Terug naar overzicht
24-09-2021

Meerdere offertes per deal in Teamleader Focus

Als bedrijf weet je maar al te goed dat je klanten graag verschillende opties vergelijken voordat ze hun investeringsbeslissing maken. Om structuur te behouden in de offertes die je aanmaakt, heeft Teamleader Focus sinds 21 september een nieuwe functie gelanceerd. Voortaan kan je eenvoudig meerdere offertes aanmaken voor eenzelfde deal. De nieuwe functie in Teamleader Focus biedt je vele voordelen. We lijsten ze hieronder voor je op.

1. Meerdere offerteopties aanbieden aan je klanten

Wanneer meerdere offertes betrekking hebben tot eenzelfde deal, is het handig om deze allen toe te voegen onder deze deal. Zo bewaar je focus en structuur tijdens het verkoopproces. Let hierbij wel op dat het effectief gaat om verschillende offertes voor eenzelfde vraag van de klant. Indien de offertes toch betrekking hebben op verschillende deals, is het aangeraden hier wel nog een aparte deal voor aan te maken.

2. Offerte binnen dezelfde deal gemakkelijk dupliceren

Deze methode is handig wanneer je een tweede offerte aan je deal toevoegt, die weinig verschilt van je eerder aangemaakte offerte. Bespaar tijd door gewoon de reeds bestaande offerte te dupliceren en hier de nodige wijzigingen in aan te brengen, zoals bijvoorbeeld de artikelen, specificaties of prijzen. Wanneer de extra offerte die je wenst toe te voegen sterker verschilt van je eerste offerte, kan je ervoor kiezen een nieuwe offerte toe te voegen aan de deal.

3. Alle offerteopties beschikbaar op CloudSign voor de klant

Dankzij CloudSign kan je eenvoudig de activiteit van je offertes opvolgen. Zo kan je onder andere nagaan wanneer de offerte online beschikbaar werd gemaakt, wanneer ze bekeken wordt en hoe vaak dit gebeurt. Ook wanneer de klant feedback geeft of de offerte getekend wordt, ontvang je een melding. Ben je op klantbezoek? Dan kan je de klant bovendien onmiddellijk de offerte laten ondertekenen door gebruik te maken van de CloudSign link.

Om te kunnen genieten van de voordelen van CloudSign, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je offertes beschikbaar zijn op deze tool. Dit doe je door de variabele #LINK toe te voegen aan je e-mail template voor de offerte. Op deze manier kan je je offertes via CloudSign verzenden naar de klant. Wanneer er geen #LINK is, zullen offertes dan ook niet beschikbaar zijn op CloudSign. Verder kan je er steeds voor kiezen om bepaalde offertes wel of niet te publiceren via CloudSign. Meer informatie over CloudSign vind je hier.

4. Meerdere offertes tegelijk versturen naar de klant

De nieuwe functie in Teamleader Focus stelt je ook in staat meerdere offertes voor eenzelfde deal tegelijkertijd te versturen naar je klant.

5. Overzichtelijk weergeven welke offerte aanvaard is

Met behulp van Teamleader Focus kan er slechts één van de verschillende offertes per deal aanvaard of getekend worden door de klant. Deze offerte kan vervolgens als ‘Aanvaard’ aangeduid worden, om het overzicht te bewaren. Let hierbij wel op dat je de juiste offerte als ‘Aanvaard’ markeert. Het is namelijk niet voldoende om enkel de dealfase als ‘Aanvaard’ aan te duiden.

Gebruik je Teamleader Focus in combinatie met CloudSign? Dan hoef je de offerte niet manueel te aanvaarden maar zal dit automatisch gebeuren van zodra de klant een bepaalde offerte aanvaardt. De deal zal dan ook gemarkeerd worden als ‘Gewonnen’.

Wil je graag dat de klant meerdere offertes kan aanvaarden? Dan kan je er best voor kiezen voor elke offerte een nieuwe deal aan te maken.

6. Gemakkelijk een offerte verwijderen

Via Teamleader Focus kan je snel en eenvoudig een offerte verwijderen, wanneer je bijvoorbeeld merkt dat er een foutje in vermeld staat.

7. Duidelijke forecast berekening

Het dealbedrag en de marge worden steeds in Teamleader Focus weergegeven. Wanneer je meerdere offertes toewijst aan eenzelfde deal, wordt het dealbedrag berekend op basis van het gemiddelde van de totaalbedragen van de verschillende offertes. Van zodra één offerte aanvaard is, verandert het dealbedrag in het totaalbedrag van die ene offerte.

Kortom, de mogelijkheid om meerdere offertes aan te maken voor eenzelfde deal vereenvoudigt je verkoopproces. Deze nieuwe functie in Teamleader Focus is beschikbaar voor Teamleader klanten met een Go, Move of Boost pakket.

Voor meer informatie over deze nieuwe functie kan je de handleiding van Teamleader Focus raadplegen. Wens je graag een gesprek met een van onze collega’s? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder.