Terug naar overzicht
17-06-2016

Is uw cloud data gebackupped?

Cloud-to-cloud backupU denkt waarschijnlijk dat uw data veilig zit in de cloud? Dat is slechts gedeeltelijk waar. Zowel Microsoft als Google bewaren uw data ontdubbeld op meerdere servers en in meerdere datacenters. Een backup tegen technische pannes bij de leveranciers is er met andere woorden wel. Een backup tegen bijvoorbeeld een cryptolocker virus of gebruikersfouten is er niet.

Concreet: een werknemer wist een volledige map aan bestanden of wist zijn hele mailbox. Daarvoor bestaan slechts beperkte garanties. Zo kan u bij Google tot 30 dagen na het verwijderen nog data recupereren, maar daarna wordt deze data definitief gewist op de Google servers. Hetzelfde verhaal wanneer een pc geïnfecteerd is met ransomware; data die gesynchroniseerd wordt met de cloud raakt op die manier ook geïnfecteerd. Hiervoor bestaat geen ingebouwde bescherming, noch bij Google, noch bij Microsoft.

Een cloud-to-cloud backup is hiervoor de oplossing. Dit zorgt ervoor dat er dagelijks een backup wordt gemaakt van uw data bij Google Apps of Microsoft Office365 naar een andere cloud, onafhankelijk van mekaar.

Uiteraard is het belangrijk een backup oplossing te kiezen die op zich de nodige beveiligings- en privacymaatregelen treft. Daarnaast kiest u best ook voor een solide partij waardoor uw gegevens voor lange periode veilig staat. Ook het gebruiksgemak speelt een rol. Kies voor een tool die gemakkelijk te installeren en te beheren is. Er zijn tools beschikbaar waar eindgebruikers zelf op vrij eenvoudige wijze data kunnen recupereren. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Meer weten over cloud to cloud backup? Contacteer ons via [email protected]

 

Wendy Daniels
Business Productivity Consultant

LinkedIn
Tel +32 11 24 69 19
[email protected]