Terug naar overzicht
28-08-2018

Laat u inspireren door de nieuwste Microsoft innovaties

foto microsoft inspire 2018

Het partnerevent “Microsoft Inspire 2018”, dé grootste Microsoft conferentie van het jaar, vond deze zomer plaats in Las Vegas. Als Microsoft Gold partner was EuroSys ook van de partij. We kregen naast een hoop inspiratie ook de laatste nieuwigheden mee. In deze blog nemen we u even mee terug naar het event en maakt u zo kennis met wat Microsoft nog voor ons in petto heeft.

De Moderne Werkplek

Digitale transformatie staat hoog op de agenda bij de meeste organisaties. Het is immers een voorwaarde om relevant te blijven in een dynamische en competitieve markt. Een moderne werkplek zorgt hierbij voor maximale prestaties, optimale samenwerking en een veelzijdige keuze aan toestellen en apps.

screenshot ms teams

Het was leuk om te zien en te leren hoe CEO Nadella gebruik maakt van Microsoft 365 in het dagelijkse leven. Hij liet zien hoe Teams een overheersende werkkracht is geworden voor het dagelijks samenwerken met zijn collega's. De GRATIS versie werd een maand geleden aangekondigd door Nadella, waar hij de nieuwe AI uitgeruste functionaliteit demonstreert samen met Raanah Amjadi. Het korte filmpje kan u hier zien.

De virtuele assistent Cortana is ook een integraal deel geworden van de dagelijkse routine van de CEO. Het geeft hem meldingen van afspraken en todo’s die hij gemaakt heeft gebaseerd op verzonden e-mails,...

Met andere woorden de Digitale Transformatie is meer dan het oplossen van traditionele problemen met technologie. 

Met Windows Analytics bijvoorbeeld kunnen we applicaties van bedrijven op compatibiliteit scannen met Windows 10, waardoor IT snel een overzicht krijgt over de gezondheid en efficiëntie van de omgeving.

Door het inzetten van deze tools kunnen wij als ICT-partner beter inzichten krijgen en op tijd adviseren wanneer er een hardware refresh nodig is. Dit is zeker niet minder belangrijk, want de EOL-periode van Windows 7 en Office 2010 komt er aan.

Het gebruik van Windows Autopilot vergemakkelijkt de productiviteit van eindgebruikers, doordat de beheerder volledige Microsoft-profielen kan inzetten op nieuwe apparaten, inclusief eindgebruikers logboeken, complete Windows OS- en Microsoft-applicaties.

Bekijk hieronder enkele business cases over digitale transformatie en de moderne werkplek. Zo krijgt u een beeld van hoe technologie kan helpen om een betere user/customer experience te creëren. 

Demo Inspire 2018 - Business case Modern workplace

Het Microsoft Azure Team, de AI Group en het Microsoft Office 365 team brachten ons alle nieuwe innovaties die ons zullen helpen om de digitale transformatie voor onze klanten mogelijk te maken. Het ging van virtuele assistenten to mixed-reality en de kracht van data in combinatie met artificiële intelligentie.  

Privacy

Brad Smith - Microsoft

"Privacy is een fundamenteel mensenrecht. ... Onze fundamentele waardepropositie voor onze klanten, niet alleen als bedrijf, maar ook als een community, bestaat erin dat we hen zullen helpen om de privacy van alle klanten beter te beschermen. " - Brad Smith, president en Chief Legal Officer, Microsoft.

In zijn keynote herhaalde Smith dat Microsoft inzet op het verbeteren van privacy en veiligheid. Microsoft hecht er enorm veel belang aan dat eindgebruikers eigenaar blijven van hun gegevens. Ook belooft hij dat ze een leidende rol zullen spelen in het juist handelen met artificiële intelligentie. To be continued.

Intelligente Cloud/intelligent Edge en de schaal van Azure

Satya Nadella, CEO, Microsoft

"De mogelijkheden voor Microsoft en haar partners om onze klanten te dienen in dit nieuwe tijdperk van de intelligente Cloud en de intelligente Edge is veel groter dan gedacht. Ik heb de client-server, het web, mobiel en de cloud al meegemaakt, maar wat we in de nabije toekomst gaan zien gaat nog veel verder. " - Satya Nadella, CEO, Microsoft.

Satya Nadella transformeerde Microsoft en bracht het goede naar boven in de technologie. 

Op het event sprak hij over intelligent cloud en intelligent edge. Hij haalde er ook enkele statistieken bij om aan te tonen wat de schaal van de Azure diensten is: 54 datacenters, meer dan 4500 peering locaties en 130 edge sites, datacenters in de zee met een 0% emissie.

Wat is intelligent cloud/edge?

Aanvaard marketing-cookies om deze video te bekijken.

Nadella ging door een aantal klanten scenario's die met intelligente cloud/edge werken. Hij gaf een overview van alle vormen binnen het Azure platform. Van public cloud Azure tot Azure Stack,  tot Azure IoT Edge, tot Azure Sphere en de artificiële intelligentie dat hier ingebouwd is. Azure Sphere is een nieuwe security visie voor het beveiligen van apparaten verbonden met het internet (Internet of Things - IoT). Deze oplossing heeft 3 delen: Azure Sphere (MCU-hardware chip) Azure Sphere OS en de Security services. Hierbij willen ze vooral DDos aanvallen tegengaan.

Bekijk hier de volledige corenote.

Wat brengt de toekomst?

 Jason Zander - Microsoft Azure

"Organisaties over de hele wereld maken zich klaar voor een toekomst aangedreven door de intelligente cloud en AI." Jason Zander the Executive Vice President of Microsoft Azure.

Artificiële intelligentie wordt steeds meer en meer ingezet en ook voor Microsoft is het duidelijk: AI is de toekomst. Er zijn nu al mooie voorbeelden te vinden van projecten met AI, zoals deze demo van een AI based chatbot / virtual assistant XiaoIce. 

Ook interessant is dit stukje van de corenote met een demo over modern communicatie met de Holobeam en Hololens.

Heeft deze blog u geïnspireerd om met de oplossingen van Microsoft aan de slag te gaan? Contacteer ons en wij bekijken graag welke tools uw organisatie vooruit kunnen helpen.

 

Jo Suttels
B2B Account Manager EuroSys
linkedin jo suttels
Tel +32 11 24 69 52 | GSM +32 477 86 92 33
[email protected]