Terug naar overzicht
13-10-2015

Mark Lens participeert in Novation

De Limburgse ondernemer Mark Lens, bekend van onder meer EuroSys, heeft een participatie genomen in het jonge Limburgse bedrijf Novation.

Lens heeft ambitieuze plannen. De participatie is de eerste stap in een wereldwijde community van tientallen bedrijfjes die allen uitblinken in hun niche van digitale dienstverlening, en waar mogelijk samenwerken om internationale klanten te bedienen. Dat platform werd Sparta gedoopt. "Het centrum van dit platform komt op de Corda Campus van Hasselt", aldus Mark Lens, "waar we een incubator in de bestaande incubator willen creëren. Bedoeling is om op een jaar tijd te evolueren naar een ruimte van 1.200 vierkante meter en daar jonge, gespecialiseerde bedrijven onder te brengen." Een eerste voorbeeld daarvan is Novation, een bedrijf uit Genk met specialisatie in webontwikkeling en creatieve mobiele, kiosk-en Facebook-applicaties. Novation heeft al enkele grote namen in zijn portefueille, waaronder BergHoff, JBC, Wijnegem Shopping Center en Vastiau. 

Mark Lens koopt zich in voor een kwart, de rest blijft bij de "jonge wolven" Robin Vanbriel, Nicky Kerfs en Kenny Noten. Novation wil dan ook naar de Corda Campus verhuizen en in de nabije toekomst doorgroeien van 7 naar zo'n 12 medewerkers.

Bron: HBvL 13/10/2015 - artikel