Terug naar overzicht
01-02-2021

Mark Aerts neemt fakkel over van oprichter Mark Lens

Houthalen-Helchteren — Na 30 jaar geeft oprichter Mark Lens het dagelijks beleid van EuroSys door aan Mark Aerts, die de nieuwe CEO wordt van het bedrijf. Dat werd gisteren aangekondigd op een virtueel nieuwjaarsevent voor het personeel. Mark Aerts begon 25 jaar geleden als hersteller van pc’s bij EuroSys en werkte zich op tot de nieuwe nummer 1. Met het doorgeven van de fakkel krijgt oprichter Mark Lens meer tijd beschikbaar voor andere activiteiten. Een groot deel van zijn tijd zal Lens besteden aan verschillende initiatieven rond armoedebestrijding. Mark Lens blijft vanuit de holding mee waken over strategie.

Donderdagavond kregen de 75 personeelsleden van EuroSys op hun jaarlijkse nieuwjaarsevent – dat door Corona noodgedwongen virtueel plaats vond – te horen dat oprichter Mark Lens de dagelijkse leiding overdraagt aan Mark Aerts. Mark Lens blijft als voorzitter van de Raad van Bestuur van de houdstermaatschappij boven EuroSys mee waken over de toekomststrategie.

De nieuwe CEO is geen onbekende voor die medewerkers. Mark Aerts werkt immers al 25 jaar bij EuroSys, dat 30 jaar geleden werd opgericht door Mark Lens. Het parcours dat de kersverse CEO heeft afgelegd is opzienbarend en inspirerend. Aerts hield de schoolbanken na zijn A2 Bedrijfseconomische informatica voor bekeken, maar werd 25 jaar geleden opgepikt door Lens. Het klikte tussen de beiden ‘Mark-en’. Het begin van een sterke groei. Voor het bedrijf, maar ook voor Mark Aerts binnen dat bedrijf. Mark Lens :”Mark (Aerts) was schoolmoe, zoals dat nu heet, maar wel geïnteresseerd in computers. Zo kwamen we op een bepaald ogenblik in contact. Voor mij was het al snel duidelijk dat hij veel in zijn mars had. Mark is een bijzonder slimme kerel. En hij weet van aanpakken. Dus heeft het bedrijf hem kansen gegeven en hebben we hem in dienst genomen om pc’s te assembleren en herstellingen uit te voeren. Kansen krijgen en doorgroeien hoort ook bij de cultuur van EuroSys. Onze medewerkers maken deel uit van een soort familie. Ze blijven veel langer bij ons dan de gewoonte is in onze sector. En daarom vinden we het ook belangrijk dat ze intern door kunnen groeien. Mark is daar een mooi voorbeeld van. Niet het enige overigens. De hele directie is gegroeid binnen het bedrijf.”

Waarom Mark Lens het tijd vond om de fakkel door te geven? Mark Lens: “Onze driekoppige directie is zeer sterk en nam me al flink wat dagelijks werk op een schitterende manier uit handen. Dus had ik er alle vertrouwen in dat ik het stuur nog meer aan anderen kon overlaten. Want, zelf wil ik een flink stuk van mijn tijd, 3 tot 4 dagen per week, gaan stoppen in de strijd tegen armoede. Ik werk aan verschillende initiatieven waarover jullie later zeker nog meer zullen vernemen. We hebben een top bemanning op de brug, maar elk schip heeft een kapitein nodig. En ik was er, samen met de rest van de directie, van overtuigd dat Mark Aerts de geknipte man voor de job was.”

Mark Aerts, op zijn beurt, ziet de nieuwe uitdaging helemaal zitten: “Ik vind het een eer om CEO te worden van dit bedrijf. Want het is zoals Mark (Lens) al zei, we zijn één grote familie en dan doet het toch wel wat om door die familie naar voor te worden gedragen. Het is een hele uitdaging, dat zeker. Maar omdat ik kan rekenen op mijn collega-directieleden wordt het ook geen ondoenbaar avontuur. Wel integendeel. We hebben aan het personeel net ook de nieuwe missie voorgesteld waar de directie, samen met Mark hard aan heeft gewerkt. Een gelukkige, veilige werkplek, dat is waar we ons de komende jaren op zullen concentreren. We willen voor een ICT-ondersteuning zorgen die betrouwbaar is, en veilig, zodat mensen zich optimaal kunnen concentreren op waar zij goed in zijn. We zijn ervan overtuigd dat een goede, aangepaste ICT-omgeving het werk voor mensen, in ons bedrijf en bij onze klanten, gemakkelijker en aangenamer maakt. De bijzondere situatie met COVID vandaag, toont dat heel levendig. Die fijnere werkplek heeft een aantoonbare impact op de motivatie van mensen. En zo helpen we ook voor een stuk de doelstellingen van onze klanten te realiseren.