Terug naar overzicht
07-02-2017

Is overstappen naar Office 365 een goed idee?

Office 365, een off-premise Office-extensie, biedt een uitstekende online communicatie- en samenwerkingsoplossing voor start-ups en groeiende bedrijven. De cloudtechnologie is een zeer geschikte keuze voor ondernemingen die kosten willen drukken en op zoek zijn naar een geschikte oplossing voor het beheer van hun bedrijfssysteem. Er bestaan echter verschillende versies, aangepast aan de behoeften van verscheidene doelgroepen (kleine, middelgrote en grote bedrijven,…).

Kosteneffectieve toegang tot up-to-date IT-diensten
Office 365 is een geschikte keuze voor zij die zuinig willen omspringen met hun IT-uitgaven, zonder daarbij hun mogelijkheden te beperken. Bij dit nieuwe model dien je namelijk niet te investeren in eigen hard – en software. Microsoft voorziet een flexibel on-demand betalingsmodel, waardoor bedrijven enkel geld investeren in datgene dat ze daadwerkelijk gebruiken. Een aantrekkelijk idee voor kleine ondernemingen die nood hebben aan minder functionaliteiten. Je kan namelijk uitbreiden wanneer je wilt, en je abonnement aanpassen naar de veranderende behoeften van jouw bedrijf.

Je kan genieten van verfijnde technologieën zonder de aanzienlijke operationele lasten en onkosten die gepaard gaan met het gebruik van on-prem software. Doordat Microsoft zorgt dat Office 365 steeds up-to-date blijft, zijn er geen projectskosten nodig voor migraties naar nieuwe software versies. Deze upgrades gebeuren zonder extra kost, terwijl er bij interne servers een extra migratie- of upgradekost komt kijken. Geen tijdrovende onderhoudswerken aan de server, een besparing in kosten voor e-mailopslag, aanvullende software enzovoort.

Op locatie of verplaatsing
Je werknemers dienen zowel op locatie als op afstand te beschikken over technologieën die een geoptimaliseerde samenwerking en verhoogde productiviteit toelaten. De cloud-gebaseerde diensten van Office 365 voorzien jou en jouw medewerkers altijd en overal van de nodige IT-voorzieningen, op om het even welk apparaat. Je medewerker hoeft hierdoor niet per se op kantoor aanwezig te zijn om zijn taken uit te voeren. Desondanks ben je steeds afhankelijk van je internetverbinding.

Opslag en synchronisatie van bestanden
Office 365 laat een eenvoudige opslag en synchronisatie van bestanden toe. Via OneDrive (aanvankelijk gekend onder de naam SkyDrive), een gratis cloudopslagplaats van Microsoft, beschik je over een bestandsruimte waar je jouw documenten kan uploaden. Op die manier kan je eenvoudig bestanden online opslaan, waardoor ze overal en altijd beschikbaar zijn. Extra opslagruimte kan je altijd achteraf bijbestellen.

Cloudbeveiliging
De cloudtoepassing geniet van een optimale beveiliging en privacyvoorwaarden aangepast aan jouw behoeften. Bijkomend voorziet Office 365 bescherming tegen ongewenste e-mail en malware.

Beschikbaarheid en IT-bijstand
Microsoft Office 365 garandeert een grote beschikbaarheid van zijn online IT-diensten en staat 24/7 ter beschikking om jouw IT-medewerkers de nodige ondersteuning te bieden.

Eenvoudig beheer
Groeiende bedrijven ondervinden een toename in de hoeveelheid e-mails en hebben toepassingen nodig om deze efficiënt te beheren. E-mailbeheer is eenvoudig, de meeste instellingen en configuraties zijn beschikbaar via een gebruiksvriendelijke web interface. Een nieuwe mailbox is aangemaakt in enkele minuten. Dit is een pluspunt voor groeiende bedrijven, die op korte termijn hun aantal mailboxen wensen te verhogen. Is er een plotse nood aan besparing, kunnen deze mailboxen en abonnementen makkelijk worden stopgezet. Bovendien kan je bepaalde Exchange mailboxen hosten bij Microsoft en andere lokaal laten staan. Bij Exchange Online worden tijdrovende taken zoals hardwarebeheer, updates en upgrades, verzorgd door Microsoft. Bovendien verloopt het beheer en de configuratie van e-maildiensten erg vlot.

Geen afspraakconflicten
Exchange Online laat efficiënt beheer toe van jouw agenda en werkschema en voorkomt zodoende afspraakconflicten. Bijkomend garandeert de toepassing een veilige toegang tot e-mail, kalenders, contacten en taken. De toepassing kan gebruikt worden voor PC, Mac, web en mobile en werkt het best in cache modus.

Aanvaard marketing-cookies om deze video te bekijken.

Kan het nieuwe model van Microsoft Office ook jouw (bedrijfs)behoeften oplossen?
Schakelt jouw bedrijf over van de traditionele Office naar het nieuwe model van Office 365?

EuroSys verleent jou graag extra advies en kan jou helpen met (o.a.):

  • De keuze van de geschikte versie (Business Essentials, Business, Business Premium);
  • De migratie van e-mails, contacten en agenda-items;
  • De installatie en configuratie van Office 365 (DNS, distributielijsten, regels en implementatie workflow binnen het bedrijf)
  • De installatie van accounts op jouw computer, tablet of smartphone;
  • Het oplossen van problemen geassocieerd met Office 365 (paswoord reset, aanpassingen, …).

Voor meer vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

Tel +32 11 60 90 07
[email protected]