Terug naar overzicht
09-10-2017

EuroSys sponsort Bednet

Hier bij EuroSys hebben we het hart op de juiste plaats. We proberen te helpen waar we kunnen en we zetten ons graag in voor goede doelen. Bednet is een goed doel dat ons nauw aan het hart ligt en daarom hebben we besloten om allerlei acties op te zetten om deze vzw te steunen.
 

Wat doet Bednet?

 
Bednet steunt kinderen en jongeren die door omstandigheden tijdelijk of langdurig niet naar school kunnen gaan. Dat kan zijn door een ziekte, een operatie of een zwangerschap. Zowel kinderen uit het lager onderwijs als uit het secundair kunnen een beroep doen op Bednet. Bednet zorgt ervoor dat deze kinderen van thuis uit toch de lessen kunnen volgen. Via een laptop thuis en een camera en een scherm in de klas, kunnen de kinderen via synchroon internetonderwijs (SIO) live de les volgen. De camera kunnen de leerlingen zelf besturen. Ze kunnen zelfs vragen stellen en actief meedoen. Tijdens de pauzes kunnen ze bijbabbelen met hun klasgenootjes. Die zien de Bednetter op het scherm achteraan in de klas.
 

Het concept heeft veel voordelen voor de kinderen.

  1. Ze missen geen lessen en beperken zo de leerachterstand. Maar liefst 9 op 10 Bednetters mag overgaan naar het volgende jaar.
  2. Ze blijven in contact met hun klasgenootjes. Zo voelen de Bednetters zich minder alleen en raken ze hun vriendjes niet uit het oog.

Ook niet onbelangrijk: Bednet is volledig gratis voor de ouders en de school. De vzw zorgt voor al het materiaal, de internetverbinding en de begeleiding.

 

synchroon internetonderwijs Bednet

 

Waarom Bednet?

Als ICT-bedrijf zijn we blij een vzw te kunnen steunen die nood heeft aan technologie. Zo kunnen we niet alleen financieel steunen, maar ook onze kennis en expertise aanbieden. Bovendien hebben EuroSys en Bednet dezelfde doelgroep, namelijk scholen. We proberen allebei scholen te bereiken om zo het technologische aspect van de school te ondersteunen.

 

Hoe gaan we Bednet steunen?

 
We beginnen alvast met een actie op LinkedIn. Voor elke nieuwe volger van onze LinkedIn-pagina storten wij €5 naar Bednet. Zeker doen dus!

 
sponsoring Bednet