Terug naar overzicht
20-02-2017

Google’s digitale assistent

G Suite

Vorige week lanceerde Google hun Cloud Search dienst voor de zakelijke G Suite klanten. In de race om de end-to-end cloud te domineren blijft Google hun portfolio versterken met innovatieve diensten zoals App Maker, Team Drives en nu dus ook Cloud Search.

“Maak gebruik van de kracht van Google om de content van uw bedrijf in G Suite te doorzoeken.” schrijven ze op de productpagina. “Van Gmail en Drive tot Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Agenda en meer: Google Cloud Search beantwoordt uw vragen en biedt relevante suggesties om u te ondersteunen bij uw werk.”

En die suggesties mag je dan ook letterlijk nemen…

Van “search” raakt vandaag de dag niemand meer opgewonden. Maar koppel deze technologie doorheen je eigen G Suite werkplek, ondersteund door machine-intelligentie, en de mogelijkheden worden al meteen een stuk interessanter. Je kan deze tool eigenlijk zien als een digitale metgezel die zijn gebruikers doorheen de dag voorziet van relevante informatie en aanbevelingen om op die manier voorbereid te blijven. Zo krijg je bijvoorbeeld vlak voor een meeting de informatie aangereikt die het denkt die jij handig zou vinden. Voorbeelden hiervan zijn voorbereidende nota’s, mailtjes, enzoverder.

Ze spelen hiermee in op een behoefte waaruit blijkt dat de gemiddelde werknemer veel tijd verliest op zoek naar de info die hij of zij nodig heeft om hun werk te doen (tot zelfs 20% van de werkweek).

Google search

In de bètaversie ging de dienst nog onder de naam springboard door het leven, en had ik het genoegen er eind vorig jaar op hun partner evenement in Dublin een demo van bij te wonen. Ze beschreven het toen nog als een professionele variant van Google Now die al zijn informatie uit G Suite haalt, maar waarbij third party support er ook zit aan te komen. 

Contacteer ons! We bekijken samen met onze Cloud Experts hoe we het gebruik van jouw huidige of nieuwe cloud oplossingen kunnen optimaliseren.

Koen Hendrikx
Teamleader Account Managers

LinkedIn
Tel. +32 474 96 36 15
[email protected]