Terug naar overzicht
08-12-2020

EuroSys steunt 4 goede doelen

Om 2020 in schoonheid af te sluiten, hebben we besloten om als eindejaarsactie maar liefst 4 goede doelen te steunen. Vier goede doelen die zich dag in dag uit inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. En daar zijn we hen dankbaar voor. 

Er zijn natuurlijk ontelbare mooie initiatieven die we kunnen steunen, maar voor deze actie kozen we deze vier uit:

1. OVWB

Ondernemers voor een Warm België is een non-profit organisatie die laptops inzamelt, terug in orde brengt en dan schenkt aan kansarme kinderen. Deze organisatie wil ervoor zorgen dat elk kind in Vlaanderen een laptop heeft en op die manier mee kan in het onderwijs. Gezinnen die de middelen niet hebben om zelf een laptop (of meerdere laptops bij meerdere kinderen) te kopen, kunnen dankzij OVWB een laptop krijgen.

OVWB verzamelt laptops van bedrijven en particulieren die niet meer gebruikt worden en zet deze terug helemaal in orde. Dat doen ze samen met IT-verdeler Tech Data. Alle gegevens die op de laptops staan worden gewist en de batterij wordt nagekeken. Er wordt ook een Microsoft Office licentie en een anti-virus op geinstalleerd. Tenslotte worden de laptops uitgerust met een laptoptas en een muis. Eenmaal de laptops klaar zijn worden ze geschonken aan organisaties of scholen die op hun beurt ervoor zorgen dat de laptops bij de leerlingen geraken. OVWB hoopt elk jaar meer dan 10.000 laptops te kunnen schenken aan kwetsbare kinderen.

Omdat het in orde brengen van 1 laptop €100 kost, kan de organisatie naast laptops ook elke gift goed gebruiken.

steun ovwb

logo ondernemers voor een warm belgie

 

2. vzw Stijn

Vzw Stijn biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen met een handicap of mensen die behoefte hebben aan chronische zorg. Het zorgaanbod is flexibel, van eenmalig advies tot woonopvang voor het leven. Vzw Stijn streeft naar warme en kwalitatieve zorg en houdt rekening met alle aspecten van de mens: zowel de lichamelijke, de psychische, de relationele als de existentiële aspecten.

De dienstverlening van de vzw omvat verschillende centra:

  • De Klimroos
  • De Witte Mol
  • Dienst Ambulante Begeleiding
  • Dienst Persoonlijke Assistent
  • Kamiano
  • ’t Klavertje
  • LSA (Limburgse Stichting Autisme)
  • Sint-Gerardus
  • St.-Oda
  • ’t Weyerke

Deze centra genieten veel autonomie, maar werken ook onderling samen om tot een beter zorgaanbod te komen. Zo komen mensen uit de verschillende dienstencentra rond allehande thema’s samen om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar.

steun vzw stijn

logo vzw stijn

 

3. vzw Kleine Prins

Kleine Prins biedt ondersteuning aan gezinnen waarvan een kind getroffen wordt door kanker of een andere levensbedreigende ziekte. Deze ondersteuning kan zowel emotioneel, financieel als materieel zijn.

De vzw wordt gedragen door een team van vrijwilligers, voornamelijk mensen die hetzelfde meegemaakt hebben. Zij werken vooral in Limburg en aangrenzende gebieden. Naast een luisterend oor bieden ze ook praktische hulp en hun eigen ervaringen.

Om ervoor te zorgen dat gezinnen met een kind met kanker er ook even tussenuit kunnen, organiseert Kleine Prins elk jaar verschillende gezinsevenementen. Bovendien huren ze ook een vakantiewoning tijdens de zomermaanden, zodat 8 Kleine Prins gezinnen een week vakantie kunnen vieren. Een vakantie die ze zich anders niet zouden kunnen of durven veroorloven.

steun vzw kleine prins

logo vzw kleine prins

 

4. vzw KIDS

Vzw KIDS biedt dagopvang, onderwijs, verblijf en mobiele begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, spraak- en taalstoornissen en aan slechthorende en dove personen. De organisatie heeft acht vestigingen in Limburg en Vlaams-Brabant, met samen ongeveer 500 personeelsleden en meer dan 1000 cliënten.

Om aangepast onderwijs en zorg te kunnen geven, bieden ze zowel hun expertise aan in een basisschool, in het buitengewoon secundair onderwijs als in hun innovatiegericht multifunctioneel centrum.

KIDS staat voor een veilige thuishaven en gaat voor hulp, begeleiding en expertise op maat. Hartelijkheid, vertrouwen en respect zijn voor hen sleutelwoorden.

steun vzw kids

logo vzw kids