledige supply chain, van toeleverancier tot eindklant, volledig CO2-neutraal te laten verlopen, het is NU dat wij beslissen over de toekomst van onze aarde"

Over Jaga/Jan Kriekels
Jan Kriekels is de CEO van Jaga Climate Designers, producent van innovatieve radiatoren voor verwarming, koeling en ventilatie met 400 werknemers actief in meer dan 35 landen. In het DNA van Jaga zit duurzaamheid, creativiteit en sociale verantwoordelijkheid in gebakken. www.jaga.be

Over EuroSys Business
EuroSys Business wil bedrijven, overheden en scholen inspireren in tijden van digitale transformatie met innovatieve oplossingen die zorgen voor betere inzichten, beslissingen en projecten.

Vanuit onze vestigingen in Houthalen en Halle richten wij ons op KMO's (vanaf 5 werknemers), scholen en overheden. We hebben zes focusgebieden: IT-infrastructuur, Cloud Solutions, Printers en Multifunctionals, Telecom Solutions, Onderhoud & Support en Opleidingen.
Wij bieden onze klanten de meest complete en passende ICT-oplossingen gaande van advies, implementatie, support, onderhoud tot opleidingen. Bovendien denken we steeds 'een paar stappen vooruit' zodat onze klanten steeds werken met future proof-oplossingen.

Wij gaan voor Happy Profit, om een meerwaarde te bieden aan deze wereld. Voor ons is dit het bieden van “Customer & employee value with minimal waste and happy profit”. We willen dus onze klanten en werknemers gelukkig maken, zonder het rendement en de duurzaamheid van het bedrijf uit het oog te verliezen. Ook het milieu en de rest van de wereld zijn voor ons belangrijk. Wij streven er momenteel zelf naar om zowel ons gebouw als onze verkopen CO2-neutraal te maken. Om dit te kunnen realiseren werken we o.a. samen met Circular Computing en steunen we de Promobutler Infinity Foundation.

Promobutler foundation