Terug naar overzicht
27-02-2019

ivITa: Intelligent Virtual IT Administrator

Vandaag is IT-beheer meer dan enkel alleen assemblage en installatie. IT is de laatste jaren enorm veranderd waardoor het beheer ervan complexer geworden is.

Als IT-professional, bent u verantwoordelijk voor het onderhouden van de backbone van uw bedrijf met behulp van volledig operationele ICT-systemen.

U bent de eindverantwoordelijke voor het financieel IT-management, de status reportages en het invullen van de bedrijfsbehoeften. Ondanks beperkte budgetten, mogelijke reductie in personeel en vaak beperkte beschikbare middelen, heeft u zich verplicht tot:

 • Het leveren van hoogwaardige service
 • Het implementeren van een proactief, proces gedreven service model
 • Het verhogen van de productiviteit
 • Het overtreffen van verwachtingen
 • Het uitbreiden van uw service-mogelijkheden
 • Het focussen op strategische initiatieven

Met ivITa heeft EuroSys de oplossing hiervoor gevonden.

Wat kan ivITa voor u doen?

Is uw IT-omgeving optimaal efficiënt? Bent u in staat de oorzaken van inefficiënt systeemmanagement te identificeren en effectieve oplossingen toe te passen? Hoe reageert u ieder jaar weer op veranderingen en een snel toenemende vraag naar uw IT-services, met beperkte middelen en krapper wordende budgetten?

Werknemers, klanten en management vertrouwen erop dat u efficiënte IT-services op meerdere locaties levert. Als u constant moet reageren op ad-hoc problemen, patching, software-fixes en updates moet doen, is het niet eenvoudig te focussen op gebruikerstevredenheid en het ontwikkelen van nieuwe services om uw onderneming te laten groeien

Met ivITa producten en services bent u in staat om:

 • De dagelijkse belasting van IT-dienstverlening te verminderen
 • Dagelijkse IT-taken te automatiseren
 • Servers en werkstations vanaf één locatie te beheren 
 • Honderden systemen via één interface efficiënt te beheren
 • De veiligheid van uw IT-omgeving te verhogen
 • Uw Service Levels te handhaven door IT-taken te automatiseren

observatietool ivita eurosys

Remote Control

Om de productiviteit te verhogen en de reactietijd te verminderen, moeten helpdesk- medewerkers en ICT-beheerders snel en veilig toegang krijgen tot servers, werkstations en mobiele computers. IvITa biedt een volledige, snelle en veilige oplossing voor externe toegang en besturing op afstand van uw pc’s, ook in combinatie met firewalls en NAT.

Agent-procedures

De intelligente, lichte en efficiënte ivITa Agent Technology zorgt ervoor dat elk systeem ongeacht locatie toegankelijk is. ‘Als u het kunt uitvoeren via de “command-line”, dan kan het met een procedure worden geautomatiseerd!’ Honderden extra scripts voor het automatiseren van procedures, zoals agent control, wijzigingen in de configuratie, clean-up en onderhoud, disk management, netwerk testen en nog veel meer

Info Center

De belangrijkste functies die door het ivITa framework worden uitgevoerd zijn: implementatie, configuratie, uitvoering, bijwerken, logging, rapportage, bewaking en herstel. Deze functies maken deel uit van de kerntaken die een IT-professional dagelijks uitvoert. De module Info Center maakt deel uit van dit framework en staat toe dat gegevens van andere delen van het framework tot bedrijfsinlichtingen die tot acties leiden, worden samengevoegd.

Patch Management

Via de Patch management module van ivITa worden servers, werkstations en computers op afstand automatisch bijgewerkt met de meest recente security patches en updates. Het ivITa Patch Management houdt automatisch servers, werkstations en computers op afstand bijgewerkt met de meest recente beveiligingspatches en software-updates.

Maximale security

Bij het bieden van maximale veiligheid staat de platform architectuur centraal. Op elke beheerde computer is een kleine ivITa agent geïnstalleerd. De agent initieert alle communicatie met de server. De agent accepteert geen inkomende verbindingen. Daarom kunnen applicaties van derden de agent niet aanvallen vanaf het netwerk.

Versleutelde toegang op afstand

Door enkel ivITa en een web-browser te gebruiken, kunnen IT-professionals snel en veilig toegang krijgen tot elke willekeurige computer, ongeacht de locatie. Dit gecombineerd met 2 factor authenticatie. 

monitoring op afstand ivita eurosys

Over ivITa 

Pro-actief

Het ivITa IT-Center is zo opgezet dat op een eenvoudige manier de bewaking en het onderhoud kan uitgevoerd worden op het netwerk. Alle activiteiten zijn erop gericht om downtime te voorkomen of op te lossen nog voor dat de bedrijfsvoering in gevaar komt. Door gebruik te maken van het ivITa IT-Center kan uw IT-omgeving continu worden bewaakt en kan u in geval van afwijkingen in de normale werking direct actie ondernemen.

Continu

Het ivITa IT-Center is een uitbreiding op de onderhoudswerken die nu al worden uitgevoerd door de IT-afdeling. Wellicht is het onderhoud doorgaans periodiek. Met het ivITa IT-Center kan u komen tot een continu proces. Bijvoorbeeld, het uitrollen van nieuwe software kan in een snel tempo uitgevoerd worden.

Rapportering

Het ivITa IT-Center biedt u zeer gedetailleerde inventaris rapporten van hardware, software en licenties. Online garantie controle van de A-merken pc’s, laptops en servers zijn mogelijk. Deze inventaris geeft u bovendien de gedetailleerde informatie die nodig is om efficiënt en effectief te kunnen reageren op vragen van uw medewerkers alsook bij eventuele externe controles van geïnstalleerde software. 

 

Wilt u deze handige tool wel eens live bekijken? Bekijk dan hier onze online demo. In slechts een half uur krijgt u een goede indruk van wat de tool allemaal kan.

Lijkt ivITa u wel de oplossing voor uw bedrijf? Contacteer ons dan zo snel mogelijk. Wij staan u graag te woord.