Terug naar overzicht
21-09-2017

Onveilige Office 365-installaties kunnen een tikkende tijdbom zijn voor uw bedrijf

Onveilige O365 installaties kunnen tikkende tijdbom zijn voor uw bedrijf

Eén van de grootste bedreigingen voor uw bedrijf zijn nog altijd ouderwetse en eenvoudige phishing-aanvallen. Zo’n aanval, die via e-mail binnenkomt, kan ervoor zorgen dat uw medewerkers hun paswoorden onbewust overdragen aan een crimineel. En dat kan een enorme impact hebben op uw bedrijf.
 
Stel u voor dat u, net als vele andere bedrijven, voor Microsoft Office 365 heeft gekozen als belangrijkste technologie. En ineens ontvangt een van uw medewerkers een mail zoals deze:

e-mail microsoft
 
Is uw medewerker zich bewust van mogelijke malware-aanvallen? Dan zal hij zich vragen stellen bij deze mail. Misschien belt hij zelfs het IT-team van uw bedrijf om te informeren wat hij ermee moet doen. Spijtig genoeg zouden veel gebruikers echter gewoon op de link klikken en doorverwezen worden naar een phishing website die hun gegevens steelt.

 micorsoft
 
Extra gevaarlijk voor bedrijven

We weten allemaal dat phishing-aanvallen gevaarlijk zijn, maar voor uw bedrijf is het nog extra gevaarlijk. Eenmaal een hacker in uw mailsysteem zit, kan hij niet alleen aan uw mails, maar ook aan uw distributielijsten. En nog erger: hij kan zich ook voordoen als een lid van uw organisatie. Als u bijvoorbeeld goederen of diensten levert aan andere bedrijven, dan kan de hacker via uw distributielijsten mails naar uw klanten sturen en hen realistisch-uitziende facturen bezorgen. Zo kan het gebeuren dat verschillende klanten grote bedragen geld overmaken op een bankrekening van een scammer. Het gevolg: u verliest hun vertrouwen en zo ook toekomstige zakendeals.

Als u zich niet beter beveiligt en het de aanvaller moeilijk maakt om uw Office 365-systeem binnen te dringen, dan heeft u een tikkende tijdbom in uw handen.

Broodnodige beveiliging
 
Gelukkig heeft Microsoft het voor Office 365-beheerders gemakkelijk gemaakt om multifactor-authenticatie voor hun gebruikers op te zetten. Zo wordt er een extra laag van beveiliging toegevoegd. Zelfs als een gebruiker zijn wachtwoord doorgeeft of een zwak, gemakkelijk paswoord heeft gekozen, zal het voor een hacker moeilijker – zo niet onmogelijk – zijn om toegang te krijgen tot de account. Dat is een belangrijke troef tegen hackers: zorg niet dat uw bedrijf 100% veilig is, maar wel dat uw bedrijf moeilijker en tijdrovender is om te hacken dan een ander bedrijf.

 
 
Toch zorgt u met de implementatie van de multifactor-authenticatie nog niet voor de beste beveiliging van uw Office 365-installatie. Neem zeker nog bijkomende veiligheidsmaatregelen zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, het beheer van de privacy-instellingen en het verplichten van het gebruik van Outlook Web Access voor gebruikers die via onbeheerde apparaten verbonden zijn (zo wordt het moeilijker om de volledige e-maildatabase te downloaden). U kan deze maatregelen terugvinden op de Microsoft Office 365 security webpagina.
 
Maar aangezien de meeste inbreuken gebeuren door een menselijke fout, is het dus vooral belangrijk om de mensen binnen uw bedrijf bewust te maken van beveiligingsproblemen en ervoor te zorgen dat ze weten hoe ze de gegevens en financiën van uw bedrijf kunnen beschermen.
 
Wenst u graag meer informatie over Microsoft Office 365 en hoe u deze kan beveiligen? Contacteer ons en wij helpen u hier graag mee verder!

Jo Suttels
Account Manager

linkedin
Tel +32 11 24 69 52 | GSM +32 477 86 92 33
[email protected]