Terug naar overzicht
11-10-2017

Minder Cryptolocker aanvallen dankzij WatchGuard en ivITa

Eind 2016 merkte onze technische dienst opnieuw een enorme piek van aanvallen met Cryptolocker. Omdat we liever voorkomen dan genezen, besloten we een werkgroep op te richten die zich specialiseerde in deze aanvallen. De leden van de groep bundelden alle kennis en ervaring die ze hadden opgedaan uit het verleden en bekeken welke producten de beste oplossing zouden kunnen bieden tegen de aanvallen. Hieruit ontstond een blueprint die nu structureel wordt toegepast bij onze klanten.

Wat houdt dit in?
Een combinatie van allerlei security best practises, geoptimaliseerd tegen ransomware aanvallen met als belangrijkste componenten:

  • Watchguard firewall met Total Security
  • ivITa: via speciale zelf ontworpen scripten wordt alle gekende ransomware die toch toegang krijgen tot de fileshares onmiddellijk geblokkeerd.

Wat heeft dit opgeleverd?
Het aantal Cryptolocker aanvallen bij onze klanten is dit jaar spectaculair gedaald. De laatste 3 maanden is er zelfs geen enkele ivITa klant meer geïnfecteerd geweest.

grafiek aantal crypolocker infecties

We blijven onze klanten zo goed mogelijk beschermen en hopen deze positieve trend verder te kunnen zetten.

De online beveiliging van uw bedrijf ook toevertrouwen aan EuroSys? Neem dan contact op met onze specialisten via [email protected].