Terug naar overzicht
14-04-2014

Heartbleed Bug - Wijzig uw wachtwoord

Wellicht heeft u via de media al gehoord over Heartbleed, een lek in het beveiligingssysteem OpenSSL dat door vele populaire websites wordt gebruikt om uw gegevens versleuteld over het internet te versturen (zoals bv. uw logingegevens). Het probleem zou al twee jaar bestaan, maar het is nog niet zeker of er effectief ooit misbruik van is gemaakt.

Elk bedrijf – klein of groot – heeft een professionele IT-infrastructuur nodig. In een tijd waarin efficiënte bedrijfsprocessen en klantgerichtheid centraal staan, kan een uitgebouwd en modern bedrijfsnetwerk het positieve verschil maken. Op maat van ieders behoefte heeft Eurosys een oplossing in huis. 

Samen met u bekijken we welk bedrijfsnetwerk bij uw behoeften past en implementeren we het volledige systeem. Daarbij houden we niet alleen rekening met wat u vandaag nodig heeft, maar kijken we ook naar de toekomst. Plant u overnames, verwacht u een sterke groei, gaat u bijkomende vestigingen bouwen,…? Al deze zaken zijn cruciaal voor het geven van het juiste advies. Vervolgens staan onze gecertificeerde technici in voor de implementatie volgens een uitgetekend stappenplan. Voor de hardware zijn wij preferred partner van HP, een mondiaal gekend topmerk. 

Ruggengraat 

Kleinere en middelgrote bedrijven – van 5 tot 50 medewerkers –zijn meestal prima geholpen met de oplossing Small Business Server van Microsoft. Deze software – geïnstalleerd op de centrale server - vormt hierbij de ruggengraat van uw IT-systeem. Hiermee heeft u een perfect netwerk voor het beheer van e-mails en het delen van bestanden en printers. Als uw medewerkers ook thuis moeten kunnen werken alsof ze op kantoor zitten, stellen we aanvullend Citrix voor. 

Grotere ondernemingen hebben vaak nood aan meerdere servers voor de verschillende toepassingen. Deze kunnen we volledig op maat inbouwen in racks. Wanneer uw bedrijf meer dan drie servers moet hebben, kan u kiezen voor een oplossing waarbij in een bestaande behuizing ruimte is voor bijkomende servers. Gedaan met plaatsrovende racks, het juist steken van alle kabels of een groot stroomverbruik. Deze oplossing – Blades genaamd – biedt enorme opportuniteiten. 

Opslagcapaciteit

Ook staat Eurosys u bij voor het uitbouwen van de juiste opslagcapaciteit voor het bewaren van bestanden en e-mails. In plaats van een harde schijf voor elke server – wat vaak leidt tot dure overcapaciteit – bieden wij SAN aan. Dit betekent dat alle harde schijven in één centraal opslagkabinet worden geplaatst en door de verschillende servers worden gebruikt. Backups worden hierdoor kinderspel.