Terug naar overzicht
15-02-2022

Maak kennis met Microsoft New Commerce Experience en de nieuwe prijszetting!

In januari 2022 lanceerde Microsoft officieel haar nieuw licentiemodel waarmee partners Microsoft 365, Dynamics en Power Platform kunnen aanbieden onder de naam
New Commerce Experience of NCE.

Voor jou als klant is de impact hiervan minimaal. Graag delen wij een overzicht met de mogelijkheden en eventuele verschillen met het voormalige CSP model.

Nieuwe abonnementsvormen in NCE

Samen met deze licentie transitie, zal Microsoft eveneens voor de eerste keer in het bestaan van Microsoft 365 voor enkele producten een prijsstijging doorvoeren. Hoeveel die stijging zal zijn, weten we vandaag alleen in dollar.

Op 1 maart 2022 zullen de prijzen geüpdatet worden voor de volgende producten:

  • Microsoft 365 Business Basic (van $5 naar $6)
  • Microsoft 365 Business Premium (van $20 naar $22)
  • Office 365 E1 (van $8 naar $10)
  • Office 365 E3 (van $20 naar $23)
  • Office 365 E5 (van $35 naar $38)
  • Microsoft 365 E3 (van $32 naar $36)
     

Deze prijsstijging zal globaal uitgerold worden, bij de aanvang zal de exacte kostprijs in Euro worden vastgelegd op basis van de actuele dollarkoers. Voor de licenties die onder “Education” vallen, zal er geen prijsstijging zijn.
Vanuit EuroSys willen we jou als klant graag begeleiden in deze transitie en de voor jullie meest interessante formule voorstellen.
Indien er momenteel gebruik wordt gemaakt van maandelijkse licenties, kan een omschakeling naar een jaarlijkse verbintenis een prijsstijging voorkomen.
Indien er gebruik wordt gemaakt van één van bovenstaande producten waarop een prijsstijging zal worden doorgevoerd, kan het zinvol zijn deze nog vóór 28/02 te verlengen aan de huidige prijs. Wanneer we dit dan doen voor 1 of ineens 3 jaar, kunnen we op die manier een stijging van de kosten maximaal uitstellen.
We volgen de komende periode alle communicatie van Microsoft nauwlettend op en berichten jou indien nodig.

Als je hierover nog vragen hebt kan je steeds contact opnemen met jouw EuroSys accountmanager.

Met vriendelijke groeten,

Het EuroSys sales-team