Terug naar overzicht
05-01-2021

G Suite wordt Google Workspace

Google G Suite heet voortaan Google Workspace. Dat was jou mogelijk al opgevallen. Maar waarom doet Google dat en wat betekent dit precies voor jouw organisatie?

Aanvaard marketing-cookies om deze video te bekijken.

 

Nieuwe functionaliteiten

In eerste instantie gaat het om een rebranding. De oude vertrouwde tools zoals Gmail, Calendar, Drive, Docs , enz. kregen allemaal een nieuw logo in dezelfde basiskleuren als het Google logo. Hiermee wil Google onderstrepen dat deze tools meer als een geïntegreerd geheel gaan functioneren.

In de komende maanden kan je vanuit één app e-mails opstellen, Rooms aanmaken en videovergaderingen of chats starten. De naam ‘Google Workspace’ wijst er dan ook op dat we ons werk zullen doen vanuit apps die meer verbonden en meer geïntegreerd zijn met elkaar.

Google Workspace brengt ook een aantal nieuwigheden/integraties met zich mee en zal de komende maanden nog een aantal vernieuwingen doorvoeren:

  • Zo krijg je sinds kort bij een @mention in een document een pop-up met de contactinfo van die persoon.
  • Wanneer je een link naar een document toevoegt in Docs, Sheets en Slides, dan krijg je voortaan een preview te zien, zodat je niet telkens heen en weer moet tussen applicaties.

     
     

  • Workspace Chat voorziet binnenkort de mogelijkheid om met gastentoegang te werken. Zo kan je met die gasten in een chatroom samenwerken aan een document.
  • De Meet-functie picture-in-picture, waarbij gebruikers in Gmail en Chat via een pop-upvenster kunnen videobellen, wordt daarnaast uitgebreid naar Docs, Sheets en Slides. Zo kan je meteen live overleggen met de mensen met wie je samen aan een document werkt.

Google Workspace licenties

Naast enkele inhoudelijke aanpassingen heeft Google de abonnementsformules in een nieuw jasje gestoken. In plaats van 2 edities, G Suite Basic en G Suite Business, zijn er in Google Workspace voortaan 3 edities beschikbaar. Deze edities hebben de namen Business Starter, Business Standard en Business Plus meegekregen. Voor organisaties met meer dan 300 gebruikers is er trouwens ook nog Google Workspace Enterprise.

Voor een gedetailleerde vergelijking van alle edities verwijzen we u graag naar de online Help pagina van Google.

Voor meer info over deze veranderingen of de nieuwe pakketten, staat ons team van Business Productivity Consultants altijd voor jou klaar.